Страви з філе індички
Переважна користь і прекрасний смак філе індички спонукають до пошуку все нових і нових цікавих рецептів приготування страв з цього цінного м'яса. Знаючі толк в цьому продукті господині все частіше намагаються замінити звичне куряче філе, адже текстура соковитіше, а більш дієтичні властивості. Так що ж можна приготувати з філе індички?
Першими в списку як найсмачніші і разом з тим, у більшою мірою дозволяють зберегти соковитість м'яса, будуть рецепти страв з філе індички в духовці. Такий спосіб приготування найбільш підійде для отримання цілих запечених шматків індички, можливо попередньо замаринованих або просто приправлених прянощами. Їх краще готувати в фользі або рукаві. Також, як варіант, можна запекти птицю з картоплею або овочевим асорті. Більш оригінальний спосіб приготування філе індички в духовці ми розглянемо нижче у запропонованому рецепті.
Інгредієнти:
філе індички – 1-12 кг;
печериці свіжі – 120 г;
солодкий болгарський перець – 120 г;
твердий сир – 225 г;
цибулю зелений – 2-3 стебла;
часник – 4-5 зубців;
біле сухе вино – 120 мл;
гірчиця – 65 г;
майонез – 65 г;
рафінована рослинна олія – 75 мл;
базилік сушений – за смаком;
суміш італійських трав – за смаком;
кунжутне насіння – 25 г;
мелена суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати рулет, нам необхідно вимите і обсушенное філе індички розрізати за допомогою гострого ножа, а потім розгорнути книжкою таким чином, щоб вийшов пласт як можна більше і ширше. Коли це відповідальне завдання буде виконано, прикриваємо отриманий пласт харчовою плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Особливо не стараємося при цьому, щоб не наробити дірок. Тепер підсолюємо м'ясної кусень, натираємо меленої сумішшю перців, сушеним базиліком і гірчицею і даємо трохи промаринуватися. В цей час підготовлені належним чином і дрібно нарізані гриби і часник обсмажуємо на прогрітій сковороді, попередньо наливши в неї рафінованої олії. По готовності даємо грибний масі охолонути, змішуємо з натертим сиром, очищеним і дрібненько нашаткованою болгарським перцем і зеленою цибулею. Присмачую масу меленої сумішшю перців і сіллю, знову перемішуємо і розподіляємо по поверхні промаринованного кусні м'яса, не доходячи до країв приблизно на три сантиметри. Звертаємо виріб рулетом, стягаємо ниткою або шпагатом і розміщуємо в промасленим формі для запікання. П'ятдесят мілілітрів рослинного масла змішуємо з вином і майонезом, доводимо до смаку сіллю і перчиком, додаємо суміш італійських трав і перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом рулет у формі, повністю покривають його поверхню і маємо блюдо в прогрітій до 185 градусів духовці на півтори години. Періодично поливаємо рулетик соусом і выделившимися соками. При необхідності можна додати в процесі запікання трохи гарячої водички. За п'ятнадцять хвилин до завершення приготування притрушиваем блюдо кунжутним насінням.
Таке ж блюдо з філе індички можна приготувати і в мультиварці, встановивши прилад на режим «Випічка». Часу буде потрібно приблизно стільки ж, все залежить від можливостей саме вашого пристрою.
Далі трохи про те, які страви з філе індички можна приготувати на сковороді. Безпрограшним варіантом, звичайно ж, будуть котлети з філе індички. Готуються вони також як і традиційні м'ясні. Можна внести деякі корективи, додавши у фарш трохи свіжої зелені. Дуже смачно якщо всередину кожної котлетки покласти по скибочці твердого сиру. Соковитість страви в даному випадку легко зберегти, запанировав вироби в яєчної суміші і панірувальних сухарях. Особливо смачні з філе індички відбивні. На них ми зупинимося більш детально.
Інгредієнти:
філе індички – 550 г;
твердий сир – 75 г;
сухарі панірувальні;
масло рослинне без запаху для смаження;
Для маринаду:
соус соєвий – 25 мл;
оцет бальзамічний – 5 мл;
рафінована олія – 15 мл;
спеції для птиці – 5 г;
італійські сухі трави – 5 г;
подрібнений часник – 2 зубці;
суміш перців свежесмолотая – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Розрізане на порції філе індички відбиваємо трохи під плівкою і замочуємо в маринаді, приготованим шляхом змішування компонентів зі списку інгредієнтів. Через півтори години паніруємо скибки птиці в суміші панірувальних сухарів і сирної стружки і обсмажуємо в розпеченому маслі з двох сторін.
Першими в списку як найсмачніші і разом з тим, у більшою мірою дозволяють зберегти соковитість м'яса, будуть рецепти страв з філе індички в духовці. Такий спосіб приготування найбільш підійде для отримання цілих запечених шматків індички, можливо попередньо замаринованих або просто приправлених прянощами. Їх краще готувати в фользі або рукаві. Також, як варіант, можна запекти птицю з картоплею або овочевим асорті. Більш оригінальний спосіб приготування філе індички в духовці ми розглянемо нижче у запропонованому рецепті.
Рулет з філе індички
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати рулет, нам необхідно вимите і обсушенное філе індички розрізати за допомогою гострого ножа, а потім розгорнути книжкою таким чином, щоб вийшов пласт як можна більше і ширше. Коли це відповідальне завдання буде виконано, прикриваємо отриманий пласт харчовою плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Особливо не стараємося при цьому, щоб не наробити дірок. Тепер підсолюємо м'ясної кусень, натираємо меленої сумішшю перців, сушеним базиліком і гірчицею і даємо трохи промаринуватися. В цей час підготовлені належним чином і дрібно нарізані гриби і часник обсмажуємо на прогрітій сковороді, попередньо наливши в неї рафінованої олії. По готовності даємо грибний масі охолонути, змішуємо з натертим сиром, очищеним і дрібненько нашаткованою болгарським перцем і зеленою цибулею. Присмачую масу меленої сумішшю перців і сіллю, знову перемішуємо і розподіляємо по поверхні промаринованного кусні м'яса, не доходячи до країв приблизно на три сантиметри. Звертаємо виріб рулетом, стягаємо ниткою або шпагатом і розміщуємо в промасленим формі для запікання. П'ятдесят мілілітрів рослинного масла змішуємо з вином і майонезом, доводимо до смаку сіллю і перчиком, додаємо суміш італійських трав і перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом рулет у формі, повністю покривають його поверхню і маємо блюдо в прогрітій до 185 градусів духовці на півтори години. Періодично поливаємо рулетик соусом і выделившимися соками. При необхідності можна додати в процесі запікання трохи гарячої водички. За п'ятнадцять хвилин до завершення приготування притрушиваем блюдо кунжутним насінням.
Таке ж блюдо з філе індички можна приготувати і в мультиварці, встановивши прилад на режим «Випічка». Часу буде потрібно приблизно стільки ж, все залежить від можливостей саме вашого пристрою.
Далі трохи про те, які страви з філе індички можна приготувати на сковороді. Безпрограшним варіантом, звичайно ж, будуть котлети з філе індички. Готуються вони також як і традиційні м'ясні. Можна внести деякі корективи, додавши у фарш трохи свіжої зелені. Дуже смачно якщо всередину кожної котлетки покласти по скибочці твердого сиру. Соковитість страви в даному випадку легко зберегти, запанировав вироби в яєчної суміші і панірувальних сухарях. Особливо смачні з філе індички відбивні. На них ми зупинимося більш детально.
Відбивні з філе індички
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Розрізане на порції філе індички відбиваємо трохи під плівкою і замочуємо в маринаді, приготованим шляхом змішування компонентів зі списку інгредієнтів. Через півтори години паніруємо скибки птиці в суміші панірувальних сухарів і сирної стружки і обсмажуємо в розпеченому маслі з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе індички - рецепти
Філе птиці чудесним чином поєднується з різними компонентами. Пропонуємо рецепти, які напевно зацікавлять навіть самого вибагливого гурмана.
Грудка індички, запеченої в духовці
Не кожна господиня охоче візьметься за готування страви з філе індички з-за боязні, що в підсумку воно вийде не достатньо соковитим. Однак рецепти
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
Ескалоп з індички - рецепт
Стежите за своєю фігурою? Тоді ви точно знаєте багато страв з індички. Ми пропонуємо вам вивчити ще одне - ескалоп. Це ніжне м'ясо готується дуже
Як приготувати лангет з індички?
Лангет - це шматки м'яса або овочів, нарізані тонкими скибочками і обсмажені на сковороді. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами