» » Заварні тістечка з кремом

Заварні тістечка з кремом

Заварні тістечка з кремом
Пропонуємо вам досить прості рецепти приготування заварних тістечок з кремом. Вони виходять не дуже солодкими, дуже ніжними та смачними. А додавши в готове тісто трохи темного рому або вершкового лікеру, ви отримаєте новий більш вишуканий і шляхетний смак.

Тістечко еклер з заварним кремом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 150 г;

  • вода - 125 мл;

  • молоко - 125 мл;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для прикраси:

  • білий шоколад - 50 г;

  • молочний шоколад - 150 р.


  • Приготування
    Із зазначених інгредієнтів замішуємо однорідне заварне тісто, перекладаємо його в кондитерський мішок і видавлюємо невеликі палички на деко, промазанний маслом. Випікаємо еклери 15 хвилин в розігрітій духовці, не відкриваючи її, щоб тісто не опало. Потім охолоджуємо тістечка, робимо надрізи по боках і наповнюємо будь-яким кремом. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і кличемо всіх до чаю.

    Тістечко картопля з заварним кремом


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 170 г;

  • сметана - 200 мл;

  • борошно 130 г;

  • розпушувач - 7 г;

  • ванілін;

  • какао - 3 ст. ложки.


  • Для крему:

  • яйце - 1 шт.;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • цукор - 30 г;

  • ванілін - за смаком;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 200 мл;

  • масло вершкове - 100 г;

  • горіхи - 60 р.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте приготуємо з вами бісквіт. Для цього збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо сметану, перемішуємо і поступово всипаємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо масу лопаткою до однорідного стану. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
    Готовий бісквіт повністю остуджуємо, ламаємо на довільні шматочки і перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо все в дрібну крихту. На сухій сковороді обсмажуємо горіхи, після чого їх теж подрібнюємо в блендері і з'єднуємо з бісквітної масою і какао.
    Тепер переходимо до приготування заварного крему . Для цього збиваємо яйце з цукром і ваніліном, всипаємо борошно і знову добре перемішуємо. Потім вливаємо трохи молока, збиваємо до зникнення грудочок, а все молоко, що залишилося, кип'ятимо і вливаємо тонким струмком яєчно-молочну суміш, безперервно розмішуючи лопаткою. Проварюємо суміш до легкого загустіння на невеликому вогні, кладемо розм'якшене вершкове масло і доводимо до однорідності.
    Знімаємо готовий крем з вогню, додаємо бісквітно-горіхову крихту і ретельно перемішуємо лопаткою. Насипаємо в тарілку залишилася крихту, катаємо з тіста невеликі кульки і обвалюємо їх з усіх сторін. Складаємо готове тістечко в контейнер і відправляємо в холодильник.

    Португальські тістечка із заварним кремом


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 500 р.


  • Для крему:

  • молоко - 500 мл;

  • борошно - 60 г;

  • цукор - 500 г

  • вода - 1 ст.;

  • жовтки - 6 шт;

  • цедра лимона - за смаком;

  • мелена кориця - щіпка.


  • Приготування
    Заварні тістечка з кремом
    У каструлі розводимо борошно з невеликою кількістю молока і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Інше кип'ятимо молоко з лимонною цедрою, корицею і тоненькою цівкою вливаємо в борошно, не перестаючи заважати. Варимо крем до закипання на слабенькому вогні і знімаємо з вогню. Цукор змішуємо з водою, кип'ятити 3 хвилини, вливаємо в молочно-борошняну суміш і добре перемішуємо.
    Поки маса буде остигати, тонко розкачуємо тісто і вирізаємо кружечки. Укладаємо їх у формочки, формуючи бортики. Коли крем охолоне, вмішуємо в нього жовтки і заповнюємо наші заготовки, трохи підвертаючих краї тіста. Запікаємо листкове тістечко з заварним кремом до готовності і подаємо до столу.
    Додав: admin | 17-01-2015, 22:58
    Переглядів: 889