Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадні трюфелі

Шоколадні трюфелі

5-01-2015, 10:10
904
Шоколадні трюфелі
Шоколадні трюфелі - справжнє французьке ласощі, а як їх приготувати в домашніх умовах, ми вам зараз з радістю розповімо.

Рецепт шоколадних трюфелів


Інгредієнти:

  • гіркий шоколад - 150 г;

  • жирні вершки - 70 мл;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • ром - 1 ст. ложка;

  • ванільна есенція - 1 ч. ложка;

  • какао - порошок - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Дрібно рубаємо і розтоплюємо на водяній бані гіркий шоколад . Вершки виливаємо в миску, додаємо цукрову пудру, перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Потім заливаємо шоколад гарячими вершками і розмішуємо до отримання однорідного крему, який називається ганаш. Якщо це вам необхідно, то можете додати в нього ароматизатори на ваш смак. Тепер накриваємо крем харчовою плівкою і прибираємо на 40-60 хвилин у холодильник. Ганаш повинен повністю застигнути до стану м'якого пластиліну.
    Після цього набираємо масу ложечкою і формуємо з неї невеликі кульки. Коли всі шоколадні цукерки будуть готові, знову відправляємо їх на 20 хвилин на холод. Цим часом просіваємо на обробну дошку какао і обвалюємо в ньому наше ласощі. Ось і все, цукерки шоколадні трюфелі готові! Зберігаємо їх у герметичній ємності в холодному темному місці, щоб запобігти цукерки від висихання.

    Рецепт шоколадно-трюфельного торта


    Інгредієнти:

  • какао - порошок - 30 г;

  • пшеничне борошно - 70 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукор-60 г;

  • яйце - 4 шт.


  • Для крему:

  • чорний шоколад - 200 г;

  • сметана - 700 мл;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    Отже, для приготування шоколадно - трюфельного торта, змішуємо в мисочці какао з борошном і розпушувачем. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до утворення міцної піни. Після цього з'єднуємо обидві суміші і перемішуємо.
    Шоколадні трюфелі
    Охолоджені білки збиваємо міксером до піків і акуратно вводимо в тісто. Тепер змащуємо маслом форму для випічки і акуратно виливаємо рідку масу. Випікаємо в розігрітій духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
    Поки готовий корж остигає, з вами приготуємо крем. Для цього на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад. Окремо збиваємо Сметану з цукровим піском і обережно вливаємо шоколад. Далі дістаємо форму з шоколадним бісквітом, перекладаємо крем, розрівнюємо і відправляємо ласощі в холодильник приблизно на 6 годин. Потім виймаємо застиглий торт і рясно посипаємо какао-порошком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Цукерки «Трюфель»
    Цукерки «Трюфель»
    Цукерки «Трюфель» - дуже відоме ласощі, яке стоїть не тільки купувати в магазині, але і готувати самостійно. Адже це і смачніше, і корисніше, і
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Шоколадні капкейки
    Шоколадні капкейки
    Шоколадні капкейки - вишукана, ніжна і дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Приготувати капкейки зовсім нескладно, головне - знати
    Трюфелі: рецепт
    Трюфелі: рецепт
    Трюфелі - дуже популярний у всьому світі десерт, придуманий трохи більше ста років тому талановитим французьким кондитером. Причому назву «трюфелі»
    Рецепт трюфелів в домашніх умовах
    Рецепт трюфелів в домашніх умовах
    Французькі трюфелі своїми руками - це зовсім не міф, а цілком доступна реальність. Автентичні і модернізовані рецепти цього десерту, представлені в