Тістечко Шу - популярний французький десерт. Це мініатюрний кульку з заварного тіста з кремовою начинкою, який легко зійшов би за профітролі, якщо б не кракелин (він же кракелюр - тонкий пісочний коржик), що надає виробу хрустку скоринку і благородний вигляд, в результаті чого, ласощі очолило список найвидатніших кондитерських виробів.
Як приготувати тістечко Шу?
Заварні тістечка Шу - рецепт, завдяки якому можна зробити відомий десерт. Для цього молоко з водою і маслом доводять до кипіння, з'єднуються з борошном і вимішуються. Потім тісто збивається з яйцями і відсаджують у вигляді кульок.
Тістечко Шу робиться з заварного тіста . В його приготуванні важлива кожна деталь. Так, на етапі з'єднання води з олією, останнє має повністю розчинитися в рідині. Заварювати тісто потрібно до тих пір, поки маса не буде легко відходити від стінок посуду. Кожна заготовка покривається кракелюром, а після випікання, начиняється кремом. <iframe> </iframe>
Крем для тістечок Шу
Начинка для тістечок Шу визначає смак виробу. Тут все залежить від особистих переваг. Багато воліють класичний рецепт і начиняють тістечко заварним кремом Патисьер, а деякі роблять крем зі збитих вершків, урізноманітнивши вершкову масу шоколадом, полуничним пюре або, як в даному рецепті, лимонним курдом і рікотта.
Інгредієнти:
лимон - 2 шт.; жовтки - 3 шт.; цукор - 70 г; вершки - 150 г; масло - 50 г; рікотта - 350 г; ванілін - 10 р. Приготування
Зніміть з лимона цедру. М'якоть відіжміть. Проваріть з жовтками, цукром і маслом. Збийте вершки з ваніліном, а рікотту протріть через сито. Все з'єднайте. Тістечко Шу з заварного тіста
Господині, що набили руку на профитролях, зможуть приготувати заварне тістечко Шу. В основі і тих і інших ласощів - тісто, заварені на воді, борошна та олії, збите з яйцями і запечене в духовці. Єдине, відмінність Шу - хрустка скоринка кракелин. З цією прикрасою так само не виникне труднощів, оскільки воно являє пісочне тісто .
Інгредієнти:
вода - 200 мл; борошно - 180 г; олія - 330 г; яйце - 4 шт.; цукор - 100 г; какао - 20 г; вершки - 50 г; сир - 500 г; шоколад - 100 р. Приготування
Перед тим, як зробити тістечка Шу, приготуйте тісто на кракелин. Розітріть какао з 60 г масла, 40 г борошна 60 г цукру. Розкачайте і заморозьте. Заваріть тісто з води, 100 г масла і 140 г борошна. Збийте з яйцями і отсадите у вигляді кульок. Накрийте гуртками кракелина і випікайте 20 хвилин при 180 градусах. Начиніть тістечко заварне Шу кремом із сиру, 170 г масла, вершків, 40 г цукру і шоколаду. Французьке тістечко Шу
Екзотичне французьке тістечко Шу, придумане Жаном Ависом, за сотні років придбало тисячі варіацій. При тому, що рецепт заварного тіста залишається незмінним, кондитерам вдається щоразу удосконалити смак, колір і дизайн виробу. Даний рецепт так само має свій шарм - смарагдовий кракелин і крем мокре безе .
Інгредієнти:
масло - 175 г; борошно - 235 г; яйце - 5 шт.; цукор - 195 г; лимонна кислота - 2 г; білок - 2 шт.; вода - 250 мл; барвник - 2 мл Приготування
Перетріть 75 р масла з 95 г цукру, 85 г борошна і барвником. Розкачайте і заморозьте. Заваріть тісто з води, 100 г масла і 150 г борошна. Додайте яйця і отсадите. Накрийте кракелином і випікайте 20 хвилин при 180 градусах. Збийте білки з 100 г цукру і лимонкою. Начиніть тістечко заварне Шу кремом. Тістечка Шу з кракелюр - рецепт
Тістечко Шу з кракелюр – французька класика. Кракелюр (кракелин) це масло, розтерте з борошном і цукром, іноді, з харчовим барвником, розкачане тонким шаром між двома пергаментами і заморожене в морозилці. Кракелюр викладається зверху на тістечко. При запіканні він утворює хрустку скоринку, що відрізняє Шу від інших заварних виробів.
Інгредієнти:
молоко - 100 мл; вода - 100 мл; вершки - 200 мл; барвник - 3 г; яйце - 4 шт.; масло - 135 г; борошно - 150 г; лайм - 1 шт.; цукор - 50 г; цукрова пудра - 40 р. Приготування
Розітріть 45 р масла 50 г борошна, 50 г цукру і барвником. Розкачайте в пласт і заморозьте. Збийте вершки, цедру і пудру. З молока з водою, 90 г масла, 100 г борошна заварити тісто. Збийте з яйцями і отсадите. Накрийте гуртками кракелюра. Випікайте при 170 градусах 20 хвилин. Начиніть тістечка кремом. Тістечко Шу по ГОСТу
Тістечко Шу - рецепт, який потребує дотримання чітких пропорцій якісних компонентів. Всі ці складові визначені ГОСТом, допомагає при мінімумі зусиль і фінансових витрат, приготувати ідеальне ласощі. У цьому випадку, Шу наповнюють білковим кремом , який відмінно тримає форму і за стандартами вважається найбільш правильним.
Інгредієнти:
борошно - 200 г; масло - 100 г; яйце - 300 г; вода - 180 мл; цукор - 110 г; білки - 2 шт. Приготування
Заваріть тісто з борошна, масла і води. Додайте яйця. Випікайте при 180 градусах 25 хвилин. Начиніть тістечко Шу кремом зі збитих вершків і цукру. Тістечка Шу з заварним кремом
Традиційне приготування тістечка Шу включає заварний крем - жирний, густий і насичений, щоб швидко просочити повітряне тісто і ніжно-солодкий, щоб не перебити його прісний смак. Це класичний крем, який чудово просочує вироби, особливо, якщо дати тістечком настоятися не менше 10 годин.
Інгредієнти :
вода - 200 мл; борошно - 190 г; масло - 165 г; яйце - 4 шт.; жовтки - 4 шт.; цукор - 60 г; молоко - 330 мл. Приготування
З води, 100 г масла і 140 г борошна заварити тісто. Збийте з яйцями. Запікайте при 170 градусах 20 хвилин. З молока, жовтків, цукру і 50 г борошна зваріть крем. Додайте 65 г масла і начиніть тістечка. Неймовірні тістечка Шу з гарбузовим заварним кремом
Тістечко Шу в домашніх умовах - це можливість проявити фантазію і приготувати неповторний і вишуканий десерт. Даний варіант являє пікантне поєднання м'якого, покритого хрусткою скоринкою тіста, з гладким і ніжним заварним кремом з м'якоті гарбуза, що неймовірно оригінально з точки зору смаку, кольору і текстури.
Інгредієнти:
молоко - 200 мл; гарбуз - 60 г; яйце - 1 шт.; крохмаль - 10 г; цукор - 100 г; масло - 50 р. Приготування
Запікайте гарбуз 50 г цукру 20 хвилин. З молока, 50 г цукру, яйця і крохмалю зваріть крем. Додайте масло, гарбуз і пюрируйте. Начиніть тістечка кремом. Тістечко Шу - рецепт від Юлії Висоцької
Тістечка Шу від Юлії Висоцької представляють ніжне поєднання заварного тіста і легкого сирного крему з присмаком кави і рома. Відомий кулінар завжди віддає перевагу простим, але дуже смачним і поживним десертів, тому готує заварне тісто на молоці, відтіняючи його вершковість хрусткими мигдальними пластівцями.
Інгредієнти :
яйце - 4 шт.; борошно - 150 г; масло - 100 г; мигдальні пластівці - 80 г; молоко - 120 мл; вершковий сир - 300 г; цукрова пудра - 60 г; ром - 10 мл; кава еспресо - 20 мл Приготування
Заваріть тісто з молока, борошна та олії. Додайте яйця і пластівці. Випікайте при 170 градусах 25 хвилин. Збийте вершковий сир з пудрою, еспрессо і ромом і начиніть тістечка.