Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний торт з полуницею

Шоколадний торт з полуницею

23-07-2015, 21:11
575
Шоколадний торт з полуницею
Шоколадний торт з полуницею – приголомшливе ласощі, яке стане чудовою прикрасою святкового чаювання! Такий десерт сподобається не тільки дітям, але і дорослим!

Рецепт шоколадного торта з полуницею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • цукор – 300 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко – 250 мл;

  • борошно – 300 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • розпушувач – 3 ст. ложки;

  • сухе какао – 3 ст. ложки;

  • сода – щіпка.


  • Для крему:

  • цукор – 200 г;

  • сир – 400 р;

  • свіжа полуниця – 600 г;

  • густа сметана – 500 р.


  • Приготування
    Для приготування шоколадного торта з полуницею та сирним кремом, просіюємо в миску борошно і какао. Потім додаємо розпушувач, цукор і соду. В окрему пиалку розбиваємо яйця збиваємо їх віночком і поступово вливаємо молоко і рослинне масло. Ретельно все перемішуємо і акуратно вводимо цю суміш у підготовлену суху масу. Перемішуємо до однорідності, розбавляємо тісто окропом і злегка збиваємо. Роз'ємну форму застеляємо тонкої пергаментним папером, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку на 5 хвилин. Потім зменшуємо температуру і випікаємо пиріг ще 50 хвилин. Готовий корж дістаємо з форми, охолоджуємо на решітці і розрізаємо на 3 частини. Після цього переходимо до приготування крему: сир збиваємо зі сметаною, всипаємо цукор і доводимо масу до гладкого кремового стану. У роз'ємну форму викладаємо спочатку перший бісквіт, розподіляємо зверху полуницю і поливаємо її кремом. Далі накриваємо другим бісквітом, трохи придавлюємо долонькою, розкладаємо ягоду і крем. Тепер накриваємо залишилися коржем і за бажанням поливаємо торт з полуницею шоколадною глазур'ю. Прибираємо десерт в холодильник на кілька годин, а потім знімаємо кільце і прикрашаємо тортик на свій розсуд.

    Шоколадний торт з полуницею і вершками


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 1 ст.


  • Для крему:

  • сметана – 100 г;

  • вершки - 500 мл;

  • цукор – 100 г;

  • ванілін.


  • Для начинки:

  • желе для торта – 1 пачка;

  • полуниця – 500 р.


  • Для просочення:

  • ірландський сироп – за смаком.


  • Приготування
    Яйця виливаємо в чашу блендера і збиваємо, поки вони не збільшаться в об'ємі. Потім підсипаємо поступово всипаємо цукор і просіяне борошно. Замішуємо тісто і виливаємо його в роз'ємну форму, застелену пергаментом. Духовку запалюємо заздалегідь і прогріваємо до 180 градусів. Випікаємо бісквіт хвилин 25-30. Після цього акуратно перевертаємо форму догори дном і витягаємо пиріг. Просочуємо його сиропом і переходимо до приготування крему. Гарненько збиваємо вершки зі сметаною, поступово невеликими порціями всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Врахуйте тільки, що вершки обов'язково повинні бути холодними.
    Тепер, поверх бісквіта викладаємо густий вершковий крем і, як слід, розрівнюємо його лопаткою. Прибираємо в холодильник
    Шоколадний торт з полуницею
    і залишаємо застигати приблизно на 3 години. Цим часом гарненько промиваємо полуницю, видаляємо хвостики і викладаємо ягоду гострою частиною до верху, трохи вдавлюючи в крем. Спеціальне желе для торту розводимо, згідно інструкції, написаної на упаковці. Можете також використовувати звичайне желе, але розводити його слід не так, як вказано в інструкції, а брати води в кілька разів менше. Після цього отримане рідке желе виливаємо тоненькою цівкою на поверхню торта, щоб воно рівномірно розтеклося. Відправляємо готовий тортик знову в холодильник і залишаємо там до повного застигання. Далі гострим ножем акуратно проводимо по краях форми і знімаємо кільце. Нарізаємо готовий десерт на порції і запрошуємо гостей до чаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з полуницею та маскарпоне
    Торт з полуницею та маскарпоне
    Іноді так хочеться до чаю яскравого, смачного і соковитого тортика! Саме полуниця ідеально підходить для такої випічки. Торт з полуницею та
    Шоколадний торт на окропі
    Шоколадний торт на окропі
    Шоколадний торт на окропі підкорить кожного любителя шоколаду. Він воістину шоколадний, бісквіт виходить дуже пишним м'яким і повітряним. Крім
    Шоколадний бісквітний торт
    Шоколадний бісквітний торт
    Шоколадний бісквітний торт хороший тим, що він дуже легко і досить швидко готується, при цьому надихаючи своїм ароматом і зовнішнім виглядом. Такий
    Шоколадний торт на кефірі
    Шоколадний торт на кефірі
    Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
    Торти зі свіжої полуниці
    Торти зі свіжої полуниці
    Що може бути краще свіжих фруктів? Напевно тільки торти з цими свіжими, соковитими інгредієнтами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами
    Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої