Прохолодний желейний десерт може бути ситним, якщо додати желе в ніжний сметанний мус, доповнити ласощі свіжими фруктами і викласти поверх тонкої бісквітної основи. Готову страву буде настільки ж смачно, наскільки мальовничо.
Сметанно-желейний торт з фруктами
Інгредієнти: великий апельсин; жирні вершки - 390 мл; сметана - 75 мл; згущене молоко - 60 мл; желатин - 15 г; вода - 45 мл; яйця - 5 шт.; цукор - 150 г; борошно - 135 г; какао-порошок - 25 г; вершкове масло - 50 г; чорний шоколад - 190 р. Приготування Білки п'яти великих яєць збийте з цукровим піском до утворення суміші з стійкими піками. Залишилися жовтки змішайте з розтопленим маслом, какао і борошном. У густе тісто порціями введіть збитий білок, отриману масу викладіть на деко з пергаментом і запікайте при 180 градусах 20-25 хвилин. Розділіть остиглий бісквіт на дві частини.
Желатин розчиніть у воді, дотримуючись інструкції. Поки гранули розбухають у воді, збийте сметану зі згущеним молоком і також окремо збийте вершки до стійких піків. Збитий вершковий крем змішайте зі сметаною максимально акуратно, щоб зберегти якомога більше повітря. Влийте в повітряний крем желатиновий розчин і додайте шматочки апельсинової м'якоті. Розподіліть крем поверх одного з бісквітів у формі, накрийте другим, і поставте охолоджуватися до повного застигання. Бісквітно-желейний торт з фруктами подавайте, полив розтопленим шоколадом.
Желейний торт з фруктами і сметаною без випічки
Інгредієнти: консервовані персики - 670 г; виноград - 10 ягід; пакет будь-якого фруктового желе; сметана - 480 мл; молоко - 100 мл; цукор - 35 г; желатин - 15 р. Приготування Желатин залийте половиною молока і дайте набрякнути. Залишилося молоко підігрійте разом з цукром, стежачи за тим, щоб кристали останнього повністю розчинилися. В теплому підсолодженому молоці розведіть набряклий желатин і вилийте суміш у силіконову форму, заповнюючи її на 2/3. Коли сметанне желе повністю застигне, покрийте його шаром консервованих персиків і половинок очищеного від кісточок винограду. Розведіть фруктове желе, дотримуючись інструкції, і вилийте його поверх шару фруктів. Залиште десерт остаточно застигнути і лише потім перекладати на тарілку.
Для смакового і текстурного різноманітності на дно форми, перед заливкою шару желе зі сметаною, можна викласти печиво або вже готовий покупної бісквіт.
Торт сметанно-желейний з фруктами і бісквітом
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 2 шт.; цукровий пісок - 145 г; рослинне масло - 65 г; молоко - 60 мл; борошно - 120 г; сода - 1/2 ч. ложки; щіпка ваніліну. Для желе і мусу:
жирні вершки - 240 мл; цукровий пісок - 95 г; полуничне пюре - 360 мл; желатин - 1 1/2 ч. ложки; свіжі ягоди або фрукти для декору. Приготування Технологія приготування бісквіта практично завжди незмінна: збивши яйця з цукровим піском, до суміші слід додати ванілін, влити масло з молоком, а потім порціями підсипати мікс соди і борошна, стежачи за тим, щоб в тісті не було грудочок. Випікати бісквіт слід в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини. Остиглий корж розріжте горизонтально і викладіть половину назад у форму.
Вершки збийте з 35 грамами цукру. Розчиніть желатин в полуничному пюре і додайте цукор. 2/3 пюре з'єднайте з вершками і викладіть поверх бісквіта, а решті бісквіт в чистому вигляді вилийте поверх шару мусу. Декор залишається на ваше бажання і розсуд.