» » Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
Пісний суп вважається одним з найвигідніших супів в холодну пору року. Ще наші пращури звернули увагу, що гарячі страви з кислим смаком добре зігрівають взимку, тому для російської кухні характерно гаряче «перше» з кислинкою. Навіть без м'яса, на овочевому або грибному бульйоні, виходить дуже смачне частування.

Як приготувати пісний суп?


Пісний суп, класичний рецепт реалізувати дуже просто, а щоб він вийшов смачним, важливо правильно закласти огірки. Їх тушкують окремо, додаючи в майже готовий суп, тому що картопля погано вариться в кислому середовищі.

  • Шкірку з огірка потрібно зняти, проварити спочатку її, а потім вже гасити у відварі сам овоч.

  • Огірки треба різати великими кубиками.

  • Тушкують їх у відварі не більше 15 хвилин.

  • Пісний розсольник готують з грибами та квасолею.

  • Основою супу служить перловка, рис, булгур, іноді гречка або вівсянка.


  • Пісний розсольник з перловкою і солоними огірками

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Найпоширеніший варіант - пісний розсольник з перловкою, це одна з найбільш ситних круп. Її потрібно добре промити, замочити на кілька годин, воду замінити, довести до кипіння, злити, знову залити холодною водою і варити до готовності. Тоді крупа буде приємного білого, а не синюватого кольору.
    Інгредієнти :

  • перловка – 1/3 ст.;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • солоні огірки – 2 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;


  • Приготування

  • Відварити перловку.

  • Порізати картоплю, покласти в окріп з лавровим листом.

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.

  • Помідори порізати, пасерувати у засмажки.

  • Додати порізані огірки, тушкувати до м'якості.

  • Заправити суп, коли звариться картопля.

  • Готувати пісний суп 10 хвилин.


  • Пісний суп з рисом


    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Для різноманітності можна заправити суп не перловкою, а рисом. Його заздалегідь не відварюють, а кладуть при готуванні. Досвідчені господині радять всі овочі нарізати кубиками, але можна використовувати й інші форми або натерти. Пісний розсольник з рисом і солоними огірками готується набагато швидше перлового.
    Інгредієнти :

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • огірки – 3 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • рис – 2 ст. л.;

  • томат-паста – 1 ст. л.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, покласти в окріп, варити 10 хвилин.

  • Рис додати, варити до готовності.

  • Цибулю, часник і моркву порізати, обсмажити з томатом.

  • Огірки натерти, закласти із засмажкою.

  • Зелень порубати, заправити суп, варити 5 хвилин.


  • Пісний суп з грибами

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Дивовижний аромат і приємне поєднання смаку дає пісний суп з грибами і перловкою. Гриби можна використовувати, як свіжі, так і сушені, тільки в останньому випадку їх потрібно замочити в гарячій воді на годину. Деякі господині кладуть консервовані гриби, але їх потрібно добре промивати.
    Інгредієнти :

  • гриби – 200 г;

  • картопля – 6 шт.;

  • огірки – 4 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • томат-паста - 2 ст. л.;

  • перловка – 3 ст. л.;

  • корінь селери – 1 шт.;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Перловку відварити.

  • Огірки порізати, згасити.

  • Гриби і цибулю подрібнити, обсмажити.

  • Картоплю порізати, закласти разом із засмажкою та подрібненим селерою, відварити до готовності.

  • Додати гриби і огірки, перловку, кип'ятити 10 хвилин, долити розсіл.

  • Пісний грибний суп потрібно тушкувати 5 хвилин, посипати зеленню.


  • Пісний суп з квасолею і солоними огірками

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Смачний пісний суп виходить і з квасолею, ці боби теж дають відчуття ситості. Якщо використовувати свіжі, тоді треба попередньо їх замочити на 4-5 годин, але більшість господинь, для економії часу, що беруть консервовану квасолю . Це варіант підкаже, як зварити пісний суп за 15 хвилин.
    Інгредієнти :

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • квасоля – 1 банка;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • чорний перець – 3 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування



  • Картоплю порізати, закласти з лавровим листом, відварити.

  • Додати квасолю.

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.

  • Доповісти огірок, пасерувати 5 хвилин.

  • Закласти зажарку, посипати зеленню, настояти 10 хвилин.


  • Пісний суп з сочевицею

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Розсольник став популярним блюдом на столі, починаючи з 15 століття, господині небагатих сімей дуже швидко зрозуміли, що навіть без м'яса, на ситних крупах, обід виходить дуже вигідним. У сочевиці багато заліза і вітаміну В9 який цінний для вироблення гемоглобіну. Пісний суп – рецепт з сочевицею дуже простий.
    Інгредієнти :

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • сочевиця – 150 г;

  • огірки – 3 шт.;

  • стебло селери – 1 шт.;

  • солоний помідор – 1 шт.;

  • петрушка – 1 пучок.


  • Приготування

  • Сочевицю промити, покласти в окріп.

  • Картоплю порізати, додати, варити 20 хвилин.

  • Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити.

  • Огірки порізати, протушкувати хвилин 10 додати розім'яту помідор.

  • Закласти зажарку і соління з порізаною селерою.

  • Варити до м'якості сочевиці, додати чавлений часник і зелень.

  • Настояти пісний сочевичний суп 15 хвилин.


  • Розсольник пісний з булгуром

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Останнім часом все більшу популярність набуває булгур – пшениця, яку збирають в період молочної стиглості. Так в ній зберігається цінний вітамін Е – каротин, якого навіть більше, ніж у моркві. А якщо готувати такий пісний суп з цибулею-пореєм, вийде насичений і дуже вітамінне блюдо.
    Інгредієнти :

  • булгур – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибуля-порей – 1 стебло;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Огірки порізати, згасити 5 хвилин.

  • Картоплю подрібнити, засипати з булгуром.

  • Селеру, цибулю і моркву подробити, додати в суп.

  • Варити до готовності крупи.

  • Цибулю-порей дрібно порізати, готувати 3 хвилини.

  • Доповісти огірки і засмажку, варити 5 хвилин.

  • Посипати зеленню, настояти.


  • Пісний суп з вівсяними пластівцями

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Ідеальним дієтичним блюдом вважається пісний суп без масла з вівсяними пластівцями. Вівсянка не тільки очищає шлунок і кишечник, але і допомагає у визволенні судин від холестерину, а відварені овочі зберігають максимум корисних речовин. Виходить страва з м'яким і ніжним смаком, яке зберігає свою ситність.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • вівсянка – 50 г;

  • томатний сік – 100 мл;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, покласти в окріп.

  • Цибулю подрібнити, моркву і огірки натерти, заправити суп.

  • Влити томатний сік, варити 15 хвилин.

  • Додати вівсянку і рубану зелень, закип'ятити.

  • Настояти 20 хвилин, щоб пластівці розбухнули.


  • Пісний суп з гречкою

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Незвичайним і оригінальним вийде пісний розсольник з солоними огірками, рецепт якого доповнюють гречкою. Огірки натирають на крупній тертці і злегка віджимають, але смачніше буде, якщо їх протушкувати на соняшниковій або оливковій олії. Гречку попередньо відварювати не потрібно, тільки добре промити кілька разів.
    Інгредієнти :

  • огірок – 3 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гречка – 05 ст.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, закласти, варити 20 хвилин.

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити, додати в суп з гречкою.

  • Огірки натерти, доповісти.

  • Посолити, закинути лавровий лист.

  • Варити 10 хвилин.


  • Пісний суп в мультиварці

    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею

    Менш клопітно приготувати пісний розсольник з перловкою в мультиварці, обсмажувати овочі можна окремо на сковороді, але зручніше робити це в чаші. Огірки краще порізати соломкою, а цибулю та моркву – кубиками. Перловку класти тільки попередньо вимочену, але варити окремо немає потреби.
    Інгредієнти :

  • картопля – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • перловка – 2 ст. л.;

  • огірок – 2 шт.


  • Приготування

  • Порізати цибулю і моркву.

  • Обсмажити в режимі «Випічка» 15 хвилин.

  • Огірки подрібнити, доповісти, пасерувати ще 5 хвилин.

  • Додати порізану картоплю, крупу, залити водою.

  • Виставити режим «Гасіння» на годину.

  • Влити розсіл і поставити на «Підігрів» на 15 хвилин.
    Додав: admin | 21-03-2018, 18:59
    Переглядів: 104