Жульєн - класичний рецепт
Жульєн давно прижився в нашій кулінарії, і з плином часу класична рецептура зазнала значних змін. З-за цього важко сказати, який саме рецепт є класичним. Найчастіше в нашій кулінарії таким вважають варіант з куркою і грибами або ж просто рецепт на самостійній грибний основі.
Інгредієнти:
філе куряче – 290 г;
ріпчаста цибулина – 90 г;
печериці свіжі – 290 г;
вершки жирністю більше 20% – 240 мл;
масло вершкове – 30 г;
олія оливкова – 20 мл;
борошно пшеничне – 25 г;
пікантний сир твердий – 140 г;
мускатний горіх мелений – 1 щіпка;
чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Спочатку приготуємо вершковий соус для жульєна. Для цього обсмажуємо борошно на абсолютно сухий сковорідці, помішуючи, і домагаючись набуття нею золотистого тону, а потім додаємо вершкове масло, обсмажуємо все разом ще хвилинку і знімаємо з вогню. Прогріваємо в ковшике вершки, трохи не доводячи до кипіння, а потім додаємо пасеровку з борошна і масла, мелений мускатний горіх і сіль, розмішуємо, прогріваємо до перших ознак кипіння і вимикаємо вогонь.
Тепер займемося основою жульєна. Дрібненько шаткуємо промиті свіжі гриби і куряче філе, а цибулю чистимо, нарізаємо кубиками як можна дрібніше і закладаємо в сковороду, попередньо прогрів її і налийте в неї оливкової олії. Через хвилинку додаємо підготовлену курку, грибочки і обсмажуємо до повного випаровування всіх соків і готовності курячих шматочків. В кінці смаження приправляємо вміст сковороди сіллю і свежесмолотым чорним перчиком.
Розкладаємо курку з грибами по кокотницях або невеликим горщикам, заливаємо приготовленим вершковим соусом, присипаємо зверху щедро сиром і розташовуємо в гарячій духовці на десять-п'ятнадцять хвилин. Температуру при цьому підтримуємо на рівні 210 градусів.
Класичний жульєн за цим рецептом можна приготувати і в загальній сковороді або у формі для запікання, а для подачі розділити на порції.
Інгредієнти:
ріпчасті цибулини – 180 г;
гриби будь – 430 г;
сметана жирністю 20% – 420 г;
олія оливкова – 40 мл;
пікантний сир твердий – 220 г;
суміш сухих італійських трав – 1 щіпка;
куркума – 1 щіпка;
чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Ідеальним варіантом будуть звичайно ж лісові грибочки, їх попередньо необхідно відварити до напівготовності. Але при відсутності цього цінного продукту можна взяти і доступні круглий рік печериці.
Для приготування страви промиті печериці або додатково відварені лісові грибочки нарізаємо тонкими пластинами і викладаємо на прогріту сковороду, налийте в неї оливкового масла. Через три хвилини додаємо до грибної маси очищені і нарізані кубиками або чвертькільцями ріпчасті цибулини і смажимо до випаровування всіх соків і легкого підрум'янення. На наступному етапі кидаємо на сковороду ароматні сухі трави, куркума, мелений перчик або інші спеції і прянощі за своїм бажанням, закладаємо сметану і перемішуємо. Через три хвилини гасіння перекладаємо грибну масу зі сметаною в кокотниці, горщики або ж просто в ємність, придатну для запікання, притрушиваем поверхню страви щедро сирної стружкою і даємо запектися в гарячій духовці, попередньо налаштувавши її на температуру 200 градусів. При таких умовах достатньо десяти хвилин, щоб сир розплавився і трохи підрум'яниться.
Жульєн з печериць з куркою - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо вершковий соус для жульєна. Для цього обсмажуємо борошно на абсолютно сухий сковорідці, помішуючи, і домагаючись набуття нею золотистого тону, а потім додаємо вершкове масло, обсмажуємо все разом ще хвилинку і знімаємо з вогню. Прогріваємо в ковшике вершки, трохи не доводячи до кипіння, а потім додаємо пасеровку з борошна і масла, мелений мускатний горіх і сіль, розмішуємо, прогріваємо до перших ознак кипіння і вимикаємо вогонь.
Тепер займемося основою жульєна. Дрібненько шаткуємо промиті свіжі гриби і куряче філе, а цибулю чистимо, нарізаємо кубиками як можна дрібніше і закладаємо в сковороду, попередньо прогрів її і налийте в неї оливкової олії. Через хвилинку додаємо підготовлену курку, грибочки і обсмажуємо до повного випаровування всіх соків і готовності курячих шматочків. В кінці смаження приправляємо вміст сковороди сіллю і свежесмолотым чорним перчиком.
Розкладаємо курку з грибами по кокотницях або невеликим горщикам, заливаємо приготовленим вершковим соусом, присипаємо зверху щедро сиром і розташовуємо в гарячій духовці на десять-п'ятнадцять хвилин. Температуру при цьому підтримуємо на рівні 210 градусів.
Класичний жульєн за цим рецептом можна приготувати і в загальній сковороді або у формі для запікання, а для подачі розділити на порції.
Як приготувати класичний жульєн з грибами - рецепт зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Ідеальним варіантом будуть звичайно ж лісові грибочки, їх попередньо необхідно відварити до напівготовності. Але при відсутності цього цінного продукту можна взяти і доступні круглий рік печериці.
Для приготування страви промиті печериці або додатково відварені лісові грибочки нарізаємо тонкими пластинами і викладаємо на прогріту сковороду, налийте в неї оливкового масла. Через три хвилини додаємо до грибної маси очищені і нарізані кубиками або чвертькільцями ріпчасті цибулини і смажимо до випаровування всіх соків і легкого підрум'янення. На наступному етапі кидаємо на сковороду ароматні сухі трави, куркума, мелений перчик або інші спеції і прянощі за своїм бажанням, закладаємо сметану і перемішуємо. Через три хвилини гасіння перекладаємо грибну масу зі сметаною в кокотниці, горщики або ж просто в ємність, придатну для запікання, притрушиваем поверхню страви щедро сирної стружкою і даємо запектися в гарячій духовці, попередньо налаштувавши її на температуру 200 градусів. При таких умовах достатньо десяти хвилин, щоб сир розплавився і трохи підрум'яниться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт
Улюблений багатьма жульєн пропонуємо зробити його найбільш традиційному вигляді. Далі розповімо, як приготувати дуже смачну страву з базового складу
Як приготувати жульєн з куркою і грибами?
Досить популярне блюдо «Жульєн» готують у багатьох будинках і тому існує багато варіантів. Рецепти представлені далі трохи відрізняються від
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного
Жульєн в горщиках
Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене