Вернуться назад Распечатать

Вершково-шоколадний мус

Вершково-шоколадний мус
Якщо вам захочеться покуштувати вишуканий, але простий і доступний у приготуванні десерт, то без роздумів зупиняйте свій вибір на вершкових мусах. Простота інгредієнтів, в поєднанні з насиченим смаком страви, сподобається будь-ласуни.

Шоколадний мус з вершковим кремом


Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 300 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 55 г;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • вершки для збивання - 300 мл;

  • тертий шоколад.


  • Приготування
    Розламуємо шоколад на шматочки і ставимо плавитися на водяну баню. Розплавлений шоколад злегка остуджуємо. Поки розплавлена шоколадна суміш охолоджується, збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, після чого змішуємо розплавлений шоколад зі збитими яйцями і додаємо какао-порошок.
    Збиваємо жирні вершки до твердих піків і акуратно з'єднуємо ніжний і повітряних вершковий крем з шоколадною масою. Частина вершків залишаємо для декорування.
    Розкладаємо десерт по піалах і відправляємо в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу, прикрашаємо шоколадно-вершковий мус збитими вершками і тертим шоколадом.

    Як приготувати тришаровий вершково-шоколадний мус?


    Інгредієнти:
    Для ганаша:

  • молочний шоколад - 85 м;

  • чорний шоколад - 85 м;

  • вершки для збивання - 1 ст.


  • Для солодко-солоного мигдалю:

  • мигдаль - 1/2 ст.;

  • кукурудзяний сироп - 2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Для вершково-шоколадного мусу:

  • молочний шоколад - 85 м;

  • вершки - 1 1/2 ст.


  • Для збитих вершків:

  • вершки - 1/2 ст.;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування


    Почнемо з приготування ганаша. Обидва виду шоколаду кришимо, змішуємо і заливаємо гарячими вершками. Перемішуємо до однорідності, а потім розливаємо по 6 креманках або келихах.
    Вершково-шоколадний мус

    Для приготування мигдалю, горішки змішуємо з цукровим сиропом і сіллю, після чого розподіляємо на килимку і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 6-8 хвилин. Остуджуємо.
    Щоб приготувати сам мус слід поставити шоколад і 1/2 склянки вершків на водяну баню, і дочекатися розплавлення шоколаду. Розплавлений шоколад охолоджуємо, а паралельно збиваємо вершки до твердих піків. Обережно змішуємо шоколад з повітряної вершковою масою до однорідності. Викладаємо мус поверх шару ганаша.
    Остання нотка нашого десерту – збиті вершки . Тут все елементарно просто: вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до твердих піків і вінчаємо отриманою масою наш десерт.
    Посипаємо повітряний вершково-шоколадний мус солоним мигдалем і подаємо до столу.