Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з філе індички

Страви з філе індички

14-02-2016, 18:32
942
Страви з філе індички
Переважна користь і прекрасний смак філе індички спонукають до пошуку все нових і нових цікавих рецептів приготування страв з цього цінного м'яса. Знаючі толк в цьому продукті господині все частіше намагаються замінити звичне куряче філе, адже текстура соковитіше, а більш дієтичні властивості. Так що ж можна приготувати з філе індички?
Першими в списку як найсмачніші і разом з тим, у більшою мірою дозволяють зберегти соковитість м'яса, будуть рецепти страв з філе індички в духовці. Такий спосіб приготування найбільш підійде для отримання цілих запечених шматків індички, можливо попередньо замаринованих або просто приправлених прянощами. Їх краще готувати в фользі або рукаві. Також, як варіант, можна запекти птицю з картоплею або овочевим асорті. Більш оригінальний спосіб приготування філе індички в духовці ми розглянемо нижче у запропонованому рецепті.

Рулет з філе індички


Інгредієнти:

  • філе індички – 1-12 кг;

  • печериці свіжі – 120 г;

  • солодкий болгарський перець – 120 г;

  • твердий сир – 225 г;

  • цибулю зелений – 2-3 стебла;

  • часник – 4-5 зубців;

  • біле сухе вино – 120 мл;

  • гірчиця – 65 г;

  • майонез – 65 г;

  • рафінована рослинна олія – 75 мл;

  • базилік сушений – за смаком;

  • суміш італійських трав – за смаком;

  • кунжутне насіння – 25 г;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати рулет, нам необхідно вимите і обсушенное філе індички розрізати за допомогою гострого ножа, а потім розгорнути книжкою таким чином, щоб вийшов пласт як можна більше і ширше. Коли це відповідальне завдання буде виконано, прикриваємо отриманий пласт харчовою плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Особливо не стараємося при цьому, щоб не наробити дірок. Тепер підсолюємо м'ясної кусень, натираємо меленої сумішшю перців, сушеним базиліком і гірчицею і даємо трохи промаринуватися. В цей час підготовлені належним чином і дрібно нарізані гриби і часник обсмажуємо на прогрітій сковороді, попередньо наливши в неї рафінованої олії. По готовності даємо грибний масі охолонути, змішуємо з натертим сиром, очищеним і дрібненько нашаткованою болгарським перцем і зеленою цибулею. Присмачую масу меленої сумішшю перців і сіллю, знову перемішуємо і розподіляємо по поверхні промаринованного кусні м'яса, не доходячи до країв приблизно на три сантиметри. Звертаємо виріб рулетом, стягаємо ниткою або шпагатом і розміщуємо в промасленим формі для запікання. П'ятдесят мілілітрів рослинного масла змішуємо з вином і майонезом, доводимо до смаку сіллю і перчиком, додаємо суміш італійських трав і перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом рулет у формі, повністю покривають його поверхню і маємо блюдо в прогрітій до 185 градусів духовці на півтори години. Періодично поливаємо рулетик соусом і выделившимися соками. При необхідності можна додати в процесі запікання трохи гарячої водички. За п'ятнадцять хвилин до завершення приготування притрушиваем блюдо кунжутним насінням.
    Таке ж блюдо з філе індички можна приготувати і в мультиварці, встановивши прилад на режим «Випічка». Часу буде потрібно приблизно стільки ж, все залежить від можливостей саме вашого пристрою.
    Далі трохи про те, які страви з філе індички можна приготувати на сковороді. Безпрограшним варіантом, звичайно ж, будуть котлети з філе індички. Готуються вони також як і традиційні м'ясні. Можна внести деякі корективи, додавши у фарш трохи свіжої зелені. Дуже смачно якщо всередину кожної котлетки покласти по скибочці твердого сиру. Соковитість страви в даному випадку легко зберегти, запанировав вироби в яєчної суміші і панірувальних сухарях. Особливо смачні з філе індички відбивні. На них ми зупинимося більш детально.

    Відбивні з філе індички


    Інгредієнти:

  • філе індички – 550 г;

  • твердий сир – 75 г;

  • сухарі панірувальні;

  • масло рослинне без запаху для смаження;


  • Для маринаду:

  • соус соєвий – 25 мл;

  • оцет бальзамічний – 5 мл;

  • рафінована олія – 15 мл;

  • спеції для птиці – 5 г;
  • Страви з філе індички

  • італійські сухі трави – 5 г;

  • подрібнений часник – 2 зубці;

  • суміш перців свежесмолотая – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Розрізане на порції філе індички відбиваємо трохи під плівкою і замочуємо в маринаді, приготованим шляхом змішування компонентів зі списку інгредієнтів. Через півтори години паніруємо скибки птиці в суміші панірувальних сухарів і сирної стружки і обсмажуємо в розпеченому маслі з двох сторін.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе індички - рецепти
    Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
    Грудка індички, запеченої в духовці
    Грудка індички, запеченої в духовці
    Не кожна господиня охоче візьметься за готування страви з філе індички з-за боязні, що в підсумку воно вийде не достатньо соковитим. Однак рецепти
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
    Запечене філе індички
    Запечене філе індички
    Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
    Ескалоп з індички - рецепт
    Ескалоп з індички - рецепт
    Стежите за своєю фігурою? Тоді ви точно знаєте багато страв з індички. Ми пропонуємо вам вивчити ще одне - ескалоп. Це ніжне м'ясо готується дуже
    Як приготувати лангет з індички?
    Як приготувати лангет з індички?
    Лангет - це шматки м'яса або овочів, нарізані тонкими скибочками і обсмажені на сковороді. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами