» » Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом
Традиційно плов готується з рису з куркою або бараниною, але під час Посту м'ясо виключають. Пісний плов з грибами виходить легким і простим у приготуванні, при цьому ситним і корисним. Іншими інгредієнтами страви виступають різні овочі, чорнослив і айва. Рис можна замінити перловкою, цільнозерновим ячменем або нутом.

Як приготувати пісний плов з грибами?


Господині, які зібралися приготувати плов з грибами без м'яса, повинні враховувати певні хитрощі:

  • Щоб плов вийшов смачним, слід підібрати правильну посуд. Ідеально, якщо це буде чавунний казан або глибока сковорода з товстим дном.

  • Для додання апетитного аромату до крупі додають грибний відвар. Часник в плов можна покласти неочищеним, як роблять в країнах Середньої Азії.

  • Якщо використовуються заморожені гриби, то їх обсмажують окремо, так як в них занадто багато рідини.

  • Паприка і куркума з томатною пастою додадуть рісу красивий відтінок.

  • Любителям пікантних страв варто спробувати приготувати плов з рисом червоного сорту. Крупа відрізняється не тільки за виглядом і смаком, але і корисності. Червоний рис володіє великою кількістю вітамінів.

  • Особливо смачним пісний плов з грибами виходить з додаванням топленого або вершкового масла.

  • Розсипчастим рис вийде, якщо його промити багато разів.


  • Плов з грибами і овочами

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Збираючись готувати вегетаріанське блюдо, кухарі використовують нешліфований рис і печериці або опеньки, будь білі гриби. Професіонали радять використовувати пропарений рис. Пісний плов з грибами і овочами підходить для тих людей, які сидять на дієті або хочуть урізноманітнити звичне меню.
    Інгредієнти:

  • рис – 2 склянки;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • часник – 3 зубки;

  • куркума – 2 ч. л.;

  • спеції;

  • сіль;

  • вода - 25 склянки.


  • Приготування

  • Овочі порізати, обсмажити 10 хвилин.

  • Рис промити.

  • До овочів додати рис, гриби і часник. Масу перемішати.

  • Додати спеції, сіль і воду. Закрити кришкою, зменшити вогонь і готувати плов з грибів і рису 40 хвилин.


  • Плов з сушеними грибами – рецепт


    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Якщо вдома не виявилося свіжих печериць, чудовою альтернативою стане плов з сушеними грибами. Якщо немає чавунного казана, його готують в сотейнику. Після страва рекомендується укутати і дати йому настоятися, щоб смак вийшов більш насиченим і просоченим спеціями, в якості яких використовують мелену кинзу або коріандр.
    Інгредієнти:

  • гриби – 40 г;

  • рис – 220 г;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вода – 200 мл;

  • спеції, сіль.


  • Приготування

  • Промиті гриби замочити на 4 години. Відварити їх, не зливаючи воду.

  • Овочі обсмажити, додати до грибів разом з рисом і сіллю.

  • Гасити плов півгодини, в кінці приєднати спеції.


  • Плов з солоними грибами

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Прекрасним альтернативним варіантом стане і плов з маринованими грибами. Він готується звичайним способом, тільки свіжі печериці замінюються консервованими. Блюдо прийде на виручку в будь-який момент, оскільки подібні продукти часто виявляються в холодильнику. Перевагою страви стане і пікантний солоний присмак.
    Інгредієнти:

  • рис – 15 склянки;

  • гриби – 1 банка;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • сіль, спеції.


  • Приготування

  • Овочі спасерувати, додати до нього гриби і знову обсмажити.

  • Рис промити, з'єднати з іншими компонентами. Тушкувати 40 хвилин до готовності.


  • Пісний плов з перловки з грибами

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Не тільки смачним, але і корисним виходить плов з перловки з грибами. Його можна урізноманітнити овочами, які є під рукою, наприклад, помідорами, солодким перцем або баклажанами. Перловка відмінно вбирає в себе всі спеції і смак грибів. Перед подачею рекомендується посипати страву порізаною зеленню.
    Інгредієнти:

  • перловка – 350 г;

  • цибуля – 3 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • гриби – 300 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • лимон – 05 шт.;

  • кріп і петрушка – по 1 пучку;

  • приправа (паприка, барбарис, куркума) або одна упаковка спецій для плову.


  • Приготування

  • Перловку відварити. Воду злити, а крупу перемішати, щоб не злиплась.

  • Овочі, гриби і часник подрібнити.

  • Цибулю обсмажити, додати моркву, тушкувати 10 хвилин. Приєднати часник, а через 2 хвилини зняти з вогню.

  • Овочеву суміш з'єднати з перловкою, а на сковороду викласти гриби. Гасити їх, поки вони не дадуть сік. Перекласти в каструлю з крупою, додати спеції і лимонний сік.

  • Ретельно перемішавши, тушкувати пісний плов з перловкою, грибами на слабкому вогні 15 хвилин.


  • Плов з нутом і грибами

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Щоб приготувати таке незвичайне, але надзвичайно смачне блюдо як пісний плов з нутом і грибами, використовують баранячий горох. Головна трудність полягає в тому, що його потрібно попередньо замочити в холодній воді і залишити на 15 доби. За цей час в нуте утворюється паросток, який і робить горох неймовірно м'яким і смачним.


    Інгредієнти:

  • рис – 3 склянки;

  • морква – 3 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • нут – 200 г;

  • спеції для плову (барбарис, мелена паприка, кумін, чорний і червоний перець).


  • Приготування

  • Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти. Обсмажити в казані 3 хвилини.

  • Всипати набряклий нут і прожарити продукти ще 5 хвилин, додати спеції.

  • Рис промити кілька разів. Рідину злити, а крупу додати в казан. Обсмажити в останній раз суміш.

  • Залити водою на палець вище продуктів, посолити і додати часник. Накрити кришкою і томити пісний плов з нутом, грибами на маленькому огне30 хвилин.


  • Плов з грибами і цільнозерновим ячменем

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Варто спробувати приготувати плов з ячменю з грибами. Його можна вживати як самостійне блюдо, також це хороший гарнір до курки або м'яса в дозволені дні. У нього обов'язково додають селера або солодкий перець. Страва готується в глибокому сотейнику разом з овочами, поки не випарується рідина, це відбувається приблизно за 40 хвилин. Перед подачею його прикрашають зеленню.
    Інгредієнти:

  • ячмінь – 200 г;

  • гриби – 250 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вода – 05 л;

  • спеції.


  • Приготування

  • Нарізати цибулю та гриби.

  • Обсмажити цибулю в сотейнику на олії, додати до нього ячмінь, теж обсмажити.

  • Приєднати воду і гриби. Тушкувати 40 хвилин до випаровування рідини.


  • Плов з айвою і грибами

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Не менш чудовим виходить пісний плов з грибами, рецепт якого включає додавання айви. Плоди очищають від серцевини, нарізають і залишають в глибокій чашці з теплою підсоленою водою. Потім їх обсмажують з зірою і засмажкою. Якщо під рукою виявилися сушені гриби, їх заливають водою і дають настоятися кілька годин.
    Інгредієнти:

  • рис – 300 г;

  • айва – 3 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • зіра – 1 ч. л.;

  • спеції, сіль.


  • Приготування

  • Айву нарізати скибочками і залити теплою водою. Дати настоятися, потім обсмажити.

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити окремо. Приєднати айву, спеції, сіль.

  • Рис промити, додати в казан разом з часником. Готувати 20 хвилин, потім дати настоятися ще 20 хвилин.


  • Плов з грибами і чорносливом

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Крім овочів, у страву додають сухофрукти, які надають йому дивовижний смак. Особливо дивовижним виходить плов з грибами в пост, до складу якого входить чорнослив. Надзвичайно цікавим виходить поєднання з гострим червоним перцем. Якщо хочеться чогось простого, то кількість спецій можна скоротити.
    Інгредієнти:

  • рис – 400 г;

  • гриби – 350 г;

  • морква – 3 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • чорнослив – 300 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль і спеції.


  • Приготування

  • Цибулю порізати великими кільцями, моркву натерти. Викласти в казан з розігрітим маслом і обсмажити.

  • Гриби порізати, підсмажити з овочами 2 хвилини. Всипати спеції.

  • Додати промитий рис. По колу увіткнути зубчики часнику і чорнослив, порізаний навпіл.

  • Продукти залити водою. Дати закипіти і варити плов з грибами в казані 30 хвилин.


  • Плов з грибами в духовці

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Запечений плов з грибами в горщиках в духовці – це грузинське блюдо, яке готується з великою кількістю моркви і грибів. Процес приготування практично не відрізняється від попередніх рецептів, особливістю є використання духовки замість звичної плити. Готову страву можна розкласти по салатним листям і прикрасити кропом.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • хмелі-сунелі – 1 ст. л.;

  • гриби – 200 г;

  • вода – 15 склянки.


  • Приготування

  • Морква проварити в підсоленій воді 1-2 хвилини.

  • Цибулю порізати кільцями. Гриби відварити і з'єднати з цибулею, прожарити 2 хвилини.

  • Додати промитий рис, хмелі-сунелі. Зверху влити півсклянки морквяного відвару і тушкувати на плиті 40 хвилин. Моркву натерти і розділити на дві частини.

  • На дно горщиків викласти першу частину моркви, потім рис з грибами, а зверху – решту моркви.

  • Пісний плов з грибами і овочами запікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.


  • Пісний плов з грибами в мультиварці

    Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом

    Блюдо з рисом і без м'яса добре впишеться в дієтичне меню, оскільки у ньому не міститься зайвих тварин жирів. Плов з грибами в мультиварці можна приготувати і в якості легкого вечері, святкового страви або на гарнір до гарячого. Якщо залучити до справи сучасну побутову техніку, то час готування скоротиться, а рис виходить розсипчастим без зайвих зусиль.
    Інгредієнти:

  • рис – 15 склянки;

  • морква і цибуля – 2 шт.;

  • гриби – 150 г;

  • вода – 3 склянки;

  • сіль, барбарис, кінза шафран.


  • Приготування

  • Моркву і цибулю обсмажити на олії. Додати гриби і обсмажити 10 хвилин разом.

  • Рис промити.

  • У чашу висипати гриби і засмажку, рис і спеції.

  • Залити водою, щоб вона покривала крупу на 15 см. Встановити програму «Рис» або «Гасіння», а час – 40 хвилин.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:10
    Переглядів: 34