Пропонуємо вам досить прості рецепти приготування заварних тістечок з кремом. Вони виходять не дуже солодкими, дуже ніжними та смачними. А додавши в готове тісто трохи темного рому або вершкового лікеру, ви отримаєте новий більш вишуканий і шляхетний смак.
Тістечко еклер з заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 150 г; вода - 125 мл; молоко - 125 мл; масло вершкове - 100 г; яйце - 3 шт.; цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Для прикраси:
білий шоколад - 50 г; молочний шоколад - 150 р. Приготування Із зазначених інгредієнтів замішуємо однорідне заварне тісто, перекладаємо його в кондитерський мішок і видавлюємо невеликі палички на деко, промазанний маслом. Випікаємо еклери 15 хвилин в розігрітій духовці, не відкриваючи її, щоб тісто не опало. Потім охолоджуємо тістечка, робимо надрізи по боках і наповнюємо будь-яким кремом. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і кличемо всіх до чаю.
Тістечко картопля з заварним кремом
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйце - 1 шт.; цукор - 170 г; сметана - 200 мл; борошно 130 г; розпушувач - 7 г; ванілін; какао - 3 ст. ложки. Для крему:
яйце - 1 шт.; какао - 2 ст. ложки; цукор - 30 г; ванілін - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; молоко - 200 мл; масло вершкове - 100 г; горіхи - 60 р. Приготування Отже, для початку давайте приготуємо з вами бісквіт. Для цього збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо сметану, перемішуємо і поступово всипаємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо масу лопаткою до однорідного стану. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Готовий бісквіт повністю остуджуємо, ламаємо на довільні шматочки і перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо все в дрібну крихту. На сухій сковороді обсмажуємо горіхи, після чого їх теж подрібнюємо в блендері і з'єднуємо з бісквітної масою і какао.
Тепер переходимо до приготування заварного крему . Для цього збиваємо яйце з цукром і ваніліном, всипаємо борошно і знову добре перемішуємо. Потім вливаємо трохи молока, збиваємо до зникнення грудочок, а все молоко, що залишилося, кип'ятимо і вливаємо тонким струмком яєчно-молочну суміш, безперервно розмішуючи лопаткою. Проварюємо суміш до легкого загустіння на невеликому вогні, кладемо розм'якшене вершкове масло і доводимо до однорідності.
Знімаємо готовий крем з вогню, додаємо бісквітно-горіхову крихту і ретельно перемішуємо лопаткою. Насипаємо в тарілку залишилася крихту, катаємо з тіста невеликі кульки і обвалюємо їх з усіх сторін. Складаємо готове тістечко в контейнер і відправляємо в холодильник.
Португальські тістечка із заварним кремом
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 р. Для крему:
молоко - 500 мл; борошно - 60 г; цукор - 500 г вода - 1 ст.; жовтки - 6 шт; цедра лимона - за смаком; мелена кориця - щіпка. Приготування У каструлі розводимо борошно з невеликою кількістю молока і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Інше кип'ятимо молоко з лимонною цедрою, корицею і тоненькою цівкою вливаємо в борошно, не перестаючи заважати. Варимо крем до закипання на слабенькому вогні і знімаємо з вогню. Цукор змішуємо з водою, кип'ятити 3 хвилини, вливаємо в молочно-борошняну суміш і добре перемішуємо.
Поки маса буде остигати, тонко розкачуємо тісто і вирізаємо кружечки. Укладаємо їх у формочки, формуючи бортики. Коли крем охолоне, вмішуємо в нього жовтки і заповнюємо наші заготовки, трохи підвертаючих краї тіста. Запікаємо листкове тістечко з заварним кремом до готовності і подаємо до столу.