Трюфелі: рецепт
Бельгійська кухня цікава не тільки безліччю оригінальних страв, але і першістю у винаході шоколадних цукерок (правда, спочатку в якості аптечного засоби від кашлю). Вперше шоколадні цукерки були виготовлені в одній з брюссельських аптек. Самими смачними і вишуканими бельгійськими шоколадними цукерками є трюфелі. Рецепт приготування цього мегапопулярного ласощі був придуманий, однак, не бельгійцем, а винахідливим французький кондитер Луї Дюфуром з Шамбері (французька Савойя) у грудні 1895 року.
Трохи історії
Блискуча ідея прийшла Дюфуру в момент скрутного становища, він придумав, як приготувати шоколадні трюфелі: змішав вершки з какао-порошком і ваніллю, потім сформував з цієї суміші цукерки. Щоб зробити їх більш привабливими на вид, кожне виріб занурювалася в розплавлений шоколад і остужалось. Цукерки мали величезний успіх в сезон різдвяних свят. Бельгійські шоколадні трюфелі популярні в багатьох країнах світу завдяки діяльності бельгійської фірми Duc ' O.
Спробуємо приготувати справжні трюфелі за рецептом знаменитого кондитера.
Інгредієнти:
200 г чорного гіркого шоколаду;
60 мл темного рому (або хорошого коньяку), зрозуміло, якщо ви готуєте десерт для дітей, спиртне використовувати не варто;
щіпка ванілі;
20 р цукрової пудри;
грам 50 натурального вершкового масла;
4 столових ложки («з гіркою») якісного какао-порошку;
50 г тонко мелених горіхів (волоські, мигдаль, фундук, фісташки).
Приготування:
Шоколад (спочатку розламати) і вершкове масло помістимо в ємність і розтопимо на водяній бані при періодичному помішуванні. Додамо 30 мл рому і ваніль. Доведемо до однорідності. Знімаємо ємність з вогню, додаємо цукрову пудру і горіхову борошно. Додаємо ще 30 мл рому (або мигдального лікеру). Перемішуємо лопаткою до однорідності, злегка остуджуємо масу в холодильнику. Потім набираємо мокрою круглої ложкою порцію і скачуємо цукерки у вигляді кульок. Викладаємо на чисту дощечку і знову поміщаємо її в холодильник. Дістаємо цукерки з холодильника і обвалюємо в какао-порошку (можна додати кокосової стружки). Ось і все - просто як все геніальне. Можна викладати готові цукерки на блюдо і подавати до столу. Розлетяться в момент. Рецепт, звичайно, не зовсім класичний, але буде дуже смачно.
Готуємо тістечка
А можна приготувати тістечка трюфелі, ось рецепт.
Інгредієнти для бісквіта:
100 г чорного шоколаду;
1 куряче яйце;
30 г натурального вершкового масла;
1-2 столових ложки молока середньої жирності;
щіпка ванілі;
на кінчику ножа трохи харчової соди, погашеної оцтом;
1 столова ложка рому, коньяку або мигдального лікеру;
2 столові ложки з гіркою» пшеничного борошна.
Інгредієнти для крему:
200 мл натуральних вершків;
100 г шоколаду;
1 столова ложка коньяку, рому або лікеру.
Приготування:
Розтопимо на водяній бані масло, шоколад, обережно введемо молоко. Трохи остудимо, додамо борошно, яйце, ваніль і коньяк. Доводимо до однорідності і випікаємо з цієї суміші бісквіт. З готового бісквіта вирізаємо склянкою кружечки. Тепер крем. Розтопити шоколад на водяній бані, змішаємо з вершками і додаємо коньяк. Доводимо до однорідності. Викладаємо шматочок бісквіта на блюдо, промазуємо його кремом, зверху накладаємо інший такий же шматочок, який теж промазуємо кремом. Можна і третій шар, якщо бісквіт не занадто товстий. Прикрашаємо на свій розсуд і поміщаємо блюдо в холодильник годин хоча б на 8.
Подаємо з кавою або чаєм.
Трохи історії
Блискуча ідея прийшла Дюфуру в момент скрутного становища, він придумав, як приготувати шоколадні трюфелі: змішав вершки з какао-порошком і ваніллю, потім сформував з цієї суміші цукерки. Щоб зробити їх більш привабливими на вид, кожне виріб занурювалася в розплавлений шоколад і остужалось. Цукерки мали величезний успіх в сезон різдвяних свят. Бельгійські шоколадні трюфелі популярні в багатьох країнах світу завдяки діяльності бельгійської фірми Duc ' O.
Як зробити шоколадні трюфелі в домашніх умовах?
Спробуємо приготувати справжні трюфелі за рецептом знаменитого кондитера.
Інгредієнти:
Приготування:
Шоколад (спочатку розламати) і вершкове масло помістимо в ємність і розтопимо на водяній бані при періодичному помішуванні. Додамо 30 мл рому і ваніль. Доведемо до однорідності. Знімаємо ємність з вогню, додаємо цукрову пудру і горіхову борошно. Додаємо ще 30 мл рому (або мигдального лікеру). Перемішуємо лопаткою до однорідності, злегка остуджуємо масу в холодильнику. Потім набираємо мокрою круглої ложкою порцію і скачуємо цукерки у вигляді кульок. Викладаємо на чисту дощечку і знову поміщаємо її в холодильник. Дістаємо цукерки з холодильника і обвалюємо в какао-порошку (можна додати кокосової стружки). Ось і все - просто як все геніальне. Можна викладати готові цукерки на блюдо і подавати до столу. Розлетяться в момент. Рецепт, звичайно, не зовсім класичний, але буде дуже смачно.
Готуємо тістечка
А можна приготувати тістечка трюфелі, ось рецепт.
Інгредієнти для бісквіта:
Інгредієнти для крему:
Приготування:
Розтопимо на водяній бані масло, шоколад, обережно введемо молоко. Трохи остудимо, додамо борошно, яйце, ваніль і коньяк. Доводимо до однорідності і випікаємо з цієї суміші бісквіт. З готового бісквіта вирізаємо склянкою кружечки. Тепер крем. Розтопити шоколад на водяній бані, змішаємо з вершками і додаємо коньяк. Доводимо до однорідності. Викладаємо шматочок бісквіта на блюдо, промазуємо його кремом, зверху накладаємо інший такий же шматочок, який теж промазуємо кремом. Можна і третій шар, якщо бісквіт не занадто товстий. Прикрашаємо на свій розсуд і поміщаємо блюдо в холодильник годин хоча б на 8.
Подаємо з кавою або чаєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вишня в шоколаді
Вишня в шоколаді - це дивовижно смачні шоколадні цукерки, які хочеться їсти знову і знову. Любите це ласощі? Тоді вам точно сподобається наша стаття.
Цукерки «Трюфель»
Цукерки «Трюфель» - дуже відоме ласощі, яке стоїть не тільки купувати в магазині, але і готувати самостійно. Адже це і смачніше, і корисніше, і
Цукерки з сухофруктів
Не можете жити без солодкого? Вас так і тягне з'їсти що-небудь смачненьке, але от біда - піклуєтеся про фігуру? Що ж робити? Спробуйте приготувати
Молочні іриски
Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу
Рецепт трюфелів в домашніх умовах
Французькі трюфелі своїми руками - це зовсім не міф, а цілком доступна реальність. Автентичні і модернізовані рецепти цього десерту, представлені в
Шоколадні трюфелі
Шоколадні трюфелі - вишукане французьке ласощі, яке досить легко можна зробити в домашніх умовах. Такий приголомшливий десерт неодмінно прикрасить