Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний ганаш - рецепт

Шоколадний ганаш - рецепт

5-07-2015, 22:00
1 707
Шоколадний ганаш - рецепт
Ганаш – це ніжний французький крем, приготований на основі шоколаду. Його використовують в якості глазурі для тістечок, начинки тортів, основи під мастику. Він може бути різним по консистенції: густим або рідким. Давайте дізнаємося з вами як приготувати шоколадний ганаш.

Рецепт шоколадного ганаша


Інгредієнти:

  • вершки 35 % – 110 мл;

  • гіркий шоколад – 100 г;

  • масло вершкове – 35 г;

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування крему ганаш шоколад розламуємо на шматочки і кладемо в каструльку. Вершки наливаємо у ковшичек, додаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, але не кип'ятимо, а потім виливаємо все до шоколаду і залишаємо на пару хвилин. Після цього розмішуємо масу з допомогою віночка до однорідної консистенції, кладемо вершкове масло і знову перемішуємо. В результаті у вас повинен вийти блискучий шоколадний ганаш під мастику.

    Шоколадний ганаш для торта


    Інгредієнти:

  • молоко – 100 мл;

  • масло вершкове – 200 г;

  • гіркий шоколад – 200 р.


  • Приготування
    А ось ще один рецепт шоколадного ганаша для торта. Для початку готуємо парову баню, щоб менша каструлька стосувалася дном води. Потім у меншу ємність наливаємо молоко, і поки воно гріється, розламуємо на шматочки плитку шоколаду. Далі висипаємо їх в гаряче молоко, чекаємо, поки шоколад повністю розчиниться, і знімаємо з парової лазні. Кладемо розм'якшене вершкове масло і гарненько вимішуємо шоколадний ганаш до отримання однорідної блискучої маси. Ставимо масу в холодильник приблизно на 15 хвилин, після чого шоколадний ганаш для покриття торта готовий!

    Рецепт шоколадного крему ганаш


    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 400 г;

  • молоко кокосове – 350 мл;
  • Шоколадний ганаш - рецепт

  • цукор коричневий – 100 р.


  • Приготування
    Отже, беремо плитку гіркого шоколаду і нарізаємо його на дрібні шматочки. Тепер виливаємо в каструльку жирне кокосове молоко, ставимо на слабенький вогонь і підігріваємо практично до закипання. Після цього всипаємо коричневий цукор за смаком, добре розмішуємо віночком, щоб кристали повністю розчинилися. Знову чекаємо, коли молоко нагріється приблизно до 90°С і акуратно виливаємо його в нарізаний шоколад. Залишаємо хвилин на 10 і поки не чіпаємо масу і не перемішуємо! Потім починаємо ніжно і дуже обережно перемішувати суміш, але не збивати до отримання однорідної шоколадного ганаша.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний крем для «Медовика»
    Сметанний крем для «Медовика»
    Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
    Крем для шоколадного бісквіта
    Крем для шоколадного бісквіта
    Зробити торт з шоколадного бісквіта неможливо без смачного і ароматного крему. Він може бути приготований на основі самих різних продуктів –
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус без яєць
    Шоколадний мус - це чудовий французький десерт. Його основними інгредієнтами є шоколад і яйця. Але якщо ви з якихось причин, не вживаєте останній
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - рецепт
    Шоколадний мус - істинно французьке блюдо. Воно дуже ніжне, легке, вишукана і витончена. Приготувати його на своїй кухні під силу будь-якій
    Шоколадні трюфелі
    Шоколадні трюфелі
    Шоколадні трюфелі - вишукане французьке ласощі, яке досить легко можна зробити в домашніх умовах. Такий приголомшливий десерт неодмінно прикрасить