Ганаш – це ніжний французький крем, приготований на основі шоколаду. Його використовують в якості глазурі для тістечок, начинки тортів, основи під мастику. Він може бути різним по консистенції: густим або рідким. Давайте дізнаємося з вами як приготувати шоколадний ганаш.
Рецепт шоколадного ганаша
Інгредієнти: вершки 35 % – 110 мл; гіркий шоколад – 100 г; масло вершкове – 35 г; цукрова пудра – 2 ст. ложки. Приготування Для приготування крему ганаш шоколад розламуємо на шматочки і кладемо в каструльку. Вершки наливаємо у ковшичек, додаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, але не кип'ятимо, а потім виливаємо все до шоколаду і залишаємо на пару хвилин. Після цього розмішуємо масу з допомогою віночка до однорідної консистенції, кладемо вершкове масло і знову перемішуємо. В результаті у вас повинен вийти блискучий шоколадний ганаш під мастику.
Шоколадний ганаш для торта
Інгредієнти: молоко – 100 мл; масло вершкове – 200 г; гіркий шоколад – 200 р. Приготування А ось ще один рецепт шоколадного ганаша для торта. Для початку готуємо парову баню, щоб менша каструлька стосувалася дном води. Потім у меншу ємність наливаємо молоко, і поки воно гріється, розламуємо на шматочки плитку шоколаду. Далі висипаємо їх в гаряче молоко, чекаємо, поки шоколад повністю розчиниться, і знімаємо з парової лазні. Кладемо розм'якшене вершкове масло і гарненько вимішуємо шоколадний ганаш до отримання однорідної блискучої маси. Ставимо масу в холодильник приблизно на 15 хвилин, після чого шоколадний ганаш для покриття торта готовий!
Рецепт шоколадного крему ганаш
Інгредієнти: гіркий шоколад – 400 г; молоко кокосове – 350 мл; цукор коричневий – 100 р. Приготування Отже, беремо плитку гіркого шоколаду і нарізаємо його на дрібні шматочки. Тепер виливаємо в каструльку жирне кокосове молоко, ставимо на слабенький вогонь і підігріваємо практично до закипання. Після цього всипаємо коричневий цукор за смаком, добре розмішуємо віночком, щоб кристали повністю розчинилися. Знову чекаємо, коли молоко нагріється приблизно до 90°С і акуратно виливаємо його в нарізаний шоколад. Залишаємо хвилин на 10 і поки не чіпаємо масу і не перемішуємо! Потім починаємо ніжно і дуже обережно перемішувати суміш, але не збивати до отримання однорідної шоколадного ганаша.