Шоколадний торт з полуницею
Шоколадний торт з полуницею – приголомшливе ласощі, яке стане чудовою прикрасою святкового чаювання! Такий десерт сподобається не тільки дітям, але і дорослим!
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор – 300 г;
яйце – 2 шт.;
молоко – 250 мл;
борошно – 300 г;
масло рослинне – 100 мл;
розпушувач – 3 ст. ложки;
сухе какао – 3 ст. ложки;
сода – щіпка.
Для крему:
цукор – 200 г;
сир – 400 р;
свіжа полуниця – 600 г;
густа сметана – 500 р.
Приготування
Для приготування шоколадного торта з полуницею та сирним кремом, просіюємо в миску борошно і какао. Потім додаємо розпушувач, цукор і соду. В окрему пиалку розбиваємо яйця збиваємо їх віночком і поступово вливаємо молоко і рослинне масло. Ретельно все перемішуємо і акуратно вводимо цю суміш у підготовлену суху масу. Перемішуємо до однорідності, розбавляємо тісто окропом і злегка збиваємо. Роз'ємну форму застеляємо тонкої пергаментним папером, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку на 5 хвилин. Потім зменшуємо температуру і випікаємо пиріг ще 50 хвилин. Готовий корж дістаємо з форми, охолоджуємо на решітці і розрізаємо на 3 частини. Після цього переходимо до приготування крему: сир збиваємо зі сметаною, всипаємо цукор і доводимо масу до гладкого кремового стану. У роз'ємну форму викладаємо спочатку перший бісквіт, розподіляємо зверху полуницю і поливаємо її кремом. Далі накриваємо другим бісквітом, трохи придавлюємо долонькою, розкладаємо ягоду і крем. Тепер накриваємо залишилися коржем і за бажанням поливаємо торт з полуницею шоколадною глазур'ю. Прибираємо десерт в холодильник на кілька годин, а потім знімаємо кільце і прикрашаємо тортик на свій розсуд.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яйце – 3 шт.;
цукор – 1 ст.;
борошно – 1 ст.
Для крему:
сметана – 100 г;
вершки - 500 мл;
цукор – 100 г;
ванілін.
Для начинки:
желе для торта – 1 пачка;
полуниця – 500 р.
Для просочення:
ірландський сироп – за смаком.
Приготування
Яйця виливаємо в чашу блендера і збиваємо, поки вони не збільшаться в об'ємі. Потім підсипаємо поступово всипаємо цукор і просіяне борошно. Замішуємо тісто і виливаємо його в роз'ємну форму, застелену пергаментом. Духовку запалюємо заздалегідь і прогріваємо до 180 градусів. Випікаємо бісквіт хвилин 25-30. Після цього акуратно перевертаємо форму догори дном і витягаємо пиріг. Просочуємо його сиропом і переходимо до приготування крему. Гарненько збиваємо вершки зі сметаною, поступово невеликими порціями всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Врахуйте тільки, що вершки обов'язково повинні бути холодними.
Тепер, поверх бісквіта викладаємо густий вершковий крем і, як слід, розрівнюємо його лопаткою. Прибираємо в холодильник і залишаємо застигати приблизно на 3 години. Цим часом гарненько промиваємо полуницю, видаляємо хвостики і викладаємо ягоду гострою частиною до верху, трохи вдавлюючи в крем. Спеціальне желе для торту розводимо, згідно інструкції, написаної на упаковці. Можете також використовувати звичайне желе, але розводити його слід не так, як вказано в інструкції, а брати води в кілька разів менше. Після цього отримане рідке желе виливаємо тоненькою цівкою на поверхню торта, щоб воно рівномірно розтеклося. Відправляємо готовий тортик знову в холодильник і залишаємо там до повного застигання. Далі гострим ножем акуратно проводимо по краях форми і знімаємо кільце. Нарізаємо готовий десерт на порції і запрошуємо гостей до чаю.
Рецепт шоколадного торта з полуницею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Для приготування шоколадного торта з полуницею та сирним кремом, просіюємо в миску борошно і какао. Потім додаємо розпушувач, цукор і соду. В окрему пиалку розбиваємо яйця збиваємо їх віночком і поступово вливаємо молоко і рослинне масло. Ретельно все перемішуємо і акуратно вводимо цю суміш у підготовлену суху масу. Перемішуємо до однорідності, розбавляємо тісто окропом і злегка збиваємо. Роз'ємну форму застеляємо тонкої пергаментним папером, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку на 5 хвилин. Потім зменшуємо температуру і випікаємо пиріг ще 50 хвилин. Готовий корж дістаємо з форми, охолоджуємо на решітці і розрізаємо на 3 частини. Після цього переходимо до приготування крему: сир збиваємо зі сметаною, всипаємо цукор і доводимо масу до гладкого кремового стану. У роз'ємну форму викладаємо спочатку перший бісквіт, розподіляємо зверху полуницю і поливаємо її кремом. Далі накриваємо другим бісквітом, трохи придавлюємо долонькою, розкладаємо ягоду і крем. Тепер накриваємо залишилися коржем і за бажанням поливаємо торт з полуницею шоколадною глазур'ю. Прибираємо десерт в холодильник на кілька годин, а потім знімаємо кільце і прикрашаємо тортик на свій розсуд.
Шоколадний торт з полуницею і вершками
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для начинки:
Для просочення:
Приготування
Яйця виливаємо в чашу блендера і збиваємо, поки вони не збільшаться в об'ємі. Потім підсипаємо поступово всипаємо цукор і просіяне борошно. Замішуємо тісто і виливаємо його в роз'ємну форму, застелену пергаментом. Духовку запалюємо заздалегідь і прогріваємо до 180 градусів. Випікаємо бісквіт хвилин 25-30. Після цього акуратно перевертаємо форму догори дном і витягаємо пиріг. Просочуємо його сиропом і переходимо до приготування крему. Гарненько збиваємо вершки зі сметаною, поступово невеликими порціями всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Врахуйте тільки, що вершки обов'язково повинні бути холодними.
Тепер, поверх бісквіта викладаємо густий вершковий крем і, як слід, розрівнюємо його лопаткою. Прибираємо в холодильник і залишаємо застигати приблизно на 3 години. Цим часом гарненько промиваємо полуницю, видаляємо хвостики і викладаємо ягоду гострою частиною до верху, трохи вдавлюючи в крем. Спеціальне желе для торту розводимо, згідно інструкції, написаної на упаковці. Можете також використовувати звичайне желе, але розводити його слід не так, як вказано в інструкції, а брати води в кілька разів менше. Після цього отримане рідке желе виливаємо тоненькою цівкою на поверхню торта, щоб воно рівномірно розтеклося. Відправляємо готовий тортик знову в холодильник і залишаємо там до повного застигання. Далі гострим ножем акуратно проводимо по краях форми і знімаємо кільце. Нарізаємо готовий десерт на порції і запрошуємо гостей до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з полуницею та маскарпоне
Іноді так хочеться до чаю яскравого, смачного і соковитого тортика! Саме полуниця ідеально підходить для такої випічки. Торт з полуницею та
Шоколадний торт на окропі
Шоколадний торт на окропі підкорить кожного любителя шоколаду. Він воістину шоколадний, бісквіт виходить дуже пишним м'яким і повітряним. Крім
Шоколадний бісквітний торт
Шоколадний бісквітний торт хороший тим, що він дуже легко і досить швидко готується, при цьому надихаючи своїм ароматом і зовнішнім виглядом. Такий
Шоколадний торт на кефірі
Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
Торти зі свіжої полуниці
Що може бути краще свіжих фруктів? Напевно тільки торти з цими свіжими, соковитими інгредієнтами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої