Вернуться назад Распечатать

Шоколадні трюфелі

Шоколадні трюфелі
Шоколадні трюфелі - справжнє французьке ласощі, а як їх приготувати в домашніх умовах, ми вам зараз з радістю розповімо.

Рецепт шоколадних трюфелів


Інгредієнти:

  • гіркий шоколад - 150 г;

  • жирні вершки - 70 мл;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • ром - 1 ст. ложка;

  • ванільна есенція - 1 ч. ложка;

  • какао - порошок - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Дрібно рубаємо і розтоплюємо на водяній бані гіркий шоколад . Вершки виливаємо в миску, додаємо цукрову пудру, перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Потім заливаємо шоколад гарячими вершками і розмішуємо до отримання однорідного крему, який називається ганаш. Якщо це вам необхідно, то можете додати в нього ароматизатори на ваш смак. Тепер накриваємо крем харчовою плівкою і прибираємо на 40-60 хвилин у холодильник. Ганаш повинен повністю застигнути до стану м'якого пластиліну.
    Після цього набираємо масу ложечкою і формуємо з неї невеликі кульки. Коли всі шоколадні цукерки будуть готові, знову відправляємо їх на 20 хвилин на холод. Цим часом просіваємо на обробну дошку какао і обвалюємо в ньому наше ласощі. Ось і все, цукерки шоколадні трюфелі готові! Зберігаємо їх у герметичній ємності в холодному темному місці, щоб запобігти цукерки від висихання.

    Рецепт шоколадно-трюфельного торта


    Інгредієнти:

  • какао - порошок - 30 г;

  • пшеничне борошно - 70 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цукор-60 г;

  • яйце - 4 шт.


  • Для крему:

  • чорний шоколад - 200 г;

  • сметана - 700 мл;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    Отже, для приготування шоколадно - трюфельного торта, змішуємо в мисочці какао з борошном і розпушувачем. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до утворення міцної піни. Після цього з'єднуємо обидві суміші і перемішуємо.
    Шоколадні трюфелі
    Охолоджені білки збиваємо міксером до піків і акуратно вводимо в тісто. Тепер змащуємо маслом форму для випічки і акуратно виливаємо рідку масу. Випікаємо в розігрітій духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
    Поки готовий корж остигає, з вами приготуємо крем. Для цього на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад. Окремо збиваємо Сметану з цукровим піском і обережно вливаємо шоколад. Далі дістаємо форму з шоколадним бісквітом, перекладаємо крем, розрівнюємо і відправляємо ласощі в холодильник приблизно на 6 годин. Потім виймаємо застиглий торт і рясно посипаємо какао-порошком.