Вершково-шоколадний мус

Шоколадний мус з вершковим кремом
Інгредієнти:
Приготування
Розламуємо шоколад на шматочки і ставимо плавитися на водяну баню. Розплавлений шоколад злегка остуджуємо. Поки розплавлена шоколадна суміш охолоджується, збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, після чого змішуємо розплавлений шоколад зі збитими яйцями і додаємо какао-порошок.
Збиваємо жирні вершки до твердих піків і акуратно з'єднуємо ніжний і повітряних вершковий крем з шоколадною масою. Частина вершків залишаємо для декорування.
Розкладаємо десерт по піалах і відправляємо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу, прикрашаємо шоколадно-вершковий мус збитими вершками і тертим шоколадом.
Як приготувати тришаровий вершково-шоколадний мус?
Інгредієнти:
Для ганаша:
Для солодко-солоного мигдалю:
Для вершково-шоколадного мусу:
Для збитих вершків:
Приготування
Почнемо з приготування ганаша. Обидва виду шоколаду кришимо, змішуємо і заливаємо гарячими вершками. Перемішуємо до однорідності, а потім розливаємо по 6 креманках або келихах.

Для приготування мигдалю, горішки змішуємо з цукровим сиропом і сіллю, після чого розподіляємо на килимку і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 6-8 хвилин. Остуджуємо.
Щоб приготувати сам мус слід поставити шоколад і 1/2 склянки вершків на водяну баню, і дочекатися розплавлення шоколаду. Розплавлений шоколад охолоджуємо, а паралельно збиваємо вершки до твердих піків. Обережно змішуємо шоколад з повітряної вершковою масою до однорідності. Викладаємо мус поверх шару ганаша.
Остання нотка нашого десерту – збиті вершки . Тут все елементарно просто: вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до твердих піків і вінчаємо отриманою масою наш десерт.
Посипаємо повітряний вершково-шоколадний мус солоним мигдалем і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Полуниця в шоколаді
Полуниця в шоколаді - це класика, перевірена часом, і не втратила свою актуальність і донині. Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати

Сирно-шоколадний крем
Сирно-шоколадний крем відмінно підійде для будь-якої випічки, а може бути і самостійним десертом. Гарний такий крем тим, що їсти його можна не тільки

Шоколадний ганаш - рецепт
Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні

Шоколадний мус без яєць
Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній

Шоколадно-апельсиновий мус
Поєднання шоколаду з цитрусами або одягають особливо приємно в зимову пору, оскільки нагадують про новорічних та різдвяних святах. Шоколадний мус з

Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак