» » Плов зі свининою в мультиварці - рецепт

Плов зі свининою в мультиварці - рецепт

Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
Плов — поширена страва. Його готують у багатьох країнах. Але національним його вважають в Середньої Азії.
Розрізняють 2 основних види плову. Один називається узбецьким, для нього рис готують разом з м'ясом, а другий — азербайджанським, для нього рис готують окремо і з'єднують з м'ясом вже на тарілці.
Обидва виду страви традиційно готують в казані, але процес цей трудомісткий і довгий. Господині пристосували для плову звичайну плиту, а з недавніх пір на допомогу прийшла мультиварка.
З цієї кухонної помічницею блюдо виходить дуже смачним. А якщо ще взяти соковиту свинину, то вийде просто відмінна страва. Ми підготували кілька рецептів, завдяки яким можна з'ясувати, як приготувати плов в мультиварці зі свининою.

Приготування плову зі свининою в мультиварці


Інгредієнти:

  • рис пропарений — 25 мультистакана;

  • свиняча вирізка — 600 г;

  • олія соняшникова — 025 ст.;

  • морква — 300-320 г;

  • спеції (барбарис сухий, шафран, перець червоний і білий) — 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • вода — 6 мультистаканов;

  • цибуля — 300-320 р.


  • Приготування
    Овочі (цибуля, морква) чистимо. Моркву тремо на середній тертці. Цибулю нарізаємо кубиками. М'ясо промиваємо, обсушуємо й ріжемо кубиками (по 2-3 см). Укладаємо м'ясо з овочами в чашу, налив туди спочатку рослинне масло. Підбираємо режим «Смаження» і доводимо продукти до золотистої скоринки. Рис позбавляємо від клейковини, промивши його кілька разів, і відправляємо до підготовлених продуктів. Заливаємо все водою, додаємо спеції (можна замінити готовим набором для цієї страви), солимо, злегка перемішуємо. Включаємо режим «Плов» або ж «Рис». На приготування цього чудового блюда піде 1 годину.

    Рецепт смачного плову зі свининою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис басматі — 2 мультистакана;

  • свинина — 500 г;

  • бекон — 100 г;

  • вода — 800 мл;

  • морква — 270-300 г;

  • часникові зубчики — 3 шт.;

  • цибуля — 270-300 г;

  • олія соняшникова — 05 ст.;

  • томатна паста — 50 мл;

  • мелені спеції (зіра, куркума, коріандр, чорний перець, паприка солодка) — 1 ч. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибуля миємо, чистимо, ріжемо тоненькими півкільцями. Морква ріжемо соломкою, товщина — 5-7 див. М'ясо миємо, сушимо, використовуючи паперовий рушник, і ріжемо шматочками середньої величини. Тепер приступаємо до теплової обробки. Включаємо мультиварку. Розігріваємо олію, встановивши режим «Смаження», і смажимо овочі до м'якості. Закладаємо туди ж шматочки свинини. Смажимо, помішуючи і домагаючись отримання рум'яної скоринки. Нарізаємо бекон, додаємо в чашу. Рис моєму кілька разів і насипаємо зверху на м'ясо. Часник очищаємо від верхніх листків і поміщаємо в середину продуктів. Посипаємо продукти усіма спеціями, солимо і заливаємо розведеною водою томатною пастою. Томатна паста додасть плову легку кислинку і красивий колір. Знаходимо режим «Плов», включаємо його, встановивши час 1 год. Готовий плов подаємо, не забувши доповнити овочами.

    Плов зі свининою та куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис довгозернистий — 3 мультистакана;

  • свиняча вирізка — 280-300 г;

  • куряче філе — 280-300 г;

  • вода — 7 мультистаканов;

  • сіль — 15 ч. ложки;

  • листя лаврове — 2 шт.;

  • морква — 220-250;

  • цибуля — 220-250 г;

  • набір спецій (шавлія, чабер, чебрець, майоран) — 1 ч. ложка;

  • олія соняшникова — 6 ст. ложок.
  • Плов зі свининою в мультиварці - рецепт


    Приготування
    Овочі чистимо, нарізаємо: цибулю — кільцями або півкільцями (вибір залежить від розміру цибулин), моркву — соломкою довжиною 3-4 див Свине та куряче м'ясо миємо, обсушуємо і ріжемо. Шматочки повинні бути середньої величини. Наливаємо в ємність мультиварки масло. Знаходимо режим «Смаження» і включаємо. Кладемо рис, овочі, обидва види м'яса. Обсмажуємо до появи яскравою скоринки. Обсмажений рис буде дуже смачним, розсипчастим — ідеальний варіант для плову. Заливаємо водою, солимо, приправляємо спеціями і встановлюємо інший режим — «Плов». Через 50 хвилин додаємо лаврове листя. Чекаємо ще трішки і вимикаємо мультиварку. Виймаємо лаврове листя і розкладаємо плов по тарілках. Приступаємо до трапези!
    Додав: admin | 2-11-2015, 20:38
    Переглядів: 1224