Заварні еклери
Всім відомо, що домашня випічка куди смачніше магазинного. У цій статті ми вам розповімо про приготування еклерів з заварним кремом .
Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
яйця - 4 шт.;
жовтки - 4 шт.;
ваніль (стручки) - 1 шт.;
сіль - 05 ч. ложки;
борошно - 250 г;
цукор - 100 г;
пудра цукрова - 50 г;
молоко - 400 мл
Приготування
Воду (250 мл) доводимо до кипіння і розтоплюємо в ній масло. Додаємо цукор, сіль, перемішуємо. Потім у киплячу масу додаємо борошно, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню. Знову перемішуємо, щоб вийшло щільне гладке тісто, воно повинно добре відставати від каструлі. Тепер по одному додаємо яйця, щоразу ретельно перемішуючи. Деко застеляємо пекарським папером і за допомогою кондитерського шприца або чайної ложки, змоченою у воді, викладаємо тісто порціями на відстані 2-3 см один від одного. При температурі 200 градусів випікаємо еклери 30 хвилин.
Тим часом готуємо крем: жовтки розтираємо з цукровою пудрою, додаємо борошно і перемішуємо. Молоко збиваємо з цукром, додаємо розрізаний навпіл стручок ванілі і доводимо до кипіння. У жовтки вливаємо потихеньку молоко, постійно помішуючи, нагріваємо до загустіння. Потім вимикаємо вогонь і даємо крему охолонути. При цьому посуд з кремом потрібно накрити плівкою або кришкою, щоб не утворилося скоринки. У еклерах збоку робимо невеликий надріз і начиняє їх кремом. Також зручно це робити за допомогою кондитерського шприца.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 125 мл;
борошно - 150 г;
вода - 125 мл;
масло вершкове - 100 г;
яйця - 4 шт.;
сіль - 1 ч. ложка.
Для крему:
молоко - 250 мл;
цукор - 100 г;
лимонний сік - 125 мл;
цедра лимона - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
борошно - 60 г;
масло вершкове - 100 г;
сіль - щіпка;
ванілін - за смаком;
цукрова пудра для посипання.
Приготування
Спочатку робимо заварне тісто: у каструлю вливаємо молоко і воду, додаємо вершкове масло. Ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо до повного розчинення масла. Потім збільшуємо вогонь і кип'ятимо суміш. Борошно змішуємо з сіллю і додаємо її в киплячу масу, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню. Залишаємо тісто на хвилин 15 після чого знову ставимо на вогонь і вимішуємо, поки воно не перетвориться в кулю, який добре буде відходити від стінок. Знову вогонь вимикаємо, по одному додаємо яйця і після кожного дуже добре вимішуємо.
Наповнюємо підготовленим тістом кондитерський шприц і на деко, вистелений папером для випічки, висаджуємо приблизно 20 смужок довжиною близько 7-8 див. Так як в процесі випічки еклери добре збільшуються в розмірах, то відстань між ними потрібно залишати не менше 3 див. Випікаємо при 210 градусах близько півгодини.
Приступаємо до приготування крему: у каструльку вливаємо молоко, додаємо сік лимона, цедру, терту на дрібній тертці, яйце і трохи збиваємо. Після чого додаємо ванілін, цукор, перемішуємо і ставимо суміш на невеликий вогонь. Всипаємо борошно, змішану з сіллю, і продовжуємо нагрівати, помішуючи суміш дерев'яною лопаткою, поки вона не загусне. Після цього крем знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо вершкове масло і гарненько перемішуємо. Охолоджуємо його близько півгодини в холодильнику. Щоб на поверхні крему не утворилося скоринки, накриваємо ємність харчовою плівкою. Викладаємо крем кондитерський шприц і начиняємо їм тістечка. Перед подачею до столу з еклери з заварним кремом посипаємо зверху цукровою пудрою.
Тістечка еклери з заварним кремом можна полити розтопленим шоколадом. Буде неймовірно смачно!
Як зробити заварні еклери?
Інгредієнти:
Приготування
Воду (250 мл) доводимо до кипіння і розтоплюємо в ній масло. Додаємо цукор, сіль, перемішуємо. Потім у киплячу масу додаємо борошно, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню. Знову перемішуємо, щоб вийшло щільне гладке тісто, воно повинно добре відставати від каструлі. Тепер по одному додаємо яйця, щоразу ретельно перемішуючи. Деко застеляємо пекарським папером і за допомогою кондитерського шприца або чайної ложки, змоченою у воді, викладаємо тісто порціями на відстані 2-3 см один від одного. При температурі 200 градусів випікаємо еклери 30 хвилин.
Тим часом готуємо крем: жовтки розтираємо з цукровою пудрою, додаємо борошно і перемішуємо. Молоко збиваємо з цукром, додаємо розрізаний навпіл стручок ванілі і доводимо до кипіння. У жовтки вливаємо потихеньку молоко, постійно помішуючи, нагріваємо до загустіння. Потім вимикаємо вогонь і даємо крему охолонути. При цьому посуд з кремом потрібно накрити плівкою або кришкою, щоб не утворилося скоринки. У еклерах збоку робимо невеликий надріз і начиняє їх кремом. Також зручно це робити за допомогою кондитерського шприца.
Еклери з лимонним заварним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Спочатку робимо заварне тісто: у каструлю вливаємо молоко і воду, додаємо вершкове масло. Ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо до повного розчинення масла. Потім збільшуємо вогонь і кип'ятимо суміш. Борошно змішуємо з сіллю і додаємо її в киплячу масу, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню. Залишаємо тісто на хвилин 15 після чого знову ставимо на вогонь і вимішуємо, поки воно не перетвориться в кулю, який добре буде відходити від стінок. Знову вогонь вимикаємо, по одному додаємо яйця і після кожного дуже добре вимішуємо.
Наповнюємо підготовленим тістом кондитерський шприц і на деко, вистелений папером для випічки, висаджуємо приблизно 20 смужок довжиною близько 7-8 див. Так як в процесі випічки еклери добре збільшуються в розмірах, то відстань між ними потрібно залишати не менше 3 див. Випікаємо при 210 градусах близько півгодини.
Приступаємо до приготування крему: у каструльку вливаємо молоко, додаємо сік лимона, цедру, терту на дрібній тертці, яйце і трохи збиваємо. Після чого додаємо ванілін, цукор, перемішуємо і ставимо суміш на невеликий вогонь. Всипаємо борошно, змішану з сіллю, і продовжуємо нагрівати, помішуючи суміш дерев'яною лопаткою, поки вона не загусне. Після цього крем знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо вершкове масло і гарненько перемішуємо. Охолоджуємо його близько півгодини в холодильнику. Щоб на поверхні крему не утворилося скоринки, накриваємо ємність харчовою плівкою. Викладаємо крем кондитерський шприц і начиняємо їм тістечка. Перед подачею до столу з еклери з заварним кремом посипаємо зверху цукровою пудрою.
Тістечка еклери з заварним кремом можна полити розтопленим шоколадом. Буде неймовірно смачно!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
Заварні тістечка з кремом
Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
Корзинки з кремом
Корзинки з кремом - це десерт, який можна легко зробити в домашніх умовах. Він вийде набагато смачніше і корисніше. І зараз ми вам розповімо, як
Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх
Тістечко «Шу»
Східне тістечко «Шу» нагадує звичні для нас еклери, тому тим, хто випробував рецепт знаменитого десерту, запросто вдасться відтворити рецепт «Шу» з
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з