Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукерки з сухофруктів

Цукерки з сухофруктів

18-01-2015, 23:24
2 333
Цукерки з сухофруктів
Якщо ви і дня не можете прожити без солодкого. Якщо одна тільки думка про відмову від улюблених ласощів кидає вас в тремтіння, а літо вже не за горами, і доведеться відкрити світу все те, що приховували численні шари одягу. Якщо здається, що неможливо вирішити вічне протиріччя між гардеробом і холодильником. Тоді вам нічого не залишається, як приготувати цукерки з сухофруктів. Ці домашні солодощі зруйнують усталену аксіому про те, що смачне не може бути корисним.
Сухофрукти містять стільки вітамінів і мінеральних речовин, що легко замінять спеціальні комплекси в таблетках. Це особливо актуально навесні, а якщо ви ще й щаслива мама, то цілий рік. З дитинства привчають малюків до корисних солодощів, але не занадто захоплюйтеся - низькокалорійними такі цукерки все ж назвати ніяк не можна.

Домашні цукерки з сухофруктів


Інгредієнти:

  • курага - 200 г;

  • чорнослив - 200 г;

  • родзинки - 200 г;

  • горіхи волоські - 200 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • шоколад - 3 плитки.


  • Приготування
    Сухофрукти добре промиваємо в гарячій воді. Даємо підсохнути і пропускаємо через м'ясорубку разом з горіхами. Можна подрібнити в блендері, але не занадто захоплюйтеся - шматочки горіхів повинні все-таки вгадуватися. Додаємо в отриману масу сік одного лимона і мед. Добре все вимішуємо. Пробуємо на солодкість, при необхідності вводимо ще трохи меду. Якщо цукерки призначені для дорослого застілля, можна влити кілька столових ложок улюбленого лікеру або коньяку. Скачуємо невеликі кульки або заповнюємо спеціальні формочки у вигляді сердечок, квіточок і т. п. Відправляємо на 3 години в морозилку. Після, дістаємо наші заготовки і опускаємо їх у розтоплений на водяній бані шоколад. Викладаємо на решітку, щоб скло зайве, і знову відправляємо в холодильник, але ненадовго. Вже через півгодини можна влаштовувати чаювання з чудовими домашніми цукерками.

    Різнокольорові цукерки з сухофруктів


    Інгредієнти:

  • персики в'ялені - 100 г;

  • вишня в'ялена - 100 г;

  • ізюм - 100 г;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • мигдаль - 30 г;

  • горіхи кешью - 30 г;

  • горіхи волоські - 30 г;

  • цедра лимона - 1 ст. ложка;

  • кунжут - 2 ст. ложки;

  • стружка кокосова - 2 ст. ложки;

  • присипка кондитерська - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вимиті і висушені сухофрукти перекручуємо на м'ясорубці разом з горіхами. Змішуємо з медом і цедрою лимона. Формуємо цукерки. Третина з них обвалюємо в кунжутного насіння, ще третина - в кокосовій стружці, решта - в кондитерській присипке. Так з однієї основи вийдуть зовсім різні цукерки. Поміщаємо в холодильник на пару годин, щоб вони «схопилися».

    Сирні цукерки з сухофруктів - рецепт


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • курага - 100 г;

  • стружка кокосова - 4 ст. ложки;

  • шоколад гіркий - 1/3 плитки.


  • Приготування
    Сир двічі протираємо через сито. Щасливі власниці блендера можуть з його допомогою також довести сир до однорідного стану. Курагу гарненько промиваємо і підсушуємо. На тарілку щедро висипаємо кокосову стружку, зверху чайною ложкою викладаємо порцію сиру. Надаємо йому форму «млинця», в центр покласти курагу і залепливаем, як пиріжок. Вийшов колобок обвалюємо в кокосовій стружці. Готові цукерки відправляємо на годину в холодильник. Після застигання їх можна прикрасити, поливаючи тонкою цівкою розтопленого шоколаду. Якщо домашні відразу не знищать весь запас цих корисних солодощів, цукерки можна зберігати кілька днів у холодильнику. Але обов'язково в закритій ємності - сир занадто добре вбирає сторонні запахи.

    Як зробити цукерки Трюфелі» із сухофруктів?


    Інгредієнти:

  • мигдаль - 50 г;

  • какао - 70 г;
  • Цукерки з сухофруктів

  • фундук - 100 г;

  • фініки - 200 р.


  • Приготування
    Фініки, мигдаль пару годин вимочуємо в холодній воді. З фініків видаляємо кісточки і перекручуємо на м'ясорубці разом з фундуком. Додаємо до цієї маси 2/3 порції какао, гарненько вимішуємо. Пробуємо, за бажанням можна підсолодити медом. Скачуємо невеликі цукерки, в середину кожної покласти мигдаль, попередньо знявши з нього шкірку. Викочуємо отримані колобки в какао-порошку. Готові трюфелі можна відразу є, але краще витримати кілька годин у холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грильяж - рецепт
    Грильяж - рецепт
    Грильяж - дуже відомі цукерки, які люблять і діти, і їх батьки. Існує два види грильяжу - м'який і твердий. Сьогодні ми розкриємо секрети
    Цукерки «Трюфель»
    Цукерки «Трюфель»
    Цукерки «Трюфель» - дуже відоме ласощі, яке стоїть не тільки купувати в магазині, але і готувати самостійно. Адже це і смачніше, і корисніше, і
    Молочні іриски
    Молочні іриски
    Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу
    Рецепт рафаелло
    Рецепт рафаелло
    Дивлячись на рекламу цукерок рафаелло, так і хочеться побігти в магазин за заповітної коробочкою і подарувати собі райське насолоду. Але можливість
    «Грильяж» в домашніх умовах
    «Грильяж» в домашніх умовах
    Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
    «Грильяж» в домашніх умовах
    «Грильяж» в домашніх умовах
    Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому