Розсипчастий плов
Плов — улюблене багатьма блюдо. Його можна їсти з різними видами м'яса, овочами, спеціями, тому що він хороший будь-якому випадку. Однак все ж особливо приємно страва виходить не тільки смачне, але і розсипчасте. Не у всіх господинь він виходить таким. Виправити це дуже легко. Сьогодні ми з вами розглянемо кілька рецептів, завдяки яким ви дізнаєтеся, як зробити плов розсипчастим.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини — 550-600 г;
мелені спеції (кумін, куркума, паприка);
барбарис сухий;
часникові часточки — 12 шт.;
морква — 280-300 г;
цибуля — 280-300 г;
рис довгозернистий — 300-325 г;
сіль;
рослинне масло — 70-80 г;
вода — 5 мультистаканов.
Приготування
Моркву очищаємо і ріжемо спочатку на кружечки, а потім на соломку. Цибулю подрібнюємо до півкілець. Яловичину ріжемо на середні шматочки. У ємність мультиварки виливаємо все масло. Відправляємо підготовлені продукти і рис.
Примітка. Рис тут мити не потрібно — завдяки цьому і подальшої смаженні ми і отримуємо, що називається, «рісинки до рисинці».
Смажимо, використовуючи програму «Смаження». Коли продукти покриються рум'яною скоринкою, додаємо часник, сіль, мелені спеції, барбарис. Часник не варто різати. Досить покласти його часточки на обробну дошку і придавити ножем. Заливаємо всі продукти водою і варимо, скориставшись програмою «Плов». 1 година — і плов готовий. Не поспішаємо діставати його. Даємо побути на підігріві хвилин 30.
Інгредієнти:
рис басматі — 2 ст.;
кріп — 1 пучок;
сіль;
баранина на кісточці — 550-570 г;
масло топлене — 90-100 г;
цибуля — 80-100 г;
вода — 3 ст. для рису і 5 ст. для м'яса.
Приготування
Для цього рецепту рис і м'ясо ми готуємо окремо. З'єднуємо їх вже після приготування, на тарілці.
Рис моєму у великій кількості води. Потрібно, щоб вода після промивання крупи стала взагалі прозорою. У миску наливаємо воду і сильно солимо. Кладемо туди рис. Залишаємо його на 30-50 хвилин.
Баранину ріжемо крупно, кладемо в каструлю з холодною водою і починаємо варити. Шумівкою прибираємо всю піну. Коли, нарешті, бульйон стане прозорим, відправляємо туди цибулю і сіль. Цибулю потрібно позбавити від лушпиння, але не подрібнювати.
Зливаємо воду, в якій лежав рис. Перекладаємо в каструлю, в якій кипить вода (3 склянки). Варимо майже до повної готовності. Додаємо рубаний кріп, масло, дуже обережно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на повільному-повільному вогні. Через 25 хвилин вимикаємо вогонь. Розкладаємо по тарілках плов у такому вигляді — спочатку гірка рису, а потім шматки м'яса.
Інгредієнти:
курячі стегенця, карбонат — 600-700 г;
мелені спеції (коріандр, куркума, зіра, кілька видів перцю);
рис — 350-375 г;
цибуля-порей — 100 г;
морква — 200-230 г;
аджика — 4-5 ст. ложок;
вода — 45 склянки;
сіль;
рослинна олія — 50-60 мл
Приготування
Великі шматки курки нарізаємо. Промиваємо їх і кладемо в сковороду. У сковороді перед цим нагріваємо олію. Моркву і цибулю готуємо. Моркву нарізаємо півкільцями, а цибулю кільцями. Відправляємо ці овочі до курки. Коли вже придбають продукти рум'яну скоринку, додаємо аджику, трохи води і тушкуємо 20 хвилин. Потім додаємо добре промитий рис, сіль, спеції, окріп і вмикаємо на сильний вогонь. Через 3 хвилини робимо його середнім, а через 7 хвилин — слабким. На слабкому вогні потрібно варити плов ще 2 хвилини, після чого вимкнути. Описану вище послідовність варіння треба дотримувати точності — саме це і робить плов розсипчастим.
Розсипчастий плов в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Моркву очищаємо і ріжемо спочатку на кружечки, а потім на соломку. Цибулю подрібнюємо до півкілець. Яловичину ріжемо на середні шматочки. У ємність мультиварки виливаємо все масло. Відправляємо підготовлені продукти і рис.
Примітка. Рис тут мити не потрібно — завдяки цьому і подальшої смаженні ми і отримуємо, що називається, «рісинки до рисинці».
Смажимо, використовуючи програму «Смаження». Коли продукти покриються рум'яною скоринкою, додаємо часник, сіль, мелені спеції, барбарис. Часник не варто різати. Досить покласти його часточки на обробну дошку і придавити ножем. Заливаємо всі продукти водою і варимо, скориставшись програмою «Плов». 1 година — і плов готовий. Не поспішаємо діставати його. Даємо побути на підігріві хвилин 30.
Рецепт розсипчастого плову
Інгредієнти:
Приготування
Для цього рецепту рис і м'ясо ми готуємо окремо. З'єднуємо їх вже після приготування, на тарілці.
Рис моєму у великій кількості води. Потрібно, щоб вода після промивання крупи стала взагалі прозорою. У миску наливаємо воду і сильно солимо. Кладемо туди рис. Залишаємо його на 30-50 хвилин.
Баранину ріжемо крупно, кладемо в каструлю з холодною водою і починаємо варити. Шумівкою прибираємо всю піну. Коли, нарешті, бульйон стане прозорим, відправляємо туди цибулю і сіль. Цибулю потрібно позбавити від лушпиння, але не подрібнювати.
Зливаємо воду, в якій лежав рис. Перекладаємо в каструлю, в якій кипить вода (3 склянки). Варимо майже до повної готовності. Додаємо рубаний кріп, масло, дуже обережно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на повільному-повільному вогні. Через 25 хвилин вимикаємо вогонь. Розкладаємо по тарілках плов у такому вигляді — спочатку гірка рису, а потім шматки м'яса.
Як приготувати розсипчастий плов з куркою?
Інгредієнти:
Приготування
Великі шматки курки нарізаємо. Промиваємо їх і кладемо в сковороду. У сковороді перед цим нагріваємо олію. Моркву і цибулю готуємо. Моркву нарізаємо півкільцями, а цибулю кільцями. Відправляємо ці овочі до курки. Коли вже придбають продукти рум'яну скоринку, додаємо аджику, трохи води і тушкуємо 20 хвилин. Потім додаємо добре промитий рис, сіль, спеції, окріп і вмикаємо на сильний вогонь. Через 3 хвилини робимо його середнім, а через 7 хвилин — слабким. На слабкому вогні потрібно варити плов ще 2 хвилини, після чого вимкнути. Описану вище послідовність варіння треба дотримувати точності — саме це і робить плов розсипчастим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
Класичний плов традиційно готують в чавунному казані або товстостінній жаровні. Однак, коли це блюдо стало вельми популярним, кмітливі господині
Плов з яловичиною в мультиварці
З кількох десятків рецептів плову, можна виділити той, що приготований саме з яловичини. І не даремно, адже він виходить неймовірно ароматним і
Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
Як правильно приготувати плов?
У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний