Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт

Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт

18-04-2016, 21:39
585
Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт
Жульєн – гаряча закуска, яка традиційно подається в невеликому горщику – кокотнице. Соковите куряче філе, ароматні грибочки і ніжний сир здатні підкорити будь-якого гурмана.

Жульєн з куркою і грибами в духовці


Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 720 г;

  • вершки 20% – 355 мл;

  • куряче філе – 325 г;

  • сир твердий – 210 г;

  • цибулина – 35 г;

  • кухонна сіль та білий мелений перець – на смак.


  • Для соусу:

  • масло вершкове – 55 г;

  • борошно – 30 г;

  • сметана нежирна – 255 мл;

  • молоко – 255 мл


  • Приготування
    Для приготування жульєна з куркою і грибами, м'ясо промиваємо і відварюємо у воді близько 40 хвилин, підсолюємо за смаком. Потім м'ясо остуджуємо, розбираємо на волокна або нарізаємо тоненькою соломкою. Печериці і цибулю обробляємо і рубаємо ножем. Підрум'янюємо овочі на розігрітому маслі 3 хвилини, а потім посипаємо сіллю.
    Тим часом варимо соус для жульєна з куркою і грибами. Для цього на суху сковорідку висипаємо борошно і підрум'янюємо її на слабкому вогні, помішуючи. Через 1 хвилину додаємо вершкове масло й обсмажуємо суміш ще 2 хвилини, а потім знімаємо посуд. У ковшичке підігріваємо молоко, злегка остуджуємо його і викладаємо масляну суміш. Швиденько перемішуємо все, кип'ятимо масу і відразу ж знімаємо з вогню. Через 15 хвилин додаємо нежирну сметану і злегка збиваємо готовий соус.
    Остиглі гриби з цибулею з'єднуємо з курячим м'ясом, солимо і перчимо за смаком. Далі розкладаємо начинку по кокотницях, змащеним олією, і заливаємо основу молочним соусом.
    Зверху щедро присипаємо всі подрібненим на тертці сиром і ставимо заготовки в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, встановивши температуру на 185 градусів.
    Подаємо класичний жульєн з куркою і грибами в теплому вигляді, посипавши рубаною свіжої зеленню.

    Класичний рецепт жульєна з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 420 г;

  • куряче філе – 220 г;

  • цибулина – 145 г;

  • сир твердий – 155 г;

  • масло рослинне – 45 мл;

  • спеції – на смак.


  • Для соусу:

  • масло домашнє вершкове – 25 г;

  • борошно -10 г;

  • молоко – 205 мл;

  • мускатний горіх мелений – щіпка.


  • Приготування
    Спочатку давайте приготуємо соус: у чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло, вибравши режим «Смаження». Потім всипаємо борошно і акуратно все перемішуємо. Не вимикаючи прилад, вливаємо молоко і варимо масу, помішуючи, до загустіння. У самому кінці додаємо дрібку мускатного горіха. Готовий соус викладаємо в чисту пиалку і остуджуємо.
    Чашу мультиварки промиваємо, насухо витираємо і наливаємо олію. Печериці обробляємо, нарізаємо тонкими пластинами, а цибулю подрібнюємо. Філе відварюємо і розбираємо на волокна. Тепер обсмажуємо гриби на «Смаження»10 хвилин, а потім додаємо цибулю і підрум'янюємо до м'якості. Після цього кидаємо куряче філе і готуємо до звукового сигналу. Підсолюємо за смаком, виливаємо соус, розрівнюємо його ложкою по поверхні і посипаємо тертим сиром. Виставляємо «Випічку» на 20 хвилин і подаємо готовий жульєн до столу в гарячому вигляді.

    Як зробити жульєн з куркою і грибами в булочках?


    Інгредієнти:

  • готові булочки – 5 шт.;

  • цибулина – 45 г;

  • гливи – 125 г;

  • куряче м'ясо – 110 г;

  • вершки – 105 мл;

  • борошно – 25 г;

  • сир – 155 г;

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • кунжутне насіння – 1 ст. ложка;

  • кріп свіжий – для прикраси;

  • сіль йодована – за смаком.


  • Приготування
    Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт

    У булочок акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м'якоть. Цибулю чистимо і дрібненько ріжемо, а гриби обробляємо і рубаємо пластинами. Куряче м'ясо заздалегідь відварюємо, а потім остуджуємо і розбираємо на волокна. Підготовлені овочі підрум'янюємо в сковороді на розпеченому рослинному маслі до м'якого стану. Потім додаємо м'ясо і обсмажуємо ще кілька хвилин, підсолюємо за смаком. Далі акуратно вливаємо вершки, додаємо борошно і перемішуємо. Заповнюємо булочки приготовленої начинкою і посипаємо сиром, подрібненим на тертці. Змащуємо боки молоком і обсипаємо кунжутним насінням. Випікаємо страву при температурі 180 градусів хвилин 5.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн - класичний рецепт
    Жульєн - класичний рецепт
    Знамените блюдо з грибів - жульєн, сьогодні вміє готувати кожна господиня, напевно, має свій оригінальний рецепт. Далі спробуємо розібратися, який же
    Курка з печерицями в сметанному соусі
    Курка з печерицями в сметанному соусі
    Ідеальне поєднання курки і печериць можна приготувати в нежнейшем соусі зі сметани. У поданих далі рецептах описаний процес приготування цього
    Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
    Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
    Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного
    Жульєн з картоплею
    Жульєн з картоплею
    Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
    Жульєн в булочках
    Жульєн в булочках
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене