Хоча полуницю в шоколаді і можна сміливо назвати одним з найбільш банальних рецептів, фантазія сучасних кулінарів дозволила дати цьому ласощів друге дихання. Свіжість стиглих ягід і насичений шоколадний смак ми обіграємо різними способами в рецептах з цієї статті.
Полуниця в шоколаді – рецепт
Інгредієнти: полуниця - 24 ягоди; темний шоколад - 360 г; рожевий, білий і червоний шоколад - 180 г; палички для морозива; цукрова обсипання. Приготування Перед зануренням полуниці в розтоплений шоколад слід переконатися в тому, що всі ягоди вимиті і обсушены. Після, розтопити темний чи молочний шоколад, занурте в нього полуницю наколоту на паличку для морозива і дайте надлишків стекти. Розмістіть покриті шоколадом ягоди над аркушем пінопласту. За бажанням, ви можете зробити перший шар абсолютно будь-яким, приготувавши, наприклад, полуницю в білому шоколаді.
Після, повторіть процедуру з усіма іншими квітами, занурюючи полуницю частинами кожен з квітів і даючи йому повністю обсохнути перед тим, як занурити в наступний. Поки останній шар шоколаду не висох, посипте ягоди цукрових обсипанням і приступайте до дегустації.
Як приготувати трюфелі «Полуниця в шоколаді»?
Інгредієнти: крем-сир - 240 г; пісочне печиво (крихта) - 1 ст.; цукрова пудра - 80 г; ванілін; білий шоколад - 50 г; полуниця - 6 великих ягід; молочний шоколад - 450 р. Приготування Змішуємо ніжний крем-сир з крихтами печива, цукровою пудрою, ваніліном, скибочками білого шоколаду і подрібненої полуницею. Суміш ставимо в холодильник, чекаючи моменту, коли вона перестане бути липкою. Далі ділимо масу на порції рівного розміру, з кожної скачуємо кульки і знову ставимо їх в морозильну камеру.
Розтоплюємо шоколад, а аркуш пергаменту змащуємо маслом. Занурюємо трюфелі в шоколад і розміщуємо на пергаменті повністю обсохнути.
Десерт «Полуниця в шоколаді»
Інгредієнти: молоко - 500 мл; чорний шоколад - 30 г; какао-порошок - 60 г; цукор - 200 г; крохмаль - 30 г; червоне вино - 250 мл; полуниця - 300 р. Приготування Кришимо шоколад у підігріте молоко і розтоплюємо його на мінімальному вогні. Змішуємо какао з половиною всього цукру і дрібкою солі, заливаємо все 80 мл води і додаємо пасту до теплого молока. Розчиняємо крохмаль в 60 мл води, також додаємо в сотейник з молоком. Коли суміш загусне, знімаємо її з вогню і розкладаємо по келихах.
Варимо сироп із вина і цукру, що залишився. Заливаємо сиропом полуницю і залишаємо на годину. Викладаємо ягоди поверх шоколадного десерту.
Торт «Полуниця в шоколаді»
Інгредієнти: Для бісквітної основи:
вершкове масло - 170 г; чорний шоколад - 180 г; яєчні жовтки - 6 шт; цукор - 60 г; яєчні білки - 3 шт. Для мусу:
полуниця - 12 кг; чорний шоколад - 480 м; білий шоколад - 120 г; яєчні білки - 6 шт.; цукор - 30 р. Для ганаша:
вершки - 210 мл; вершкове масло - 25 г; цукор - 40 г; чорний шоколад - 180 р. Приготування Для бісквіта розтоплюємо темний шоколад з маслом, остуджуємо. Тим часом збиваємо жовтки з цукром 6 хвилин, а білки окремо ще хвилини 3-4. Змішуємо шоколад з яєчними жовтками, поступово вводимо піну із збитих білків. Ділимо масу між парою змащених 20-см форм і ставимо в духовку на півгодини при 160°С. Остуджуємо.
Для мусу відкладаємо для декору 12 найкрасивіших ягід, 140 г ягід збиваємо в пюре, а решта заморожуємо. Шоколад
розтоплюємо з ягідним пюре. Поки суміш охолоджується, збиваємо 6 яєць до стійких піків з 2 столовими ложками цукру. Окремо збиваємо вершки. Змішуємо шоколад з пишною піною з білків і вершків.
На бісквіт у формі викладаємо заморожену полуницю , заливаємо ягоди мусом, накриваємо другим бісквітом і ставимо на 2 години в холодильник.
Готуємо ганаш, затока шоколад гарячою сумішшю з вершків, масла і цукру.
Виймаємо торт з форми, покриваємо ганашем, знову охолоджуємо і подаємо.