Торт з полуницею та маскарпоне
Що таке торт і полуниця, у більшості з нас не викликає питань, а слово маскарпоне вимагає роз'яснення. Це італійський вершковий сир кремоподібної консистенції, ідеально підходить для приготування десертів.
Полуниця і маскарпоне в цьому торті не піддаються тепловій обробці і тому готовий десерт крім ніжною і повітряної консистенції, має натуральним і духмяним запахом улюбленої ягоди і вершкового сиру.
Інгредієнти:
маскарпоне – 500 г;
полуниця – 200 г;
борошно – 120 г;
яйця – 6 шт.;
вершкове масло – 50 г;
цукрова пудра – 100 г;
цукровий пісок – 250 г;
вершки (33-35%) – 200 мл;
желатин – 25 г;
желе для торта – 1 пакет;
вода – 100 мл;
полуничний соус або лікер – 30 мл;
мигдальні пелюстки – 100 г;
ваніль - 1 р.
Приготування
Для приготування бісквіта відокремлюємо жовтки трьох яєць від білків і збиваємо їх зі ста грамами цукру і ваніллю до посветления. Окремо збиваємо білки з 50 грамами цукру до густої піни і вводимо їх третю частину в тісто. Туди ж додаємо борошно, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо і вводимо дуже акуратно білки, що залишилися. Перекладаємо тісто в змащену маслом і обсипану борошном роз'ємну форму діаметром не менше 24 сантиметрів і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Дістаємо готовий бісквіт для охолодження, форму вимиваємо і просушуємо. Потім повертаємо корж у форму і просочуємо сиропом. Для його приготування кип'ятимо воду з 100 грамами цукру і додаємо лікер або соус.
Тепер приготуємо крем. Для цього заливаємо желатин 100 грамами холодної води і залишаємо для набухання. Відокремлюємо жовтки трьох яєць і збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до побіління. Потім додаємо вершки, збиваємо до середньої щільності, вводимо маскарпоне і перемішуємо до однорідності на невеликій швидкості. Прогріваємо желатин до розчинення і вливаємо в крем, злегка збиваючи. Туди ж акуратно вводимо збиті з дрібкою солі в густу піну білки і викладаємо отриманий крем на бісквіт просочений. Ставимо в холодильник на сорок п'ять хвилин. Потім розкладаємо зверху порізану на шматочки полуниці, заливаємо желе для торта і знову відправляємо на кілька годин в холодильник.
Для прикраси обмазуємо боки збитими з цукром вершками і обсипаємо мигдалевими пелюстками. Наш шалено смачний торт готовий.
Інгредієнти:
маскарпоне – 550 г;
полуниця – 250 г;
пісочне печиво – 320 г;
какао – 1 ст. ложка;
вершкове масло – 170 г;
цукровий пісок – 175 г;
вершки (33-35%) – 200 мл;
желатин – 25 р.
Приготування
Замочуємо на одну годину желатин в 100 мл холодної води для набухання. Змішуємо подрібнене блендером або качалкою пісочне печиво з розтопленим не гарячим вершковим маслом і какао. Викладаємо отриману масу в застелену пергаментним папером роз'ємну форму так, щоб вийшли бортики з боків і відправляємо на тридцять хвилин у холодильник для застигання.
Тепер нагріваємо желатин до розчинення і даємо охолонути. Збиваємо вершки з цукром до пишності, додаємо спочатку маскарпоне, потім желатин і гарненько перемішуємо. Половину крему виливаємо на пісочний корж. Залишився крем додаємо трохи більше половини нарізаної полуниці, збиваємо і розподіляємо наступним шаром. Зверху прикрашаємо торт полуницею і даємо застигнути в холодильнику.
Полуниця і маскарпоне в цьому торті не піддаються тепловій обробці і тому готовий десерт крім ніжною і повітряної консистенції, має натуральним і духмяним запахом улюбленої ягоди і вершкового сиру.
Бісквітний торт з маскарпоне і полуницею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бісквіта відокремлюємо жовтки трьох яєць від білків і збиваємо їх зі ста грамами цукру і ваніллю до посветления. Окремо збиваємо білки з 50 грамами цукру до густої піни і вводимо їх третю частину в тісто. Туди ж додаємо борошно, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо і вводимо дуже акуратно білки, що залишилися. Перекладаємо тісто в змащену маслом і обсипану борошном роз'ємну форму діаметром не менше 24 сантиметрів і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Дістаємо готовий бісквіт для охолодження, форму вимиваємо і просушуємо. Потім повертаємо корж у форму і просочуємо сиропом. Для його приготування кип'ятимо воду з 100 грамами цукру і додаємо лікер або соус.
Тепер приготуємо крем. Для цього заливаємо желатин 100 грамами холодної води і залишаємо для набухання. Відокремлюємо жовтки трьох яєць і збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до побіління. Потім додаємо вершки, збиваємо до середньої щільності, вводимо маскарпоне і перемішуємо до однорідності на невеликій швидкості. Прогріваємо желатин до розчинення і вливаємо в крем, злегка збиваючи. Туди ж акуратно вводимо збиті з дрібкою солі в густу піну білки і викладаємо отриманий крем на бісквіт просочений. Ставимо в холодильник на сорок п'ять хвилин. Потім розкладаємо зверху порізану на шматочки полуниці, заливаємо желе для торта і знову відправляємо на кілька годин в холодильник.
Для прикраси обмазуємо боки збитими з цукром вершками і обсипаємо мигдалевими пелюстками. Наш шалено смачний торт готовий.
Шоколадний торт з полуницею та маскарпоне без випічки
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо на одну годину желатин в 100 мл холодної води для набухання. Змішуємо подрібнене блендером або качалкою пісочне печиво з розтопленим не гарячим вершковим маслом і какао. Викладаємо отриману масу в застелену пергаментним папером роз'ємну форму так, щоб вийшли бортики з боків і відправляємо на тридцять хвилин у холодильник для застигання.
Тепер нагріваємо желатин до розчинення і даємо охолонути. Збиваємо вершки з цукром до пишності, додаємо спочатку маскарпоне, потім желатин і гарненько перемішуємо. Половину крему виливаємо на пісочний корж. Залишився крем додаємо трохи більше половини нарізаної полуниці, збиваємо і розподіляємо наступним шаром. Зверху прикрашаємо торт полуницею і даємо застигнути в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Чізкейк без випічки
Десерт без клопоту - мрія будь-якої господині, прагнучи здійснити ваші кулінарні мрії, ми підібрали кілька рецептів популярного десерту "Чізкейк", не
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.
Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми