Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт
Жульєн – гаряча закуска, яка традиційно подається в невеликому горщику – кокотнице. Соковите куряче філе, ароматні грибочки і ніжний сир здатні підкорити будь-якого гурмана.
Інгредієнти:
свіжі печериці – 720 г;
вершки 20% – 355 мл;
куряче філе – 325 г;
сир твердий – 210 г;
цибулина – 35 г;
кухонна сіль та білий мелений перець – на смак.
Для соусу:
масло вершкове – 55 г;
борошно – 30 г;
сметана нежирна – 255 мл;
молоко – 255 мл
Приготування
Для приготування жульєна з куркою і грибами, м'ясо промиваємо і відварюємо у воді близько 40 хвилин, підсолюємо за смаком. Потім м'ясо остуджуємо, розбираємо на волокна або нарізаємо тоненькою соломкою. Печериці і цибулю обробляємо і рубаємо ножем. Підрум'янюємо овочі на розігрітому маслі 3 хвилини, а потім посипаємо сіллю.
Тим часом варимо соус для жульєна з куркою і грибами. Для цього на суху сковорідку висипаємо борошно і підрум'янюємо її на слабкому вогні, помішуючи. Через 1 хвилину додаємо вершкове масло й обсмажуємо суміш ще 2 хвилини, а потім знімаємо посуд. У ковшичке підігріваємо молоко, злегка остуджуємо його і викладаємо масляну суміш. Швиденько перемішуємо все, кип'ятимо масу і відразу ж знімаємо з вогню. Через 15 хвилин додаємо нежирну сметану і злегка збиваємо готовий соус.
Остиглі гриби з цибулею з'єднуємо з курячим м'ясом, солимо і перчимо за смаком. Далі розкладаємо начинку по кокотницях, змащеним олією, і заливаємо основу молочним соусом.
Зверху щедро присипаємо всі подрібненим на тертці сиром і ставимо заготовки в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, встановивши температуру на 185 градусів.
Подаємо класичний жульєн з куркою і грибами в теплому вигляді, посипавши рубаною свіжої зеленню.
Інгредієнти:
свіжі печериці – 420 г;
куряче філе – 220 г;
цибулина – 145 г;
сир твердий – 155 г;
масло рослинне – 45 мл;
спеції – на смак.
Для соусу:
масло домашнє вершкове – 25 г;
борошно -10 г;
молоко – 205 мл;
мускатний горіх мелений – щіпка.
Приготування
Спочатку давайте приготуємо соус: у чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло, вибравши режим «Смаження». Потім всипаємо борошно і акуратно все перемішуємо. Не вимикаючи прилад, вливаємо молоко і варимо масу, помішуючи, до загустіння. У самому кінці додаємо дрібку мускатного горіха. Готовий соус викладаємо в чисту пиалку і остуджуємо.
Чашу мультиварки промиваємо, насухо витираємо і наливаємо олію. Печериці обробляємо, нарізаємо тонкими пластинами, а цибулю подрібнюємо. Філе відварюємо і розбираємо на волокна. Тепер обсмажуємо гриби на «Смаження»10 хвилин, а потім додаємо цибулю і підрум'янюємо до м'якості. Після цього кидаємо куряче філе і готуємо до звукового сигналу. Підсолюємо за смаком, виливаємо соус, розрівнюємо його ложкою по поверхні і посипаємо тертим сиром. Виставляємо «Випічку» на 20 хвилин і подаємо готовий жульєн до столу в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
готові булочки – 5 шт.;
цибулина – 45 г;
гливи – 125 г;
куряче м'ясо – 110 г;
вершки – 105 мл;
борошно – 25 г;
сир – 155 г;
молоко – 2 ст. ложки;
кунжутне насіння – 1 ст. ложка;
кріп свіжий – для прикраси;
сіль йодована – за смаком.
Приготування
У булочок акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м'якоть. Цибулю чистимо і дрібненько ріжемо, а гриби обробляємо і рубаємо пластинами. Куряче м'ясо заздалегідь відварюємо, а потім остуджуємо і розбираємо на волокна. Підготовлені овочі підрум'янюємо в сковороді на розпеченому рослинному маслі до м'якого стану. Потім додаємо м'ясо і обсмажуємо ще кілька хвилин, підсолюємо за смаком. Далі акуратно вливаємо вершки, додаємо борошно і перемішуємо. Заповнюємо булочки приготовленої начинкою і посипаємо сиром, подрібненим на тертці. Змащуємо боки молоком і обсипаємо кунжутним насінням. Випікаємо страву при температурі 180 градусів хвилин 5.
Жульєн з куркою і грибами в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Для приготування жульєна з куркою і грибами, м'ясо промиваємо і відварюємо у воді близько 40 хвилин, підсолюємо за смаком. Потім м'ясо остуджуємо, розбираємо на волокна або нарізаємо тоненькою соломкою. Печериці і цибулю обробляємо і рубаємо ножем. Підрум'янюємо овочі на розігрітому маслі 3 хвилини, а потім посипаємо сіллю.
Тим часом варимо соус для жульєна з куркою і грибами. Для цього на суху сковорідку висипаємо борошно і підрум'янюємо її на слабкому вогні, помішуючи. Через 1 хвилину додаємо вершкове масло й обсмажуємо суміш ще 2 хвилини, а потім знімаємо посуд. У ковшичке підігріваємо молоко, злегка остуджуємо його і викладаємо масляну суміш. Швиденько перемішуємо все, кип'ятимо масу і відразу ж знімаємо з вогню. Через 15 хвилин додаємо нежирну сметану і злегка збиваємо готовий соус.
Остиглі гриби з цибулею з'єднуємо з курячим м'ясом, солимо і перчимо за смаком. Далі розкладаємо начинку по кокотницях, змащеним олією, і заливаємо основу молочним соусом.
Зверху щедро присипаємо всі подрібненим на тертці сиром і ставимо заготовки в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, встановивши температуру на 185 градусів.
Подаємо класичний жульєн з куркою і грибами в теплому вигляді, посипавши рубаною свіжої зеленню.
Класичний рецепт жульєна з куркою і грибами
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Спочатку давайте приготуємо соус: у чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло, вибравши режим «Смаження». Потім всипаємо борошно і акуратно все перемішуємо. Не вимикаючи прилад, вливаємо молоко і варимо масу, помішуючи, до загустіння. У самому кінці додаємо дрібку мускатного горіха. Готовий соус викладаємо в чисту пиалку і остуджуємо.
Чашу мультиварки промиваємо, насухо витираємо і наливаємо олію. Печериці обробляємо, нарізаємо тонкими пластинами, а цибулю подрібнюємо. Філе відварюємо і розбираємо на волокна. Тепер обсмажуємо гриби на «Смаження»10 хвилин, а потім додаємо цибулю і підрум'янюємо до м'якості. Після цього кидаємо куряче філе і готуємо до звукового сигналу. Підсолюємо за смаком, виливаємо соус, розрівнюємо його ложкою по поверхні і посипаємо тертим сиром. Виставляємо «Випічку» на 20 хвилин і подаємо готовий жульєн до столу в гарячому вигляді.
Як зробити жульєн з куркою і грибами в булочках?
Інгредієнти:
Приготування
У булочок акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м'якоть. Цибулю чистимо і дрібненько ріжемо, а гриби обробляємо і рубаємо пластинами. Куряче м'ясо заздалегідь відварюємо, а потім остуджуємо і розбираємо на волокна. Підготовлені овочі підрум'янюємо в сковороді на розпеченому рослинному маслі до м'якого стану. Потім додаємо м'ясо і обсмажуємо ще кілька хвилин, підсолюємо за смаком. Далі акуратно вливаємо вершки, додаємо борошно і перемішуємо. Заповнюємо булочки приготовленої начинкою і посипаємо сиром, подрібненим на тертці. Змащуємо боки молоком і обсипаємо кунжутним насінням. Випікаємо страву при температурі 180 градусів хвилин 5.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жульєн - класичний рецепт
Знамените блюдо з грибів - жульєн, сьогодні вміє готувати кожна господиня, напевно, має свій оригінальний рецепт. Далі спробуємо розібратися, який же
Курка з печерицями в сметанному соусі
Ідеальне поєднання курки і печериць можна приготувати в нежнейшем соусі зі сметани. У поданих далі рецептах описаний процес приготування цього
Жульєн з грибами і куркою в тарталетках
Ідеальним доповненням святкового столу оригінальними закусками стануть тарталетки, наповнені жульєном. Класичне поєднання ароматних грибів і ніжного
Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене