Шоколадні трюфелі - справжнє французьке ласощі, а як їх приготувати в домашніх умовах, ми вам зараз з радістю розповімо.
Рецепт шоколадних трюфелів
Інгредієнти: гіркий шоколад - 150 г; жирні вершки - 70 мл; цукрова пудра - 2 ст. ложки; ром - 1 ст. ложка; ванільна есенція - 1 ч. ложка; какао - порошок - 3 ст. ложки. Приготування Дрібно рубаємо і розтоплюємо на водяній бані гіркий шоколад . Вершки виливаємо в миску, додаємо цукрову пудру, перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Потім заливаємо шоколад гарячими вершками і розмішуємо до отримання однорідного крему, який називається ганаш. Якщо це вам необхідно, то можете додати в нього ароматизатори на ваш смак. Тепер накриваємо крем харчовою плівкою і прибираємо на 40-60 хвилин у холодильник. Ганаш повинен повністю застигнути до стану м'якого пластиліну.
Після цього набираємо масу ложечкою і формуємо з неї невеликі кульки. Коли всі шоколадні цукерки будуть готові, знову відправляємо їх на 20 хвилин на холод. Цим часом просіваємо на обробну дошку какао і обвалюємо в ньому наше ласощі. Ось і все, цукерки шоколадні трюфелі готові! Зберігаємо їх у герметичній ємності в холодному темному місці, щоб запобігти цукерки від висихання.
Рецепт шоколадно-трюфельного торта
Інгредієнти: какао - порошок - 30 г; пшеничне борошно - 70 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор-60 г; яйце - 4 шт. Для крему:
чорний шоколад - 200 г; сметана - 700 мл; цукор - 200 р. Приготування Отже, для приготування шоколадно - трюфельного торта, змішуємо в мисочці какао з борошном і розпушувачем. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до утворення міцної піни. Після цього з'єднуємо обидві суміші і перемішуємо.
Охолоджені білки збиваємо міксером до піків і акуратно вводимо в тісто. Тепер змащуємо маслом форму для випічки і акуратно виливаємо рідку масу. Випікаємо в розігрітій духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
Поки готовий корж остигає, з вами приготуємо крем. Для цього на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад. Окремо збиваємо Сметану з цукровим піском і обережно вливаємо шоколад. Далі дістаємо форму з шоколадним бісквітом, перекладаємо крем, розрівнюємо і відправляємо ласощі в холодильник приблизно на 6 годин. Потім виймаємо застиглий торт і рясно посипаємо какао-порошком.