Заварні тістечка з кремом
Пропонуємо вам досить прості рецепти приготування заварних тістечок з кремом. Вони виходять не дуже солодкими, дуже ніжними та смачними. А додавши в готове тісто трохи темного рому або вершкового лікеру, ви отримаєте новий більш вишуканий і шляхетний смак.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 150 г;
вода - 125 мл;
молоко - 125 мл;
масло вершкове - 100 г;
яйце - 3 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Для прикраси:
білий шоколад - 50 г;
молочний шоколад - 150 р.
Приготування
Із зазначених інгредієнтів замішуємо однорідне заварне тісто, перекладаємо його в кондитерський мішок і видавлюємо невеликі палички на деко, промазанний маслом. Випікаємо еклери 15 хвилин в розігрітій духовці, не відкриваючи її, щоб тісто не опало. Потім охолоджуємо тістечка, робимо надрізи по боках і наповнюємо будь-яким кремом. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і кличемо всіх до чаю.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яйце - 1 шт.;
цукор - 170 г;
сметана - 200 мл;
борошно 130 г;
розпушувач - 7 г;
ванілін;
какао - 3 ст. ложки.
Для крему:
яйце - 1 шт.;
какао - 2 ст. ложки;
цукор - 30 г;
ванілін - за смаком;
борошно - 2 ст. ложки;
молоко - 200 мл;
масло вершкове - 100 г;
горіхи - 60 р.
Приготування
Отже, для початку давайте приготуємо з вами бісквіт. Для цього збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо сметану, перемішуємо і поступово всипаємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо масу лопаткою до однорідного стану. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Готовий бісквіт повністю остуджуємо, ламаємо на довільні шматочки і перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо все в дрібну крихту. На сухій сковороді обсмажуємо горіхи, після чого їх теж подрібнюємо в блендері і з'єднуємо з бісквітної масою і какао.
Тепер переходимо до приготування заварного крему . Для цього збиваємо яйце з цукром і ваніліном, всипаємо борошно і знову добре перемішуємо. Потім вливаємо трохи молока, збиваємо до зникнення грудочок, а все молоко, що залишилося, кип'ятимо і вливаємо тонким струмком яєчно-молочну суміш, безперервно розмішуючи лопаткою. Проварюємо суміш до легкого загустіння на невеликому вогні, кладемо розм'якшене вершкове масло і доводимо до однорідності.
Знімаємо готовий крем з вогню, додаємо бісквітно-горіхову крихту і ретельно перемішуємо лопаткою. Насипаємо в тарілку залишилася крихту, катаємо з тіста невеликі кульки і обвалюємо їх з усіх сторін. Складаємо готове тістечко в контейнер і відправляємо в холодильник.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто - 500 р.
Для крему:
молоко - 500 мл;
борошно - 60 г;
цукор - 500 г
вода - 1 ст.;
жовтки - 6 шт;
цедра лимона - за смаком;
мелена кориця - щіпка.
Приготування
У каструлі розводимо борошно з невеликою кількістю молока і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Інше кип'ятимо молоко з лимонною цедрою, корицею і тоненькою цівкою вливаємо в борошно, не перестаючи заважати. Варимо крем до закипання на слабенькому вогні і знімаємо з вогню. Цукор змішуємо з водою, кип'ятити 3 хвилини, вливаємо в молочно-борошняну суміш і добре перемішуємо.
Поки маса буде остигати, тонко розкачуємо тісто і вирізаємо кружечки. Укладаємо їх у формочки, формуючи бортики. Коли крем охолоне, вмішуємо в нього жовтки і заповнюємо наші заготовки, трохи підвертаючих краї тіста. Запікаємо листкове тістечко з заварним кремом до готовності і подаємо до столу.
Тістечко еклер з заварним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для прикраси:
Приготування
Із зазначених інгредієнтів замішуємо однорідне заварне тісто, перекладаємо його в кондитерський мішок і видавлюємо невеликі палички на деко, промазанний маслом. Випікаємо еклери 15 хвилин в розігрітій духовці, не відкриваючи її, щоб тісто не опало. Потім охолоджуємо тістечка, робимо надрізи по боках і наповнюємо будь-яким кремом. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і кличемо всіх до чаю.
Тістечко картопля з заварним кремом
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Приготування
Отже, для початку давайте приготуємо з вами бісквіт. Для цього збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо сметану, перемішуємо і поступово всипаємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо масу лопаткою до однорідного стану. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Готовий бісквіт повністю остуджуємо, ламаємо на довільні шматочки і перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо все в дрібну крихту. На сухій сковороді обсмажуємо горіхи, після чого їх теж подрібнюємо в блендері і з'єднуємо з бісквітної масою і какао.
Тепер переходимо до приготування заварного крему . Для цього збиваємо яйце з цукром і ваніліном, всипаємо борошно і знову добре перемішуємо. Потім вливаємо трохи молока, збиваємо до зникнення грудочок, а все молоко, що залишилося, кип'ятимо і вливаємо тонким струмком яєчно-молочну суміш, безперервно розмішуючи лопаткою. Проварюємо суміш до легкого загустіння на невеликому вогні, кладемо розм'якшене вершкове масло і доводимо до однорідності.
Знімаємо готовий крем з вогню, додаємо бісквітно-горіхову крихту і ретельно перемішуємо лопаткою. Насипаємо в тарілку залишилася крихту, катаємо з тіста невеликі кульки і обвалюємо їх з усіх сторін. Складаємо готове тістечко в контейнер і відправляємо в холодильник.
Португальські тістечка із заварним кремом
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
У каструлі розводимо борошно з невеликою кількістю молока і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Інше кип'ятимо молоко з лимонною цедрою, корицею і тоненькою цівкою вливаємо в борошно, не перестаючи заважати. Варимо крем до закипання на слабенькому вогні і знімаємо з вогню. Цукор змішуємо з водою, кип'ятити 3 хвилини, вливаємо в молочно-борошняну суміш і добре перемішуємо.
Поки маса буде остигати, тонко розкачуємо тісто і вирізаємо кружечки. Укладаємо їх у формочки, формуючи бортики. Коли крем охолоне, вмішуємо в нього жовтки і заповнюємо наші заготовки, трохи підвертаючих краї тіста. Запікаємо листкове тістечко з заварним кремом до готовності і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Заварні еклери
Еклери - це смачні тістечка начинені кремом. І сьогодні ми детально розповімо, як їх приготувати з заварним кремом. Таке дивовижне ласощі неодмінно
Корзинки з кремом
Корзинки з кремом - це десерт, який можна легко зробити в домашніх умовах. Він вийде набагато смачніше і корисніше. І зараз ми вам розповімо, як
Тістечко «Шу»
Східне тістечко «Шу» нагадує звичні для нас еклери, тому тим, хто випробував рецепт знаменитого десерту, запросто вдасться відтворити рецепт «Шу» з