Вершково-шоколадний мус
Якщо вам захочеться покуштувати вишуканий, але простий і доступний у приготуванні десерт, то без роздумів зупиняйте свій вибір на вершкових мусах. Простота інгредієнтів, в поєднанні з насиченим смаком страви, сподобається будь-ласуни.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 300 г;
яйця - 3 шт.;
цукор - 55 г;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
вершки для збивання - 300 мл;
тертий шоколад.
Приготування
Розламуємо шоколад на шматочки і ставимо плавитися на водяну баню. Розплавлений шоколад злегка остуджуємо. Поки розплавлена шоколадна суміш охолоджується, збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, після чого змішуємо розплавлений шоколад зі збитими яйцями і додаємо какао-порошок.
Збиваємо жирні вершки до твердих піків і акуратно з'єднуємо ніжний і повітряних вершковий крем з шоколадною масою. Частина вершків залишаємо для декорування.
Розкладаємо десерт по піалах і відправляємо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу, прикрашаємо шоколадно-вершковий мус збитими вершками і тертим шоколадом.
Інгредієнти:
Для ганаша:
молочний шоколад - 85 м;
чорний шоколад - 85 м;
вершки для збивання - 1 ст.
Для солодко-солоного мигдалю:
мигдаль - 1/2 ст.;
кукурудзяний сироп - 2 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Для вершково-шоколадного мусу:
молочний шоколад - 85 м;
вершки - 1 1/2 ст.
Для збитих вершків:
вершки - 1/2 ст.;
цукрова пудра - 1 ст. ложка;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки.
Почнемо з приготування ганаша. Обидва виду шоколаду кришимо, змішуємо і заливаємо гарячими вершками. Перемішуємо до однорідності, а потім розливаємо по 6 креманках або келихах.
Для приготування мигдалю, горішки змішуємо з цукровим сиропом і сіллю, після чого розподіляємо на килимку і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 6-8 хвилин. Остуджуємо.
Щоб приготувати сам мус слід поставити шоколад і 1/2 склянки вершків на водяну баню, і дочекатися розплавлення шоколаду. Розплавлений шоколад охолоджуємо, а паралельно збиваємо вершки до твердих піків. Обережно змішуємо шоколад з повітряної вершковою масою до однорідності. Викладаємо мус поверх шару ганаша.
Остання нотка нашого десерту – збиті вершки . Тут все елементарно просто: вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до твердих піків і вінчаємо отриманою масою наш десерт.
Посипаємо повітряний вершково-шоколадний мус солоним мигдалем і подаємо до столу.
Шоколадний мус з вершковим кремом
Інгредієнти:
Приготування
Розламуємо шоколад на шматочки і ставимо плавитися на водяну баню. Розплавлений шоколад злегка остуджуємо. Поки розплавлена шоколадна суміш охолоджується, збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, після чого змішуємо розплавлений шоколад зі збитими яйцями і додаємо какао-порошок.
Збиваємо жирні вершки до твердих піків і акуратно з'єднуємо ніжний і повітряних вершковий крем з шоколадною масою. Частина вершків залишаємо для декорування.
Розкладаємо десерт по піалах і відправляємо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу, прикрашаємо шоколадно-вершковий мус збитими вершками і тертим шоколадом.
Як приготувати тришаровий вершково-шоколадний мус?
Інгредієнти:
Для ганаша:
Для солодко-солоного мигдалю:
Для вершково-шоколадного мусу:
Для збитих вершків:
Приготування
Почнемо з приготування ганаша. Обидва виду шоколаду кришимо, змішуємо і заливаємо гарячими вершками. Перемішуємо до однорідності, а потім розливаємо по 6 креманках або келихах.
Для приготування мигдалю, горішки змішуємо з цукровим сиропом і сіллю, після чого розподіляємо на килимку і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 6-8 хвилин. Остуджуємо.
Щоб приготувати сам мус слід поставити шоколад і 1/2 склянки вершків на водяну баню, і дочекатися розплавлення шоколаду. Розплавлений шоколад охолоджуємо, а паралельно збиваємо вершки до твердих піків. Обережно змішуємо шоколад з повітряної вершковою масою до однорідності. Викладаємо мус поверх шару ганаша.
Остання нотка нашого десерту – збиті вершки . Тут все елементарно просто: вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до твердих піків і вінчаємо отриманою масою наш десерт.
Посипаємо повітряний вершково-шоколадний мус солоним мигдалем і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуниця в шоколаді
Полуниця в шоколаді - це класика, перевірена часом, і не втратила свою актуальність і донині. Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати
Сирно-шоколадний крем
Сирно-шоколадний крем відмінно підійде для будь-якої випічки, а може бути і самостійним десертом. Гарний такий крем тим, що їсти його можна не тільки
Шоколадний ганаш - рецепт
Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні
Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
Шоколадно-апельсиновий мус
Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак