Шоколадний торт на окропі підкорить будь-якого ласуна. Такий десерт виходить неймовірно пишним повітрям і м'яким.
Рецепт шоколадного торта на окропі
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; олія – 05 склянки; харчова сода – 15 ч. ложки; молоко – 1 ст.; борошно – 2 ст.; какао – 5 ст. ложок; цукор – 1 ст.; розпушувач – 10 г; ванілін; окріп – 1 ст. Для просочення:
вершки – 100 мл; шоколад молочний – 100 р. Для крему:
сир – 400 р; вершки – 200 мл; яєчний жовток – 4 шт.; цукор – 100 г; ванілін – 7 р. Приготування Отже, гарненько борошно просіваємо в миску, додаємо харчову соду, сухе какао, ванілін, розпушувач і цукор. В окремій пиалке злегка збиваємо яйця, поступово підливаючи трохи рослинного масла. Потім додаємо молоко, акуратно висипаємо частинами суху суміш і збиваємо до гладкості. У готове тісто виливаємо крутий окріп і знову все перемішуємо міксером. Форму застеляємо пергаментним папером, а бортики промазуємо вершковим маслом. Духовку запалюємо і прогріваємо до температури 190 градусів. Виливаємо тісто у форму і ставимо бісквіт на 25 хвилин.
Цим часом готуємо просочення: виливаємо в каструлю жирні вершки і нагріваємо їх на слабенькому вогні, майже до кипіння. Потім додаємо поламаний шматочками молочний шоколад і розмішуємо до розчинення. В бісквіті зубочисткою робимо багато маленьких дірочок, акуратненько заливаємо просочення і залишаємо постояти години на 2.
Жовтки розтираємо з цукровим піском, а сир розминаємо блендером. Змішуємо його з яєчною сумішшю і вводимо збиті вершки. Бісквіт розрізаємо на частини: нижній корж промазуємо кремом, накриваємо другим, покриваємо кремом всі боки і обсипаємо рясно подрібненими горіхами. Готовий шоколадний торт на окропі в духовці розрізаємо на порційні шматки і подаємо до чаю.
Шоколадний торт на окропі в мультиварці
Інгредієнти: розпушувач – 15 ч. ложки; борошно – 2 ст.; цукор – 2 ст.; яйце – 2 шт.; сода – щіпка; какао – 6 ст. ложок; молоко – 1 ст.; ванілін – 1 пакетик; олія – 05 склянки; горіхи – для обсипання; окріп – 1 ст. Для крему:
сметана – 300 мл; цукор – 150 р. Приготування Яйця збиваємо з цукром, вливаємо прохолодне молоко і масло. Потім порціями всипаємо просіяне борошно, додаємо соду, розпушувач і сухе какао-порошок. Все ретельно перемішуємо, вливаємо крутий окріп і викладаємо тісто у змащену маслом каструлю мультиварки. Виставляємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо приблизно 55 хвилин. Після сигналу залишаємо бісквіт ще на 15 хвилин, а потім акуратно витягуємо з ємності і залишаємо остигати. Далі розрізаємо його на кілька коржів, просочуємо кожен коньячним сиропом і рясно промазуємо сметанним кремом.