Полуниця в шоколаді
Хоча полуницю в шоколаді і можна сміливо назвати одним з найбільш банальних рецептів, фантазія сучасних кулінарів дозволила дати цьому ласощів друге дихання. Свіжість стиглих ягід і насичений шоколадний смак ми обіграємо різними способами в рецептах з цієї статті.
Інгредієнти:
полуниця - 24 ягоди;
темний шоколад - 360 г;
рожевий, білий і червоний шоколад - 180 г;
палички для морозива;
цукрова обсипання.
Приготування
Перед зануренням полуниці в розтоплений шоколад слід переконатися в тому, що всі ягоди вимиті і обсушены. Після, розтопити темний чи молочний шоколад, занурте в нього полуницю наколоту на паличку для морозива і дайте надлишків стекти. Розмістіть покриті шоколадом ягоди над аркушем пінопласту. За бажанням, ви можете зробити перший шар абсолютно будь-яким, приготувавши, наприклад, полуницю в білому шоколаді.
Після, повторіть процедуру з усіма іншими квітами, занурюючи полуницю частинами кожен з квітів і даючи йому повністю обсохнути перед тим, як занурити в наступний. Поки останній шар шоколаду не висох, посипте ягоди цукрових обсипанням і приступайте до дегустації.
Інгредієнти:
крем-сир - 240 г;
пісочне печиво (крихта) - 1 ст.;
цукрова пудра - 80 г;
ванілін;
білий шоколад - 50 г;
полуниця - 6 великих ягід;
молочний шоколад - 450 р.
Приготування
Змішуємо ніжний крем-сир з крихтами печива, цукровою пудрою, ваніліном, скибочками білого шоколаду і подрібненої полуницею. Суміш ставимо в холодильник, чекаючи моменту, коли вона перестане бути липкою. Далі ділимо масу на порції рівного розміру, з кожної скачуємо кульки і знову ставимо їх в морозильну камеру.
Розтоплюємо шоколад, а аркуш пергаменту змащуємо маслом. Занурюємо трюфелі в шоколад і розміщуємо на пергаменті повністю обсохнути.
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
чорний шоколад - 30 г;
какао-порошок - 60 г;
цукор - 200 г;
крохмаль - 30 г;
червоне вино - 250 мл;
полуниця - 300 р.
Приготування
Кришимо шоколад у підігріте молоко і розтоплюємо його на мінімальному вогні. Змішуємо какао з половиною всього цукру і дрібкою солі, заливаємо все 80 мл води і додаємо пасту до теплого молока. Розчиняємо крохмаль в 60 мл води, також додаємо в сотейник з молоком. Коли суміш загусне, знімаємо її з вогню і розкладаємо по келихах.
Варимо сироп із вина і цукру, що залишився. Заливаємо сиропом полуницю і залишаємо на годину. Викладаємо ягоди поверх шоколадного десерту.
Інгредієнти:
Для бісквітної основи:
вершкове масло - 170 г;
чорний шоколад - 180 г;
яєчні жовтки - 6 шт;
цукор - 60 г;
яєчні білки - 3 шт.
Для мусу:
полуниця - 12 кг;
чорний шоколад - 480 м;
білий шоколад - 120 г;
яєчні білки - 6 шт.;
цукор - 30 р.
Для ганаша:
вершки - 210 мл;
вершкове масло - 25 г;
цукор - 40 г;
чорний шоколад - 180 р.
Приготування
Для бісквіта розтоплюємо темний шоколад з маслом, остуджуємо. Тим часом збиваємо жовтки з цукром 6 хвилин, а білки окремо ще хвилини 3-4. Змішуємо шоколад з яєчними жовтками, поступово вводимо піну із збитих білків. Ділимо масу між парою змащених 20-см форм і ставимо в духовку на півгодини при 160°С. Остуджуємо.
Для мусу відкладаємо для декору 12 найкрасивіших ягід, 140 г ягід збиваємо в пюре, а решта заморожуємо. Шоколад розтоплюємо з ягідним пюре. Поки суміш охолоджується, збиваємо 6 яєць до стійких піків з 2 столовими ложками цукру. Окремо збиваємо вершки. Змішуємо шоколад з пишною піною з білків і вершків.
На бісквіт у формі викладаємо заморожену полуницю , заливаємо ягоди мусом, накриваємо другим бісквітом і ставимо на 2 години в холодильник.
Готуємо ганаш, затока шоколад гарячою сумішшю з вершків, масла і цукру.
Виймаємо торт з форми, покриваємо ганашем, знову охолоджуємо і подаємо.
Полуниця в шоколаді – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед зануренням полуниці в розтоплений шоколад слід переконатися в тому, що всі ягоди вимиті і обсушены. Після, розтопити темний чи молочний шоколад, занурте в нього полуницю наколоту на паличку для морозива і дайте надлишків стекти. Розмістіть покриті шоколадом ягоди над аркушем пінопласту. За бажанням, ви можете зробити перший шар абсолютно будь-яким, приготувавши, наприклад, полуницю в білому шоколаді.
Після, повторіть процедуру з усіма іншими квітами, занурюючи полуницю частинами кожен з квітів і даючи йому повністю обсохнути перед тим, як занурити в наступний. Поки останній шар шоколаду не висох, посипте ягоди цукрових обсипанням і приступайте до дегустації.
Як приготувати трюфелі «Полуниця в шоколаді»?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо ніжний крем-сир з крихтами печива, цукровою пудрою, ваніліном, скибочками білого шоколаду і подрібненої полуницею. Суміш ставимо в холодильник, чекаючи моменту, коли вона перестане бути липкою. Далі ділимо масу на порції рівного розміру, з кожної скачуємо кульки і знову ставимо їх в морозильну камеру.
Розтоплюємо шоколад, а аркуш пергаменту змащуємо маслом. Занурюємо трюфелі в шоколад і розміщуємо на пергаменті повністю обсохнути.
Десерт «Полуниця в шоколаді»
Інгредієнти:
Приготування
Кришимо шоколад у підігріте молоко і розтоплюємо його на мінімальному вогні. Змішуємо какао з половиною всього цукру і дрібкою солі, заливаємо все 80 мл води і додаємо пасту до теплого молока. Розчиняємо крохмаль в 60 мл води, також додаємо в сотейник з молоком. Коли суміш загусне, знімаємо її з вогню і розкладаємо по келихах.
Варимо сироп із вина і цукру, що залишився. Заливаємо сиропом полуницю і залишаємо на годину. Викладаємо ягоди поверх шоколадного десерту.
Торт «Полуниця в шоколаді»
Інгредієнти:
Для бісквітної основи:
Для мусу:
Для ганаша:
Приготування
Для бісквіта розтоплюємо темний шоколад з маслом, остуджуємо. Тим часом збиваємо жовтки з цукром 6 хвилин, а білки окремо ще хвилини 3-4. Змішуємо шоколад з яєчними жовтками, поступово вводимо піну із збитих білків. Ділимо масу між парою змащених 20-см форм і ставимо в духовку на півгодини при 160°С. Остуджуємо.
Для мусу відкладаємо для декору 12 найкрасивіших ягід, 140 г ягід збиваємо в пюре, а решта заморожуємо. Шоколад розтоплюємо з ягідним пюре. Поки суміш охолоджується, збиваємо 6 яєць до стійких піків з 2 столовими ложками цукру. Окремо збиваємо вершки. Змішуємо шоколад з пишною піною з білків і вершків.
На бісквіт у формі викладаємо заморожену полуницю , заливаємо ягоди мусом, накриваємо другим бісквітом і ставимо на 2 години в холодильник.
Готуємо ганаш, затока шоколад гарячою сумішшю з вершків, масла і цукру.
Виймаємо торт з форми, покриваємо ганашем, знову охолоджуємо і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершково-шоколадний мус
Вершково-шоколадний мус - надзвичайно легкий десерт, з ніжним смаком. Для любителів вершково-шоколадних десертів наші рецепти будуть якраз до речі.
Вишня в шоколаді
Вишня в шоколаді - це дивовижно смачні шоколадні цукерки, які хочеться їсти знову і знову. Любите це ласощі? Тоді вам точно сподобається наша стаття.
Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
Шоколадні трюфелі
Шоколадні трюфелі - вишукане французьке ласощі, яке досить легко можна зробити в домашніх умовах. Такий приголомшливий десерт неодмінно прикрасить
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.