Торт «Три шоколади»
Любителі шоколаду, ця стаття для вас! Зараз ми розповімо, як приготувати торт «Три шоколади». Готувати його не складно, але потрібно час. Але воно того варто, на смак торт просто чудовий.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 100 г;
вершкове масло 725% жирності – 100 г;
шоколад чорний – 110 г;
цукор – 120 г;
розпушувач – 12 м;
курячі яйця – 4 шт.;
сіль – щіпка.
Для мусів:
желатин – 24 г;
вершки – 600 мл;
коньяк – 45 мл;
вершкове масло 725% жирності – 90 г;
чорний шоколад – 150 г;
молочний шоколад – 150 г;
білий шоколад – 150 р.
Приготування
Акуратно розбиваємо яйця, щоб можна було відокремити білки і жовтки. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром (50 г) і розтираємо. Додаємо розтоплений шоколад, а потім по одному вводимо жовтки, гарненько перемішуючи масу. Після цього додаємо борошно і розпушувач. Білки (краще, якщо вони будуть охолодженими) збиваємо з сіллю і рештою цукром до щільної маси. Білкову суміш вводимо в тісто і акуратно перемішуємо, щоб маса не опало. Викладаємо тісто в роз'ємну форму діаметром 24 см і ставимо в духовку з температурою 170°С. Через 25 хвилин бісквіт буде готовий. Коли він повністю охолоне, приступаємо до подальшого оформлення торта.
Отже, корж повністю охолов, знову поміщаємо його у форму, де він випікався, і з фольги робимо високі бортики, як продовження форми. Сам бісквіт збризкуємо 30 мл коньяку. Ставимо форму з бісквітом в морозильну камеру на півгодини. А в цей час приступаємо до приготування мусу. Для цього желатин розвести в вершках (50 мл). Залишаємо хвилин на 20 для набухання. Вершки збиваємо в густу піну. Чорний шоколад розтоплюємо з 30 г вершкового масла. Додаємо 1/3 желатинової маси і прогріваємо до розчинення желатину, але не кип'ятимо. Охолоджуємо масу до кімнатної температури, додаємо 1/3 вершків і 15 мл коньяку. Перемішуємо і заливаємо мусом шоколадний бісквіт. Відправляємо в морозилку хвилин на 15. Тим часом за тією ж технологією готуємо мус з молочного шоколаду. Тепер виймаємо форму з бісквітом з морозилки і отриманий мус виливаємо на попередній шар. Знову ставимо в морозилку на 15 хвилин. Готуємо мус з білого шоколаду. І також заливаємо їм попередній шар. Знову ставимо торт-мус «три шоколаду» у морозилку хвилин на 15 а потім виймаємо, знімаємо фольгу і хвилин через 15 подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для сирної основи:
сир Філадельфія – 250 г;
цукор – 100 г;
молоко – 160 мл;
вода – 5 мл;
желатин – 7 р.
Для «чорного» мусу:
чорний 70%-ний шоколад – 40 г;
сирна маса – 155 г;
збиті вершки 33%-ї жирності – 105 р.
Для «молочного» мусу:
шоколад молочний – 40 г;
сирна маса – 155 г;
збиті вершки 33%-ї жирності – 105 р.
Для «білого» мусу:
білий шоколад – 40 г;
сирна маса – 155 г;
збиті вершки 33%-ї жирності – 105 р.
Приготування
Желатин заливаємо водою, а потім, коли він набубнявіє, розтоплюємо. Сир Філадельфія збиваємо з цукром близько 3 хвилин – за цей час цукор повинен повністю розчинитися. В кінці додаємо розтоплений желатин. Сирну масу поки відставляємо в сторону і розтоплюємо шоколад, кожен окремо. В розтоплений шоколад вводимо сирну масу, перемішуємо і потім додаємо збиті вершки. Тепер беремо форму діаметром 22 см, на дно якої укладаємо шоколадний бісквіт, а поверх нього поміщаємо шоколадний мус . Прибираємо в холодильник до застигання. Другим шаром наливаємо мус з молочного шоколаду, виготовлений таким же чином. Знову ставимо до застигання у холодильник. І в кінці виливаємо «білий» мус. Перед подачею торт повинен години 3 постояти в холодильнику.
Як прикрасити торт «Три шоколаду» - виключно справа смаку. Можна використовувати готові шоколадні фігурки або шоколадну стружку. А можна розтопити шоколад і зробити будь-який візерунок.
Торт «Три шоколади» - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для мусів:
Приготування
Акуратно розбиваємо яйця, щоб можна було відокремити білки і жовтки. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром (50 г) і розтираємо. Додаємо розтоплений шоколад, а потім по одному вводимо жовтки, гарненько перемішуючи масу. Після цього додаємо борошно і розпушувач. Білки (краще, якщо вони будуть охолодженими) збиваємо з сіллю і рештою цукром до щільної маси. Білкову суміш вводимо в тісто і акуратно перемішуємо, щоб маса не опало. Викладаємо тісто в роз'ємну форму діаметром 24 см і ставимо в духовку з температурою 170°С. Через 25 хвилин бісквіт буде готовий. Коли він повністю охолоне, приступаємо до подальшого оформлення торта.
Отже, корж повністю охолов, знову поміщаємо його у форму, де він випікався, і з фольги робимо високі бортики, як продовження форми. Сам бісквіт збризкуємо 30 мл коньяку. Ставимо форму з бісквітом в морозильну камеру на півгодини. А в цей час приступаємо до приготування мусу. Для цього желатин розвести в вершках (50 мл). Залишаємо хвилин на 20 для набухання. Вершки збиваємо в густу піну. Чорний шоколад розтоплюємо з 30 г вершкового масла. Додаємо 1/3 желатинової маси і прогріваємо до розчинення желатину, але не кип'ятимо. Охолоджуємо масу до кімнатної температури, додаємо 1/3 вершків і 15 мл коньяку. Перемішуємо і заливаємо мусом шоколадний бісквіт. Відправляємо в морозилку хвилин на 15. Тим часом за тією ж технологією готуємо мус з молочного шоколаду. Тепер виймаємо форму з бісквітом з морозилки і отриманий мус виливаємо на попередній шар. Знову ставимо в морозилку на 15 хвилин. Готуємо мус з білого шоколаду. І також заливаємо їм попередній шар. Знову ставимо торт-мус «три шоколаду» у морозилку хвилин на 15 а потім виймаємо, знімаємо фольгу і хвилин через 15 подаємо до столу.
Сирний торт «Три шоколаду»
Інгредієнти:
Для сирної основи:
Для «чорного» мусу:
Для «молочного» мусу:
Для «білого» мусу:
Приготування
Желатин заливаємо водою, а потім, коли він набубнявіє, розтоплюємо. Сир Філадельфія збиваємо з цукром близько 3 хвилин – за цей час цукор повинен повністю розчинитися. В кінці додаємо розтоплений желатин. Сирну масу поки відставляємо в сторону і розтоплюємо шоколад, кожен окремо. В розтоплений шоколад вводимо сирну масу, перемішуємо і потім додаємо збиті вершки. Тепер беремо форму діаметром 22 см, на дно якої укладаємо шоколадний бісквіт, а поверх нього поміщаємо шоколадний мус . Прибираємо в холодильник до застигання. Другим шаром наливаємо мус з молочного шоколаду, виготовлений таким же чином. Знову ставимо до застигання у холодильник. І в кінці виливаємо «білий» мус. Перед подачею торт повинен години 3 постояти в холодильнику.
Як прикрасити торт «Три шоколаду» - виключно справа смаку. Можна використовувати готові шоколадні фігурки або шоколадну стружку. А можна розтопити шоколад і зробити будь-який візерунок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний торт на окропі
Шоколадний торт на окропі підкорить кожного любителя шоколаду. Він воістину шоколадний, бісквіт виходить дуже пишним м'яким і повітряним. Крім
Полуниця в шоколаді
Полуниця в шоколаді - це класика, перевірена часом, і не втратила свою актуальність і донині. Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати
Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Торт «Диво»
Якщо ви хочете приготувати своєї сім'ї солодкий сюрприз, то кращого торта ніж «Диво» вам не знайти. Ласощі, що носять цю назву мають приголомшливий
Шоколадний мус - рецепт
Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій