Шоколадний торт на окропі
Шоколадний торт на окропі підкорить будь-якого ласуна. Такий десерт виходить неймовірно пишним повітрям і м'яким.
Інгредієнти:
яйце – 2 шт.;
олія – 05 склянки;
харчова сода – 15 ч. ложки;
молоко – 1 ст.;
борошно – 2 ст.;
какао – 5 ст. ложок;
цукор – 1 ст.;
розпушувач – 10 г;
ванілін;
окріп – 1 ст.
Для просочення:
вершки – 100 мл;
шоколад молочний – 100 р.
Для крему:
сир – 400 р;
вершки – 200 мл;
яєчний жовток – 4 шт.;
цукор – 100 г;
ванілін – 7 р.
Приготування
Отже, гарненько борошно просіваємо в миску, додаємо харчову соду, сухе какао, ванілін, розпушувач і цукор. В окремій пиалке злегка збиваємо яйця, поступово підливаючи трохи рослинного масла. Потім додаємо молоко, акуратно висипаємо частинами суху суміш і збиваємо до гладкості. У готове тісто виливаємо крутий окріп і знову все перемішуємо міксером. Форму застеляємо пергаментним папером, а бортики промазуємо вершковим маслом. Духовку запалюємо і прогріваємо до температури 190 градусів. Виливаємо тісто у форму і ставимо бісквіт на 25 хвилин.
Цим часом готуємо просочення: виливаємо в каструлю жирні вершки і нагріваємо їх на слабенькому вогні, майже до кипіння. Потім додаємо поламаний шматочками молочний шоколад і розмішуємо до розчинення. В бісквіті зубочисткою робимо багато маленьких дірочок, акуратненько заливаємо просочення і залишаємо постояти години на 2.
Жовтки розтираємо з цукровим піском, а сир розминаємо блендером. Змішуємо його з яєчною сумішшю і вводимо збиті вершки. Бісквіт розрізаємо на частини: нижній корж промазуємо кремом, накриваємо другим, покриваємо кремом всі боки і обсипаємо рясно подрібненими горіхами. Готовий шоколадний торт на окропі в духовці розрізаємо на порційні шматки і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
розпушувач – 15 ч. ложки;
борошно – 2 ст.;
цукор – 2 ст.;
яйце – 2 шт.;
сода – щіпка;
какао – 6 ст. ложок;
молоко – 1 ст.;
ванілін – 1 пакетик;
олія – 05 склянки;
горіхи – для обсипання;
окріп – 1 ст.
Для крему:
сметана – 300 мл;
цукор – 150 р.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, вливаємо прохолодне молоко і масло. Потім порціями всипаємо просіяне борошно, додаємо соду, розпушувач і сухе какао-порошок. Все ретельно перемішуємо, вливаємо крутий окріп і викладаємо тісто у змащену маслом каструлю мультиварки. Виставляємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо приблизно 55 хвилин. Після сигналу залишаємо бісквіт ще на 15 хвилин, а потім акуратно витягуємо з ємності і залишаємо остигати. Далі розрізаємо його на кілька коржів, просочуємо кожен коньячним сиропом і рясно промазуємо сметанним кремом.
Рецепт шоколадного торта на окропі
Інгредієнти:
Для просочення:
Для крему:
Приготування
Отже, гарненько борошно просіваємо в миску, додаємо харчову соду, сухе какао, ванілін, розпушувач і цукор. В окремій пиалке злегка збиваємо яйця, поступово підливаючи трохи рослинного масла. Потім додаємо молоко, акуратно висипаємо частинами суху суміш і збиваємо до гладкості. У готове тісто виливаємо крутий окріп і знову все перемішуємо міксером. Форму застеляємо пергаментним папером, а бортики промазуємо вершковим маслом. Духовку запалюємо і прогріваємо до температури 190 градусів. Виливаємо тісто у форму і ставимо бісквіт на 25 хвилин.
Цим часом готуємо просочення: виливаємо в каструлю жирні вершки і нагріваємо їх на слабенькому вогні, майже до кипіння. Потім додаємо поламаний шматочками молочний шоколад і розмішуємо до розчинення. В бісквіті зубочисткою робимо багато маленьких дірочок, акуратненько заливаємо просочення і залишаємо постояти години на 2.
Жовтки розтираємо з цукровим піском, а сир розминаємо блендером. Змішуємо його з яєчною сумішшю і вводимо збиті вершки. Бісквіт розрізаємо на частини: нижній корж промазуємо кремом, накриваємо другим, покриваємо кремом всі боки і обсипаємо рясно подрібненими горіхами. Готовий шоколадний торт на окропі в духовці розрізаємо на порційні шматки і подаємо до чаю.
Шоколадний торт на окропі в мультиварці
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, вливаємо прохолодне молоко і масло. Потім порціями всипаємо просіяне борошно, додаємо соду, розпушувач і сухе какао-порошок. Все ретельно перемішуємо, вливаємо крутий окріп і викладаємо тісто у змащену маслом каструлю мультиварки. Виставляємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо приблизно 55 хвилин. Після сигналу залишаємо бісквіт ще на 15 хвилин, а потім акуратно витягуємо з ємності і залишаємо остигати. Далі розрізаємо його на кілька коржів, просочуємо кожен коньячним сиропом і рясно промазуємо сметанним кремом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Шоколадний торт з полуницею
Шоколадний бісквіт, соковиті ягоди свіжої полуниці, збиті вершки – це ідеальне поєднання інгредієнтів. Бісквітну основу можна спекти заздалегідь,
Шоколадний торт на кефірі
Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
Торт «Шоколад на окропі
Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з