Переважна користь і прекрасний смак філе індички спонукають до пошуку все нових і нових цікавих рецептів приготування страв з цього цінного м'яса. Знаючі толк в цьому продукті господині все частіше намагаються замінити звичне куряче філе, адже текстура соковитіше, а більш дієтичні властивості. Так що ж можна приготувати з філе індички?
Першими в списку як найсмачніші і разом з тим, у більшою мірою дозволяють зберегти соковитість м'яса, будуть рецепти страв з філе індички в духовці. Такий спосіб приготування найбільш підійде для отримання цілих запечених шматків індички, можливо попередньо замаринованих або просто приправлених прянощами. Їх краще готувати в фользі або рукаві. Також, як варіант, можна запекти птицю з картоплею або овочевим асорті. Більш оригінальний спосіб приготування філе індички в духовці ми розглянемо нижче у запропонованому рецепті.
Рулет з філе індички
Інгредієнти: філе індички – 1-12 кг; печериці свіжі – 120 г; солодкий болгарський перець – 120 г; твердий сир – 225 г; цибулю зелений – 2-3 стебла; часник – 4-5 зубців; біле сухе вино – 120 мл; гірчиця – 65 г; майонез – 65 г; рафінована рослинна олія – 75 мл; базилік сушений – за смаком; суміш італійських трав – за смаком; кунжутне насіння – 25 г; мелена суміш перців – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати рулет, нам необхідно вимите і обсушенное філе індички розрізати за допомогою гострого ножа, а потім розгорнути книжкою таким чином, щоб вийшов пласт як можна більше і ширше. Коли це відповідальне завдання буде виконано, прикриваємо отриманий пласт харчовою плівкою і трохи відбиваємо кухонним молоточком. Особливо не стараємося при цьому, щоб не наробити дірок. Тепер підсолюємо м'ясної кусень, натираємо меленої сумішшю перців, сушеним базиліком і гірчицею і даємо трохи промаринуватися. В цей час підготовлені належним чином і дрібно нарізані гриби і часник обсмажуємо на прогрітій сковороді, попередньо наливши в неї рафінованої олії. По готовності даємо грибний масі охолонути, змішуємо з натертим сиром, очищеним і дрібненько нашаткованою болгарським перцем і зеленою цибулею. Присмачую масу меленої сумішшю перців і сіллю, знову перемішуємо і розподіляємо по поверхні промаринованного кусні м'яса, не доходячи до країв приблизно на три сантиметри. Звертаємо виріб рулетом, стягаємо ниткою або шпагатом і розміщуємо в промасленим формі для запікання. П'ятдесят мілілітрів рослинного масла змішуємо з вином і майонезом, доводимо до смаку сіллю і перчиком, додаємо суміш італійських трав і перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом рулет у формі, повністю покривають його поверхню і маємо блюдо в прогрітій до 185 градусів духовці на півтори години. Періодично поливаємо рулетик соусом і выделившимися соками. При необхідності можна додати в процесі запікання трохи гарячої водички. За п'ятнадцять хвилин до завершення приготування притрушиваем блюдо кунжутним насінням.
Таке ж блюдо з філе індички можна приготувати і в мультиварці, встановивши прилад на режим «Випічка». Часу буде потрібно приблизно стільки ж, все залежить від можливостей саме вашого пристрою.
Далі трохи про те, які страви з філе індички можна приготувати на сковороді. Безпрограшним варіантом, звичайно ж, будуть котлети з філе індички. Готуються вони також як і традиційні м'ясні. Можна внести деякі корективи, додавши у фарш трохи свіжої зелені. Дуже смачно якщо всередину кожної котлетки покласти по скибочці твердого сиру. Соковитість страви в даному випадку легко зберегти, запанировав вироби в яєчної суміші і панірувальних сухарях. Особливо смачні з філе індички відбивні. На них ми зупинимося більш детально.
Відбивні з філе індички
Інгредієнти: філе індички – 550 г; твердий сир – 75 г; сухарі панірувальні; масло рослинне без запаху для смаження; Для маринаду:
соус соєвий – 25 мл; оцет бальзамічний – 5 мл; рафінована олія – 15 мл; спеції для птиці – 5 г; італійські сухі трави – 5 г; подрібнений часник – 2 зубці; суміш перців свежесмолотая – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Розрізане на порції філе індички відбиваємо трохи під плівкою і замочуємо в маринаді, приготованим шляхом змішування компонентів зі списку інгредієнтів. Через півтори години паніруємо скибки птиці в суміші панірувальних сухарів і сирної стружки і обсмажуємо в розпеченому маслі з двох сторін.