Вернуться назад Распечатать

Торт з полуницею та маскарпоне

Торт з полуницею та маскарпоне
Що таке торт і полуниця, у більшості з нас не викликає питань, а слово маскарпоне вимагає роз'яснення. Це італійський вершковий сир кремоподібної консистенції, ідеально підходить для приготування десертів.
Полуниця і маскарпоне в цьому торті не піддаються тепловій обробці і тому готовий десерт крім ніжною і повітряної консистенції, має натуральним і духмяним запахом улюбленої ягоди і вершкового сиру.

Бісквітний торт з маскарпоне і полуницею – рецепт


Інгредієнти:

  • маскарпоне – 500 г;

  • полуниця – 200 г;

  • борошно – 120 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • вершкове масло – 50 г;

  • цукрова пудра – 100 г;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • вершки (33-35%) – 200 мл;

  • желатин – 25 г;

  • желе для торта – 1 пакет;

  • вода – 100 мл;

  • полуничний соус або лікер – 30 мл;

  • мигдальні пелюстки – 100 г;

  • ваніль - 1 р.


  • Приготування
    Для приготування бісквіта відокремлюємо жовтки трьох яєць від білків і збиваємо їх зі ста грамами цукру і ваніллю до посветления. Окремо збиваємо білки з 50 грамами цукру до густої піни і вводимо їх третю частину в тісто. Туди ж додаємо борошно, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо і вводимо дуже акуратно білки, що залишилися. Перекладаємо тісто в змащену маслом і обсипану борошном роз'ємну форму діаметром не менше 24 сантиметрів і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
    Дістаємо готовий бісквіт для охолодження, форму вимиваємо і просушуємо. Потім повертаємо корж у форму і просочуємо сиропом. Для його приготування кип'ятимо воду з 100 грамами цукру і додаємо лікер або соус.
    Тепер приготуємо крем. Для цього заливаємо желатин 100 грамами холодної води і залишаємо для набухання. Відокремлюємо жовтки трьох яєць і збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до побіління. Потім додаємо вершки, збиваємо до середньої щільності, вводимо маскарпоне і перемішуємо до однорідності на невеликій швидкості. Прогріваємо желатин до розчинення і вливаємо в крем, злегка збиваючи. Туди ж акуратно вводимо збиті з дрібкою солі в густу піну білки і викладаємо отриманий крем на бісквіт просочений. Ставимо в холодильник на сорок п'ять хвилин. Потім розкладаємо зверху порізану на шматочки полуниці, заливаємо желе для торта і знову відправляємо на кілька годин в холодильник.
    Для прикраси обмазуємо боки збитими з цукром вершками і обсипаємо мигдалевими пелюстками. Наш шалено смачний торт готовий.

    Шоколадний торт з полуницею та маскарпоне без випічки


    Інгредієнти:

  • маскарпоне – 550 г;

  • полуниця – 250 г;

  • пісочне печиво – 320 г;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • вершкове масло – 170 г;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • вершки (33-35%) – 200 мл;

  • желатин – 25 р.


  • Приготування
    Замочуємо на одну годину желатин в 100 мл холодної води для набухання. Змішуємо подрібнене блендером або качалкою пісочне печиво з розтопленим не гарячим вершковим маслом і какао.
    Торт з полуницею та маскарпоне
    Викладаємо отриману масу в застелену пергаментним папером роз'ємну форму так, щоб вийшли бортики з боків і відправляємо на тридцять хвилин у холодильник для застигання.
    Тепер нагріваємо желатин до розчинення і даємо охолонути. Збиваємо вершки з цукром до пишності, додаємо спочатку маскарпоне, потім желатин і гарненько перемішуємо. Половину крему виливаємо на пісочний корж. Залишився крем додаємо трохи більше половини нарізаної полуниці, збиваємо і розподіляємо наступним шаром. Зверху прикрашаємо торт полуницею і даємо застигнути в холодильнику.