Плов — улюблене багатьма блюдо. Його можна їсти з різними видами м'яса, овочами, спеціями, тому що він хороший будь-якому випадку. Однак все ж особливо приємно страва виходить не тільки смачне, але і розсипчасте. Не у всіх господинь він виходить таким. Виправити це дуже легко. Сьогодні ми з вами розглянемо кілька рецептів, завдяки яким ви дізнаєтеся, як зробити плов розсипчастим.
Розсипчастий плов в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини — 550-600 г; мелені спеції (кумін, куркума, паприка); барбарис сухий; часникові часточки — 12 шт.; морква — 280-300 г; цибуля — 280-300 г; рис довгозернистий — 300-325 г; сіль; рослинне масло — 70-80 г; вода — 5 мультистаканов. Приготування Моркву очищаємо і ріжемо спочатку на кружечки, а потім на соломку. Цибулю подрібнюємо до півкілець. Яловичину ріжемо на середні шматочки. У ємність мультиварки виливаємо все масло. Відправляємо підготовлені продукти і рис.
Примітка. Рис тут мити не потрібно — завдяки цьому і подальшої смаженні ми і отримуємо, що називається, «рісинки до рисинці».
Смажимо, використовуючи програму «Смаження». Коли продукти покриються рум'яною скоринкою, додаємо часник, сіль, мелені спеції, барбарис. Часник не варто різати. Досить покласти його часточки на обробну дошку і придавити ножем. Заливаємо всі продукти водою і варимо, скориставшись програмою «Плов». 1 година — і плов готовий. Не поспішаємо діставати його. Даємо побути на підігріві хвилин 30.
Рецепт розсипчастого плову
Інгредієнти: рис басматі — 2 ст.; кріп — 1 пучок; сіль; баранина на кісточці — 550-570 г; масло топлене — 90-100 г; цибуля — 80-100 г; вода — 3 ст. для рису і 5 ст. для м'яса. Приготування Для цього рецепту рис і м'ясо ми готуємо окремо. З'єднуємо їх вже після приготування, на тарілці.
Рис моєму у великій кількості води. Потрібно, щоб вода після промивання крупи стала взагалі прозорою. У миску наливаємо воду і сильно солимо. Кладемо туди рис. Залишаємо його на 30-50 хвилин.
Баранину ріжемо крупно, кладемо в каструлю з холодною водою і починаємо варити. Шумівкою прибираємо всю піну. Коли, нарешті, бульйон стане прозорим, відправляємо туди цибулю і сіль. Цибулю потрібно позбавити від лушпиння, але не подрібнювати.
Зливаємо воду, в якій лежав рис. Перекладаємо в каструлю, в якій кипить вода (3 склянки). Варимо майже до повної готовності. Додаємо рубаний кріп, масло, дуже обережно перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо на повільному-повільному вогні. Через 25 хвилин вимикаємо вогонь. Розкладаємо по тарілках плов у такому вигляді — спочатку гірка рису, а потім шматки м'яса.
Як приготувати розсипчастий плов з куркою?
Інгредієнти: курячі стегенця, карбонат — 600-700 г; мелені спеції (коріандр, куркума, зіра, кілька видів перцю); рис — 350-375 г; цибуля-порей — 100 г; морква — 200-230 г; аджика — 4-5 ст. ложок; вода — 45 склянки; сіль; рослинна олія — 50-60 мл Приготування Великі шматки курки нарізаємо. Промиваємо їх і кладемо в сковороду. У сковороді перед цим нагріваємо олію. Моркву і цибулю готуємо. Моркву нарізаємо півкільцями, а цибулю кільцями. Відправляємо ці овочі до курки. Коли вже придбають продукти рум'яну скоринку, додаємо аджику, трохи води і тушкуємо 20 хвилин. Потім додаємо добре промитий рис, сіль, спеції, окріп і вмикаємо на сильний вогонь. Через 3 хвилини робимо його середнім, а через 7 хвилин — слабким. На слабкому вогні потрібно варити плов ще 2 хвилини, після чого вимкнути. Описану вище послідовність варіння треба дотримувати точності — саме це і робить плов розсипчастим.