Тістечко «Буша» - неймовірно смачний та ніжний десерт, знайомий багатьом ще з часів Радянського Союзу. Це апетитне ласощі можна без зусиль знайти в кондитерських або ж приготувати самостійно, тим більше, що це зовсім не складно.
Як приготувати тістечко «Буше» в домашніх умовах?
Це ніжне ласощі, яке вважається французьким десертом, цілком можливо зробити самостійно, навіть якщо кухар не є гуру кулінарії. Особливості приготування тістечок «Буші», наведені нижче, допоможуть впоратися із завданням без проблем.
Основу готують тістечка з бісквітного тіста, для якого окремо збивають жовтки з цукром, вводять борошно і акуратно вмішують до пишноти збиті білки. Борошно для тіста потрібно просіяти. Тістечко домашнє «Буше» можна робити з різними кремами – масляним, вершковим, білковим. Доповнюють десерт глазур'ю або розтопленим шоколадом. Тістечко «Буша» – класичний рецепт
Технологія приготування тістечка «Буше» заснована на випічці повітряних бісквітних булочок . Від того, наскільки ретельно будуть збиті білки, залежить результат в цілому. В оригіналі бісквітна основа тістечка виходить повітряної і ніжною. Щоб заготовки не опало, духовку під час випічки не відкривають.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.; борошно – 70 г; цукор – 60 г; вершки – 300 мл; пудра цукрова – 1/3 склянки; шоколад – 100 р. Приготування
Викладають на деко бісквітне тісто кружками діаметром 7 див. При 200 градусах випікають хвилин 25. На водяній бані шоколад розтоплюють, додають 200 мл вершків, розмішують і поливають половину заготовок. Вершки збивають з пудрою і отриманою масою змащують бісквіти. З'єднують обидва види заготовок, формуючи тістечко з кремом «Буше». Тістечко «Буше» по ГОСТу СРСР – рецепт
Всім, хто хоче поринути в дитинство, можна порекомендувати приготувати тістечко «Буше» по ГОСТу. Воно виходить в точності таким, як і багато років тому, - ніжним, легким, повітряним, просто тане в роті. Замість абрикосового конфітюру можна брати будь-який фруктовий джем, густе варення або повидло.
Інгредієнти:
борошно – 375 г; цукор – 350 г; жовтки – 350 г; білки – 530 г; абрикосовий конфітюр; шоколад – 120 г; вершки – 70 г; білий шоколад. Приготування
Бісквітне тісто поміщають в кондитерський мішок і видавлюють на пергамент кола діаметром по 6-7 див. При 200 градусах заготовки випікають 20-25 хвилин. Конфітюр нагрівають і промащують їм половину заготовок і накривають зверху рештою. Прогрівають вершки, додають шоколад і коли він розтопиться, в отриману масу вмочують верхню частину тістечок, а зверху поливають розтопленим білим шоколадом. Фруктове тістечко бісквітне «Буше»
Бісквітне тістечко «Буше» можна зробити ще апетитніше, якщо додати в нього фруктовий компонент. В даному випадку це фруктовий джем, який використовують в якості прошарку для бісквітів. Зважаючи на те, що джем і так дуже солодкий, в тісто цукру кладуть зовсім трохи, щоб тістечко не вийшло нудотним.
Інгредієнти:
борошно – 120 г; яйця – 5 шт.; цукор – 50 г; джем фруктовий; масло вершкове – 20 г; шоколад темний – 60 р. Приготування
За допомогою кондитерського шприца видавлюють порції бісквітного тіста на деко і випікати при 200 градусах 15-20 хвилин. Змащують половинки джемом і з'єднують між собою. Розтоплюють масло з шоколадом, макають в масу тістечка викладають, щоб глазур застигла. Бісквітне тістечко «Буше» з білковим кремом
Тістечко «Буші», рецепт якого представлений далі, готують з білковим кремом. Десерт в такому виконанні виходить неймовірно ніжним. Щоб білки легше було збити, краще їх попередньо охолодити. Замість цукру для крему рекомендують використовувати цукрову пудру, з нею збивати крем легше.
Інгредієнти:
яйця – 7 шт.; сіль – щіпка; борошно – 1 склянка; цукор – 1/2 склянки; масло вершкове – 100 г; білки яєць – 2 шт.; цукрова пудра – 150 г; шоколад. Приготування
Бісквітне тісто поміщають в кондитерський мішок, порційно видавлюють його на деко і при 200 градусах готують 15 хвилин. Масло розм'якшують і збивають, окремо збивають білки з цукром, масу поміщають на водяну баню і збивають ще 3 хвилини, вмішуючи масло. Залишають крем на півгодини. На один корж наносять крем, накривають другим коржем і поливають розтопленим шоколадом. Тістечко «Буше» зі сметаною
Тістечко «Буше» в домашніх умовах готують з різними кремами. Дуже смачним виходить цей десерт, якщо використовувати крем, приготований з сметани і вареного згущеного молока. Гору тістечок при цьому можна залити розтопленим чорним або молочним шоколадом або притрусити цукровою пудрою.
Інгредієнти:
білки – 5 шт; жовтки – 3 шт.; цукор – 3 ст. ложки; борошно – 1/2 склянки; сметана – 2 ст. ложки; варена згущене молоко – 2 ст. ложки. Приготування
Викладають на деко невеликі порції бісквітного тіста і при 200 градусах готують хвилин 15. Варене згущене молоко розтерти зі сметаною і за допомогою отриманого крему з'єднують половинки тістечка. Тістечко «Буше» глазуроване шоколадною помадкою
Глазуроване бісквітне тістечко «Буше» з кремом та шоколадною помадкою – десерт, який підійде не тільки для звичайного чаювання, але і для святкового столу. Якщо тістечками будуть ласувати діти, коньяк в крем не додають. Для приготування помадки використовують какао тільки хорошої якості.
Інгредієнти:
борошно – 100 г; цукор – 200 г; яйця – 5 шт.; пудра цукрова – 150 г; вершкове масло – 250 г; згущене молоко – 3 ст. ложки; коньяк – 1 ч. ложка; молоко – 4 ст. ложки; какао – 2 ст. ложки; масло вершкове – 50 г. Приготування
Викладають бісквітне тісто ложкою на деко і випікають до готовності при 200 градусах. Масло розтирають з цукром, згущеним молоком і коньяком. Молоко, інший цукор і какао нагрівають і розмішують. Охолоджену масу збивають з маслом. Отриманої помадкою покривають половину заготовок, а на решту наносять крем. З'єднують половинки, формуючи тістечко «Буше». Тістечко «Буше» червоного кольору
В домашніх умовах спекти тістечко «Буше» можна абсолютно по-різному. Якщо набридла шоколадна коричнева глазур, можна здивувати домашніх і зробити тістечка з червоною глазур'ю . Готується вона просто, для цього потрібно розтопити шоколад, з'єднати з вершками і змішати з харчовим барвником.
Інгредієнти:
борошно – 70 г; цукор – 60 г; яйця – 3 шт.; вершки 33% жирності – 250 мл; цукрова пудра – 25 г; білий шоколад – 100 г; червоний харчовий барвник. Приготування
Готують бісквітне тісто, викладають його в кондитерський мішок і видавлюють на деко невеликі порції. При 200 градусах випікають 15 хвилин. Шоколад з'єднують з 50 г вершків, прогрівають на водяній бані до розчинення шоколаду, додають барвник. Вершки збивають з цукровою пудрою, наносять крем на половину заготовок, накривають рештою бісквітів. Зверху французьке тістечко «Буше» заливають глазур'ю.