Всім відомо, що домашня випічка куди смачніше магазинного. У цій статті ми вам розповімо про приготування еклерів з заварним кремом .
Як зробити заварні еклери?
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; яйця - 4 шт.; жовтки - 4 шт.; ваніль (стручки) - 1 шт.; сіль - 05 ч. ложки; борошно - 250 г; цукор - 100 г; пудра цукрова - 50 г; молоко - 400 мл Приготування Воду (250 мл) доводимо до кипіння і розтоплюємо в ній масло. Додаємо цукор, сіль, перемішуємо. Потім у киплячу масу додаємо борошно, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню. Знову перемішуємо, щоб вийшло щільне гладке тісто, воно повинно добре відставати від каструлі. Тепер по одному додаємо яйця, щоразу ретельно перемішуючи. Деко застеляємо пекарським папером і за допомогою кондитерського шприца або чайної ложки, змоченою у воді, викладаємо тісто порціями на відстані 2-3 см один від одного. При температурі 200 градусів випікаємо еклери 30 хвилин.
Тим часом готуємо крем: жовтки розтираємо з цукровою пудрою, додаємо борошно і перемішуємо. Молоко збиваємо з цукром, додаємо розрізаний навпіл стручок ванілі і доводимо до кипіння. У жовтки вливаємо потихеньку молоко, постійно помішуючи, нагріваємо до загустіння. Потім вимикаємо вогонь і даємо крему охолонути. При цьому посуд з кремом потрібно накрити плівкою або кришкою, щоб не утворилося скоринки. У еклерах збоку робимо невеликий надріз і начиняє їх кремом. Також зручно це робити за допомогою кондитерського шприца.
Еклери з лимонним заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 125 мл; борошно - 150 г; вода - 125 мл; масло вершкове - 100 г; яйця - 4 шт.; сіль - 1 ч. ложка. Для крему:
молоко - 250 мл; цукор - 100 г; лимонний сік - 125 мл; цедра лимона - 1 шт.; яйця - 2 шт.; борошно - 60 г; масло вершкове - 100 г; сіль - щіпка; ванілін - за смаком; цукрова пудра для посипання. Приготування Спочатку робимо заварне тісто: у каструлю вливаємо молоко і воду, додаємо вершкове масло. Ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо до повного розчинення масла. Потім збільшуємо вогонь і кип'ятимо суміш. Борошно змішуємо з сіллю і додаємо її в киплячу масу, швидко перемішуємо і знімаємо з вогню. Залишаємо тісто на хвилин 15 після чого знову ставимо на вогонь і вимішуємо, поки воно не перетвориться в кулю, який добре буде відходити від стінок. Знову вогонь вимикаємо, по одному додаємо яйця і після кожного дуже добре вимішуємо.
Наповнюємо підготовленим тістом кондитерський шприц і на деко, вистелений папером для випічки, висаджуємо приблизно 20 смужок довжиною близько 7-8 див. Так як в процесі випічки еклери добре збільшуються в розмірах, то відстань між ними потрібно залишати не менше 3 див. Випікаємо при 210 градусах близько півгодини.
Приступаємо до приготування крему: у каструльку вливаємо молоко, додаємо сік лимона, цедру, терту на дрібній тертці, яйце і
трохи збиваємо. Після чого додаємо ванілін, цукор, перемішуємо і ставимо суміш на невеликий вогонь. Всипаємо борошно, змішану з сіллю, і продовжуємо нагрівати, помішуючи суміш дерев'яною лопаткою, поки вона не загусне. Після цього крем знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо вершкове масло і гарненько перемішуємо. Охолоджуємо його близько півгодини в холодильнику. Щоб на поверхні крему не утворилося скоринки, накриваємо ємність харчовою плівкою. Викладаємо крем кондитерський шприц і начиняємо їм тістечка. Перед подачею до столу з еклери з заварним кремом посипаємо зверху цукровою пудрою.
Тістечка еклери з заварним кремом можна полити розтопленим шоколадом. Буде неймовірно смачно!