Плов в мультиварці

Оскільки плов – дуже популярне блюдо і вимагає застосування дещо інший кулінарної технології, що в більшості моделей прошитий спеціальний режим для приготування плову.
Щоб приготувати смачний плов в мультиварці, потрібно вибрати якісне м'ясо. Є безліч рецептів і з бараниною, і з телятиною, і зі свининою, і навіть з куркою. Так що загальні умови: м'ясо купуємо свіже, від молодого тварини (птиці), не занадто пісне.
Друга умова – рис. Найкраще – пропарений довгастий, вміст клейковини в нього нижче, клеїтися він буде менше.
Третє – співвідношення цибулі і м'яса для правильного плову – все ж 1:1. Решта – деталі.
Базовий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо піджарку. Підготуємо всі інгредієнти заздалегідь, щоб потім швидко не мити руки в процесі. Чистимо цибулю і морквину, промиваємо і м'ясо обсушуємо. Свинину ріжемо невеликими шматочками, цибулю шаткуємо тонкими пір'ям, моркву – длинненькой соломкою, половину головки часнику чистимо і теж дрібненько ріжемо. У чашу мультиварки розтоплюємо жир і закладаємо м'ясо. Якщо використовуємо олію, його гріти не треба – наливаємо і відразу додаємо свинину. У режимі «Смаження» готуємо чверть години м'яса, після чого додаємо овочі і повторюємо – той же режим, такий же час. Рис промиваємо ретельно – вода повинна бути абсолютно чистою і прозорою. Всипаємо рис до піджарки, солимо, додаємо спеції і заливаємо воду. Зверху утапливаем цілу головку часнику, з якої зняли верхню лушпиння і промили дочиста. Щоб отримати розсипчастий плов в мультиварці, пам'ятаємо два обов'язкових правил. Воду вливаємо гарячу – найкраще окріп. Її кількість залежить від обсягу чаші – вода повинна приблизно на 1 см покривати рис. Друга умова – ні в якому разі не перемішуємо. Закриваємо кришку, встановлюємо наш режим і на годину йдемо з кухні займатися будь-якими справами. Як бачите, зробити плов в мультиварці досить нескладно і недовго.
Овочевий плов
Точно так само готується плов з іншими видами м'яса, лише час приготування м'ясної піджарки буде довше для баранини і яловичини. Однак не менш популярний вегетаріанський варіант цієї страви. Розповімо, як приготувати овочевий плов в мультиварці. Зазвичай овочевий плов готується з горохом або нутом.
Інгредієнти:

Приготування
Бобові необхідно замочити заздалегідь – краще всього на ніч і обов'язково в гарячій воді, потім промити. Всі овочі чистимо і ріжемо: цибулю шаткуємо пір'ям, моркву і гогошар – соломкою, баклажан – кубиками. Ретельно моєму рис. У чашу наливаємо олію, до нього кладемо цибулю і морквину і тушкуємо 10 хвилин, додаємо баклажани і гогошар, готуємо ще стільки ж. Нарешті всипаємо нут, рис, спеції, солимо і перемішуємо. Наливаємо воду – неодмінно гарячу, щоб вона покрила вміст чаші приблизно на півтора пальця. Встромляємо часник – цілою головкою. Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Плов» хвилин 40.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов зі свининою в мультиварці - рецепт
Класичний плов традиційно готують в чавунному казані або товстостінній жаровні. Однак, коли це блюдо стало вельми популярним, кмітливі господині

Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж

Плов з куркою в мультиварці
Смачний плов можна приготувати не тільки в казані на плиті, але і в мультиварці. Мяско можна взяти будь-яку, наприклад, курку, а точніше філе, ніжки

Як готувати плов в мультиварці?
Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть