Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсипчастий плов

Розсипчастий плов

2-11-2015, 18:32
487
Розсипчастий плов
Плов — улюблене багатьма блюдо. Його можна їсти з різними видами м'яса, овочами, спеціями, тому що він хороший будь-якому випадку. Однак все ж особливо приємно страва виходить не тільки смачне, але і розсипчасте. Не у всіх господинь він виходить таким. Виправити це дуже легко. Сьогодні ми з вами розглянемо кілька рецептів, завдяки яким ви дізнаєтеся, як зробити плов розсипчастим.

Розсипчастий плов в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини — 550-600 г;

  • мелені спеції (кумін, куркума, паприка);

  • барбарис сухий;

  • часникові часточки — 12 шт.;

  • морква — 280-300 г;

  • цибуля — 280-300 г;

  • рис довгозернистий — 300-325 г;

  • сіль;

  • рослинне масло — 70-80 г;

  • вода — 5 мультистаканов.


  • Приготування
    Моркву очищаємо і ріжемо спочатку на кружечки, а потім на соломку. Цибулю подрібнюємо до півкілець. Яловичину ріжемо на середні шматочки. У ємність мультиварки виливаємо все масло. Відправляємо підготовлені продукти і рис.
    Примітка. Рис тут мити не потрібно — завдяки цьому і подальшої смаженні ми і отримуємо, що називається, «рісинки до рисинці».
    Смажимо, використовуючи програму «Смаження». Коли продукти покриються рум'яною скоринкою, додаємо часник, сіль, мелені спеції, барбарис. Часник не варто різати. Досить покласти його часточки на обробну дошку і придавити ножем. Заливаємо всі продукти водою і варимо, скориставшись програмою «Плов». 1 година — і плов готовий. Не поспішаємо діставати його. Даємо побути на підігріві хвилин 30.

    Рецепт розсипчастого плову


    Інгредієнти:

  • рис басматі — 2 ст.;

  • кріп — 1 пучок;

  • сіль;

  • баранина на кісточці — 550-570 г;

  • масло топлене — 90-100 г;

  • цибуля — 80-100 г;

  • вода — 3 ст. для рису і 5 ст. для м'яса.


  • Приготування
    Для цього рецепту рис і м'ясо ми готуємо окремо. З'єднуємо їх вже після приготування, на тарілці.
    Рис моєму у великій кількості води. Потрібно, щоб вода після промивання крупи стала взагалі прозорою. У миску наливаємо воду і сильно солимо. Кладемо туди рис. Залишаємо його на 30-50 хвилин.
    Баранину ріжемо крупно, кладемо в каструлю з холодною водою і починаємо варити. Шумівкою прибираємо всю піну. Коли, нарешті, бульйон стане прозорим, відправляємо туди цибулю і сіль. Цибулю потрібно позбавити від лушпиння, але не подрібнювати.
    Зливаємо воду, в якій лежав рис. Перекладаємо в каструлю, в якій кипить вода (3 склянки). Варимо майже до повної готовності. Додаємо рубаний кріп, масло, дуже обережно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на повільному-повільному вогні. Через 25 хвилин вимикаємо вогонь. Розкладаємо по тарілках плов у такому вигляді — спочатку гірка рису, а потім шматки м'яса.

    Як приготувати розсипчастий плов з куркою?


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця, карбонат — 600-700 г;

  • мелені спеції (коріандр, куркума, зіра, кілька видів перцю);

  • рис — 350-375 г;

  • цибуля-порей — 100 г;

  • морква — 200-230 г;

  • аджика — 4-5 ст. ложок;

  • вода — 45 склянки;

  • сіль;
  • Розсипчастий плов

  • рослинна олія — 50-60 мл


  • Приготування
    Великі шматки курки нарізаємо. Промиваємо їх і кладемо в сковороду. У сковороді перед цим нагріваємо олію. Моркву і цибулю готуємо. Моркву нарізаємо півкільцями, а цибулю кільцями. Відправляємо ці овочі до курки. Коли вже придбають продукти рум'яну скоринку, додаємо аджику, трохи води і тушкуємо 20 хвилин. Потім додаємо добре промитий рис, сіль, спеції, окріп і вмикаємо на сильний вогонь. Через 3 хвилини робимо його середнім, а через 7 хвилин — слабким. На слабкому вогні потрібно варити плов ще 2 хвилини, після чого вимкнути. Описану вище послідовність варіння треба дотримувати точності — саме це і робить плов розсипчастим.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
    Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
    Класичний плов традиційно готують в чавунному казані або товстостінній жаровні. Однак, коли це блюдо стало вельми популярним, кмітливі господині
    Плов з яловичиною в мультиварці
    Плов з яловичиною в мультиварці
    З кількох десятків рецептів плову, можна виділити той, що приготований саме з яловичини. І не даремно, адже він виходить неймовірно ароматним і
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний