Вернуться назад Распечатать

Полуниця в шоколаді

Полуниця в шоколаді
Хоча полуницю в шоколаді і можна сміливо назвати одним з найбільш банальних рецептів, фантазія сучасних кулінарів дозволила дати цьому ласощів друге дихання. Свіжість стиглих ягід і насичений шоколадний смак ми обіграємо різними способами в рецептах з цієї статті.

Полуниця в шоколаді – рецепт


Інгредієнти:

  • полуниця - 24 ягоди;

  • темний шоколад - 360 г;

  • рожевий, білий і червоний шоколад - 180 г;

  • палички для морозива;

  • цукрова обсипання.


  • Приготування
    Перед зануренням полуниці в розтоплений шоколад слід переконатися в тому, що всі ягоди вимиті і обсушены. Після, розтопити темний чи молочний шоколад, занурте в нього полуницю наколоту на паличку для морозива і дайте надлишків стекти. Розмістіть покриті шоколадом ягоди над аркушем пінопласту. За бажанням, ви можете зробити перший шар абсолютно будь-яким, приготувавши, наприклад, полуницю в білому шоколаді.
    Після, повторіть процедуру з усіма іншими квітами, занурюючи полуницю частинами кожен з квітів і даючи йому повністю обсохнути перед тим, як занурити в наступний. Поки останній шар шоколаду не висох, посипте ягоди цукрових обсипанням і приступайте до дегустації.

    Як приготувати трюфелі «Полуниця в шоколаді»?


    Інгредієнти:

  • крем-сир - 240 г;

  • пісочне печиво (крихта) - 1 ст.;

  • цукрова пудра - 80 г;

  • ванілін;

  • білий шоколад - 50 г;

  • полуниця - 6 великих ягід;

  • молочний шоколад - 450 р.


  • Приготування
    Змішуємо ніжний крем-сир з крихтами печива, цукровою пудрою, ваніліном, скибочками білого шоколаду і подрібненої полуницею. Суміш ставимо в холодильник, чекаючи моменту, коли вона перестане бути липкою. Далі ділимо масу на порції рівного розміру, з кожної скачуємо кульки і знову ставимо їх в морозильну камеру.
    Розтоплюємо шоколад, а аркуш пергаменту змащуємо маслом. Занурюємо трюфелі в шоколад і розміщуємо на пергаменті повністю обсохнути.

    Десерт «Полуниця в шоколаді»


    Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • чорний шоколад - 30 г;

  • какао-порошок - 60 г;

  • цукор - 200 г;

  • крохмаль - 30 г;

  • червоне вино - 250 мл;

  • полуниця - 300 р.


  • Приготування
    Кришимо шоколад у підігріте молоко і розтоплюємо його на мінімальному вогні. Змішуємо какао з половиною всього цукру і дрібкою солі, заливаємо все 80 мл води і додаємо пасту до теплого молока. Розчиняємо крохмаль в 60 мл води, також додаємо в сотейник з молоком. Коли суміш загусне, знімаємо її з вогню і розкладаємо по келихах.
    Варимо сироп із вина і цукру, що залишився. Заливаємо сиропом полуницю і залишаємо на годину. Викладаємо ягоди поверх шоколадного десерту.

    Торт «Полуниця в шоколаді»


    Інгредієнти:
    Для бісквітної основи:

  • вершкове масло - 170 г;

  • чорний шоколад - 180 г;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • цукор - 60 г;

  • яєчні білки - 3 шт.


  • Для мусу:

  • полуниця - 12 кг;

  • чорний шоколад - 480 м;

  • білий шоколад - 120 г;

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • цукор - 30 р.


  • Для ганаша:

  • вершки - 210 мл;

  • вершкове масло - 25 г;

  • цукор - 40 г;

  • чорний шоколад - 180 р.


  • Приготування
    Для бісквіта розтоплюємо темний шоколад з маслом, остуджуємо. Тим часом збиваємо жовтки з цукром 6 хвилин, а білки окремо ще хвилини 3-4. Змішуємо шоколад з яєчними жовтками, поступово вводимо піну із збитих білків. Ділимо масу між парою змащених 20-см форм і ставимо в духовку на півгодини при 160°С. Остуджуємо.
    Для мусу відкладаємо для декору 12 найкрасивіших ягід, 140 г ягід збиваємо в пюре, а решта заморожуємо. Шоколад
    Полуниця в шоколаді
    розтоплюємо з ягідним пюре. Поки суміш охолоджується, збиваємо 6 яєць до стійких піків з 2 столовими ложками цукру. Окремо збиваємо вершки. Змішуємо шоколад з пишною піною з білків і вершків.
    На бісквіт у формі викладаємо заморожену полуницю , заливаємо ягоди мусом, накриваємо другим бісквітом і ставимо на 2 години в холодильник.
    Готуємо ганаш, затока шоколад гарячою сумішшю з вершків, масла і цукру.
    Виймаємо торт з форми, покриваємо ганашем, знову охолоджуємо і подаємо.