» » Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі
Багато людей у весняний пост шукають рецепти поживних і смачних страв, які допомагають організму впоратися з нестачею вітамінів, і такі варіанти є. Із найпопулярніших перших страв є гороховий суп без м'яса, при вправності та вмінні можна легко приготувати чудове блюдо, яке стане одним з улюблених.

Як приготувати гороховий суп без м'яса?


Багато хто вважає, що приготувати смачний гороховий суп без м'яса – нереально, оскільки немає хорошого навару і відчуття ситості, але навіть на овочевому бульйоні, з правильно підібраними приправами виходить чудове блюдо.

  • Для насиченого смаку бульйону потрібно відварити півгодини нарізані цибулю, моркву, помідор, з часником, зеленню і спеціями.

  • Посипати суп тертим сиром для різноманітності смаку і густої консистенції.

  • М'ясо, для ситності, можна замінити копченою ковбасою, скумбрією, покришити часникові грінки.

  • Додаючи розтерті гарбуз, яблука або кабачок, гороховий суп без м'яса придбає незвичайний смак.


  • Класичний гороховий суп без м'яса - рецепт

    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Найпростіший варіант – приготувати класичний гороховий суп без м'яса, мінімум зусиль, а результат – максимальний. Головне – приготувати якісний овочевий бульйон, його роблять на різних овочах, тоді вийде наваристое і поживне блюдо. Горох потрібно замочити в холодній воді на ніч.
    Інгредієнти :

  • горох – 300 г;

  • перець – 5 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • лавровий лист – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • петрушка – 1 пучок;

  • селера – 1 пучок;

  • часник – 1 зубчик;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • сіль – 1 ст. л.;

  • томат-паста – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Зварити бульйон з цибулі, зелені, моркви та спецій.

  • Картоплю порізати, додати з розмоченим горохом.

  • Прибираючи пінку, варити 25 хвилин.

  • Цибулю і моркву натерти, обсмажити з томатною пастою.

  • Борошно просмажити кілька хвилин, додати в суп.

  • Закласти овочі, часник і борошно.

  • Варити гороховий суп без м'яса 10 хвилин, посипати зеленню.


  • Рецепт горохового супу без м'яса з картоплею


    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Пісний смачний гороховий суп– поживна і легке блюдо, рецептів існує дуже багато, з різними інгредієнтами. Якщо немає часу на замочування, горох можна використовувати подрібнений або колотий, він набагато швидше розварюється. Часник краще додавати в готовий суп, дати настоятися.
    Інгредієнти :

  • горох – 200 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • масло – 3 ст. л.;

  • куркума – 1 ч. л.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • червоний сушений перець – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • вода – 25 л.


  • Приготування

  • Покласти горох і лавровий лист в окріп, посолити.

  • Варити до м'якості гороху, знімаючи піну.

  • Картоплю і моркву порізати.

  • Додати в суп разом з куркумою і маслом.

  • Обсмажити перець, перелити.

  • Вийняти лавровий лист, прокип'ятити 5 хвилин.


  • Гороховий суп з грибами без м'яса

    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Рівноцінною заміною м'ясної стане пісний суп гороховий з грибами. Боби не поступаються за кількістю білка, а гриби надають незрівнянний аромат. Чим більше складових, тим густіше суп, горох розварюють до однорідної маси. Краще використовувати сухі гриби, попередньо вимочивши 2 години в холодній воді.
    Інгредієнти :

  • вода – 25 л;

  • горох – 1 ст.;

  • гриби – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 300 г;

  • лавровий лист – 2 шт.


  • Приготування



  • Горох відварити до готовності.

  • Розмочити гриби, віджати, подрібнити і обсмажити.

  • Загасити цибулю і моркву.

  • Картоплю порізати, додати гриби, варити до готовності.

  • Заправити гороховий грибний суп без м'яса засмажкою та зеленню.


  • Гороховий суп-пюре без м'яса

    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Щоб горох не закис, його треба замочувати тільки в холодній воді на 5-8 годин, ядра повинні розбухнути вдвічі. Для колотих бобів вистачить 20 хвилин. Воду зцідити, горошинки промити, варити від 30 до 90 хвилин. Щоб розварився швидше, додати трохи олії. Для різноманітності можна приготувати пісний гороховий суп-пюре.
    Інгредієнти :

  • горох – 500 г;

  • помідор – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • імбир – 1 ст. л.;

  • куркума – 1 ч. л.;

  • зелень – 1 пучок;

  • вода – 2 л


  • Приготування

  • Горох відварити, знімаючи пінку, 15 години.

  • Цибулю, томат і моркву порізати, часник придушити, обсмажити.

  • Додати імбир і куркуму, перемішати.

  • Закласти в суп, проварити 5 хвилин.

  • Подрібнити в блендері, знову довести до кипіння, покласти зелень.


  • Гороховий суп без картоплі і м'яса

    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Приготування горохового супу без м'яса має свої секрети, які і створюють оригінальний смак. Солять страву за 5 хвилин до готовності без солі горох швидше розварюється. Набагато корисніше рецепт без картоплі, в якому багато крохмалю, провокуючого зайву вагу. Хороший рецепт з додаванням яєць.
    Інгредієнти :

  • вода – 2 л;

  • горох – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування

  • Горох замочити на півгодини, зварити до готовності.

  • Цибулю і моркву порізати, обсмажити, додати в бульйон.

  • Варити 20 хвилин, покласти приправи, зелень.

  • Яйця збити, обсмажити з двох сторін.

  • Згорнути рулетиком, порізати на смужки, закласти за пару хвилин до готовності.


  • Пісний суп гороховий з томатною пастою

    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Простий гороховий суп без м'яса вийде смачним, якщо розварити гарненько боби. Заливати їх для розбухання потрібно тільки холодною водою, а ось в суп доливають тільки окріп. Лавровий лист потрібно вийняти після приготування, інакше їжа буде гірчити. Насичений колір додасть страві томатна паста.
    Інгредієнти :

  • горох – 200 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля червоний – 1 шт.;

  • часник – 1 зуб.;

  • петрушка, кріп – 1 пучок;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • вода – 25 л.


  • Приготування

  • Горох розмочити, відварити до м'якості.

  • Додати картоплю.

  • Цибулю, моркву і часник подрібнити, обсмажити з томатом.

  • Перекласти в суп, посолити, прокип'ятити 5 хвилин.

  • Гороховий томатний суп без м'яса присипають міксом із зелені.


  • Гороховий суп без м'яса в мультиварці

    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі

    Рецепт смачного горохового супу без м'яса придумали і для мультиварки. Замочувати бобові все одно потрібно, але зате бульйон не википає, якщо правильно вибрати режим, і немає потреби знімати піну, при такій готуванні. Оригінальний присмак додадуть частування ковбасний сир, соус «Чилі» і мелений мускат.
    Інгредієнти :

  • горох – 200 г;

  • сир – 100 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вода – 2 л;

  • соєвий соус – 3 ст. л.;

  • куркума – 1 ч. л.;

  • перець чилі – 05 ч. л.;

  • мускат – 05 ч. л.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Горох розмочити, злити воду.

  • Картопля і сир порізати.

  • Обсмажити подрібнені цибулю і моркву.

  • Закласти все в миску, залити водою.

  • Додати соєвий соус і спеції.

  • Пісний суп гороховий в мультиварці готується 15 години.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:33
    Переглядів: 11