Жульєн – гаряча закуска, яка традиційно подається в невеликому горщику – кокотнице. Соковите куряче філе, ароматні грибочки і ніжний сир здатні підкорити будь-якого гурмана.
Жульєн з куркою і грибами в духовці
Інгредієнти: свіжі печериці – 720 г; вершки 20% – 355 мл; куряче філе – 325 г; сир твердий – 210 г; цибулина – 35 г; кухонна сіль та білий мелений перець – на смак. Для соусу: масло вершкове – 55 г; борошно – 30 г; сметана нежирна – 255 мл; молоко – 255 мл Приготування Для приготування жульєна з куркою і грибами, м'ясо промиваємо і відварюємо у воді близько 40 хвилин, підсолюємо за смаком. Потім м'ясо остуджуємо, розбираємо на волокна або нарізаємо тоненькою соломкою. Печериці і цибулю обробляємо і рубаємо ножем. Підрум'янюємо овочі на розігрітому маслі 3 хвилини, а потім посипаємо сіллю.
Тим часом варимо соус для жульєна з куркою і грибами. Для цього на суху сковорідку висипаємо борошно і підрум'янюємо її на слабкому вогні, помішуючи. Через 1 хвилину додаємо вершкове масло й обсмажуємо суміш ще 2 хвилини, а потім знімаємо посуд. У ковшичке підігріваємо молоко, злегка остуджуємо його і викладаємо масляну суміш. Швиденько перемішуємо все, кип'ятимо масу і відразу ж знімаємо з вогню. Через 15 хвилин додаємо нежирну сметану і злегка збиваємо готовий соус.
Остиглі гриби з цибулею з'єднуємо з курячим м'ясом, солимо і перчимо за смаком. Далі розкладаємо начинку по кокотницях, змащеним олією, і заливаємо основу молочним соусом.
Зверху щедро присипаємо всі подрібненим на тертці сиром і ставимо заготовки в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, встановивши температуру на 185 градусів.
Подаємо класичний жульєн з куркою і грибами в теплому вигляді, посипавши рубаною свіжої зеленню.
Класичний рецепт жульєна з куркою і грибами
Інгредієнти: свіжі печериці – 420 г; куряче філе – 220 г; цибулина – 145 г; сир твердий – 155 г; масло рослинне – 45 мл; спеції – на смак. Для соусу:
масло домашнє вершкове – 25 г; борошно -10 г; молоко – 205 мл; мускатний горіх мелений – щіпка. Приготування Спочатку давайте приготуємо соус: у чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло, вибравши режим «Смаження». Потім всипаємо борошно і акуратно все перемішуємо. Не вимикаючи прилад, вливаємо молоко і варимо масу, помішуючи, до загустіння. У самому кінці додаємо дрібку мускатного горіха. Готовий соус викладаємо в чисту пиалку і остуджуємо.
Чашу мультиварки промиваємо, насухо витираємо і наливаємо олію. Печериці обробляємо, нарізаємо тонкими пластинами, а цибулю подрібнюємо. Філе відварюємо і розбираємо на волокна. Тепер обсмажуємо гриби на «Смаження»10 хвилин, а потім додаємо цибулю і підрум'янюємо до м'якості. Після цього кидаємо куряче філе і готуємо до звукового сигналу. Підсолюємо за смаком, виливаємо соус, розрівнюємо його ложкою по поверхні і посипаємо тертим сиром. Виставляємо «Випічку» на 20 хвилин і подаємо готовий жульєн до столу в гарячому вигляді.
Як зробити жульєн з куркою і грибами в булочках?
Інгредієнти: готові булочки – 5 шт.; цибулина – 45 г; гливи – 125 г; куряче м'ясо – 110 г; вершки – 105 мл; борошно – 25 г; сир – 155 г; молоко – 2 ст. ложки; кунжутне насіння – 1 ст. ложка; кріп свіжий – для прикраси; сіль йодована – за смаком. Приготування У булочок акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м'якоть. Цибулю чистимо і дрібненько ріжемо, а гриби обробляємо і рубаємо пластинами. Куряче м'ясо заздалегідь відварюємо, а потім остуджуємо і розбираємо на волокна. Підготовлені овочі підрум'янюємо в сковороді на розпеченому рослинному маслі до м'якого стану. Потім додаємо м'ясо і обсмажуємо ще кілька хвилин, підсолюємо за смаком. Далі акуратно вливаємо вершки, додаємо борошно і перемішуємо. Заповнюємо булочки приготовленої начинкою і посипаємо сиром, подрібненим на тертці. Змащуємо боки молоком і обсипаємо кунжутним насінням. Випікаємо страву при температурі 180 градусів хвилин 5.