Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
Пісний суп вважається одним з найвигідніших супів в холодну пору року. Ще наші пращури звернули увагу, що гарячі страви з кислим смаком добре зігрівають взимку, тому для російської кухні характерно гаряче «перше» з кислинкою. Навіть без м'яса, на овочевому або грибному бульйоні, виходить дуже смачне частування.
Пісний суп, класичний рецепт реалізувати дуже просто, а щоб він вийшов смачним, важливо правильно закласти огірки. Їх тушкують окремо, додаючи в майже готовий суп, тому що картопля погано вариться в кислому середовищі.
Шкірку з огірка потрібно зняти, проварити спочатку її, а потім вже гасити у відварі сам овоч.
Огірки треба різати великими кубиками.
Тушкують їх у відварі не більше 15 хвилин.
Пісний розсольник готують з грибами та квасолею.
Основою супу служить перловка, рис, булгур, іноді гречка або вівсянка.
Найпоширеніший варіант - пісний розсольник з перловкою, це одна з найбільш ситних круп. Її потрібно добре промити, замочити на кілька годин, воду замінити, довести до кипіння, злити, знову залити холодною водою і варити до готовності. Тоді крупа буде приємного білого, а не синюватого кольору.
Інгредієнти :
перловка – 1/3 ст.;
картопля – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
помідор – 2 шт.;
солоні огірки – 2 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
Приготування
Відварити перловку.
Порізати картоплю, покласти в окріп з лавровим листом.
Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.
Помідори порізати, пасерувати у засмажки.
Додати порізані огірки, тушкувати до м'якості.
Заправити суп, коли звариться картопля.
Готувати пісний суп 10 хвилин.
Для різноманітності можна заправити суп не перловкою, а рисом. Його заздалегідь не відварюють, а кладуть при готуванні. Досвідчені господині радять всі овочі нарізати кубиками, але можна використовувати й інші форми або натерти. Пісний розсольник з рисом і солоними огірками готується набагато швидше перлового.
Інгредієнти :
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
картопля – 2 шт.;
огірки – 3 шт.;
часник – 2 зубчики;
рис – 2 ст. л.;
томат-паста – 1 ст. л.;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Картоплю порізати, покласти в окріп, варити 10 хвилин.
Рис додати, варити до готовності.
Цибулю, часник і моркву порізати, обсмажити з томатом.
Огірки натерти, закласти із засмажкою.
Зелень порубати, заправити суп, варити 5 хвилин.
Дивовижний аромат і приємне поєднання смаку дає пісний суп з грибами і перловкою. Гриби можна використовувати, як свіжі, так і сушені, тільки в останньому випадку їх потрібно замочити в гарячій воді на годину. Деякі господині кладуть консервовані гриби, але їх потрібно добре промивати.
Інгредієнти :
гриби – 200 г;
картопля – 6 шт.;
огірки – 4 шт.;
цибуля – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
борошно – 2 ст. л.;
томат-паста - 2 ст. л.;
перловка – 3 ст. л.;
корінь селери – 1 шт.;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Перловку відварити.
Огірки порізати, згасити.
Гриби і цибулю подрібнити, обсмажити.
Картоплю порізати, закласти разом із засмажкою та подрібненим селерою, відварити до готовності.
Додати гриби і огірки, перловку, кип'ятити 10 хвилин, долити розсіл.
Пісний грибний суп потрібно тушкувати 5 хвилин, посипати зеленню.
Смачний пісний суп виходить і з квасолею, ці боби теж дають відчуття ситості. Якщо використовувати свіжі, тоді треба попередньо їх замочити на 4-5 годин, але більшість господинь, для економії часу, що беруть консервовану квасолю . Це варіант підкаже, як зварити пісний суп за 15 хвилин.
Інгредієнти :
картопля – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
огірок – 1 шт.;
квасоля – 1 банка;
лавровий лист – 2 шт.;
чорний перець – 3 шт.;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Картоплю порізати, закласти з лавровим листом, відварити.
Додати квасолю.
Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.
Доповісти огірок, пасерувати 5 хвилин.
Закласти зажарку, посипати зеленню, настояти 10 хвилин.
Розсольник став популярним блюдом на столі, починаючи з 15 століття, господині небагатих сімей дуже швидко зрозуміли, що навіть без м'яса, на ситних крупах, обід виходить дуже вигідним. У сочевиці багато заліза і вітаміну В9 який цінний для вироблення гемоглобіну. Пісний суп – рецепт з сочевицею дуже простий.
Інгредієнти :
картопля – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
сочевиця – 150 г;
огірки – 3 шт.;
стебло селери – 1 шт.;
солоний помідор – 1 шт.;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Сочевицю промити, покласти в окріп.
Картоплю порізати, додати, варити 20 хвилин.
Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити.
Огірки порізати, протушкувати хвилин 10 додати розім'яту помідор.
Закласти зажарку і соління з порізаною селерою.
Варити до м'якості сочевиці, додати чавлений часник і зелень.
Настояти пісний сочевичний суп 15 хвилин.
Останнім часом все більшу популярність набуває булгур – пшениця, яку збирають в період молочної стиглості. Так в ній зберігається цінний вітамін Е – каротин, якого навіть більше, ніж у моркві. А якщо готувати такий пісний суп з цибулею-пореєм, вийде насичений і дуже вітамінне блюдо.
Інгредієнти :
булгур – 100 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
картопля – 2 шт.;
цибуля-порей – 1 стебло;
лавровий лист – 2 шт.;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Огірки порізати, згасити 5 хвилин.
Картоплю подрібнити, засипати з булгуром.
Селеру, цибулю і моркву подробити, додати в суп.
Варити до готовності крупи.
Цибулю-порей дрібно порізати, готувати 3 хвилини.
Доповісти огірки і засмажку, варити 5 хвилин.
Посипати зеленню, настояти.
Ідеальним дієтичним блюдом вважається пісний суп без масла з вівсяними пластівцями. Вівсянка не тільки очищає шлунок і кишечник, але і допомагає у визволенні судин від холестерину, а відварені овочі зберігають максимум корисних речовин. Виходить страва з м'яким і ніжним смаком, яке зберігає свою ситність.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
огірок – 1 шт.;
вівсянка – 50 г;
томатний сік – 100 мл;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Картоплю порізати, покласти в окріп.
Цибулю подрібнити, моркву і огірки натерти, заправити суп.
Влити томатний сік, варити 15 хвилин.
Додати вівсянку і рубану зелень, закип'ятити.
Настояти 20 хвилин, щоб пластівці розбухнули.
Незвичайним і оригінальним вийде пісний розсольник з солоними огірками, рецепт якого доповнюють гречкою. Огірки натирають на крупній тертці і злегка віджимають, але смачніше буде, якщо їх протушкувати на соняшниковій або оливковій олії. Гречку попередньо відварювати не потрібно, тільки добре промити кілька разів.
Інгредієнти :
огірок – 3 шт.;
картопля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
гречка – 05 ст.;
лавровий лист – 1 шт.;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Картоплю порізати, закласти, варити 20 хвилин.
Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити, додати в суп з гречкою.
Огірки натерти, доповісти.
Посолити, закинути лавровий лист.
Варити 10 хвилин.
Менш клопітно приготувати пісний розсольник з перловкою в мультиварці, обсмажувати овочі можна окремо на сковороді, але зручніше робити це в чаші. Огірки краще порізати соломкою, а цибулю та моркву – кубиками. Перловку класти тільки попередньо вимочену, але варити окремо немає потреби.
Інгредієнти :
картопля – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
перловка – 2 ст. л.;
огірок – 2 шт.
Приготування
Порізати цибулю і моркву.
Обсмажити в режимі «Випічка» 15 хвилин.
Огірки подрібнити, доповісти, пасерувати ще 5 хвилин.
Додати порізану картоплю, крупу, залити водою.
Виставити режим «Гасіння» на годину.
Влити розсіл і поставити на «Підігрів» на 15 хвилин.
Як приготувати пісний суп?
Пісний суп, класичний рецепт реалізувати дуже просто, а щоб він вийшов смачним, важливо правильно закласти огірки. Їх тушкують окремо, додаючи в майже готовий суп, тому що картопля погано вариться в кислому середовищі.
Пісний розсольник з перловкою і солоними огірками
Найпоширеніший варіант - пісний розсольник з перловкою, це одна з найбільш ситних круп. Її потрібно добре промити, замочити на кілька годин, воду замінити, довести до кипіння, злити, знову залити холодною водою і варити до готовності. Тоді крупа буде приємного білого, а не синюватого кольору.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з рисом
Для різноманітності можна заправити суп не перловкою, а рисом. Його заздалегідь не відварюють, а кладуть при готуванні. Досвідчені господині радять всі овочі нарізати кубиками, але можна використовувати й інші форми або натерти. Пісний розсольник з рисом і солоними огірками готується набагато швидше перлового.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з грибами
Дивовижний аромат і приємне поєднання смаку дає пісний суп з грибами і перловкою. Гриби можна використовувати, як свіжі, так і сушені, тільки в останньому випадку їх потрібно замочити в гарячій воді на годину. Деякі господині кладуть консервовані гриби, але їх потрібно добре промивати.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з квасолею і солоними огірками
Смачний пісний суп виходить і з квасолею, ці боби теж дають відчуття ситості. Якщо використовувати свіжі, тоді треба попередньо їх замочити на 4-5 годин, але більшість господинь, для економії часу, що беруть консервовану квасолю . Це варіант підкаже, як зварити пісний суп за 15 хвилин.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з сочевицею
Розсольник став популярним блюдом на столі, починаючи з 15 століття, господині небагатих сімей дуже швидко зрозуміли, що навіть без м'яса, на ситних крупах, обід виходить дуже вигідним. У сочевиці багато заліза і вітаміну В9 який цінний для вироблення гемоглобіну. Пісний суп – рецепт з сочевицею дуже простий.
Інгредієнти :
Приготування
Розсольник пісний з булгуром
Останнім часом все більшу популярність набуває булгур – пшениця, яку збирають в період молочної стиглості. Так в ній зберігається цінний вітамін Е – каротин, якого навіть більше, ніж у моркві. А якщо готувати такий пісний суп з цибулею-пореєм, вийде насичений і дуже вітамінне блюдо.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з вівсяними пластівцями
Ідеальним дієтичним блюдом вважається пісний суп без масла з вівсяними пластівцями. Вівсянка не тільки очищає шлунок і кишечник, але і допомагає у визволенні судин від холестерину, а відварені овочі зберігають максимум корисних речовин. Виходить страва з м'яким і ніжним смаком, яке зберігає свою ситність.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп з гречкою
Незвичайним і оригінальним вийде пісний розсольник з солоними огірками, рецепт якого доповнюють гречкою. Огірки натирають на крупній тертці і злегка віджимають, але смачніше буде, якщо їх протушкувати на соняшниковій або оливковій олії. Гречку попередньо відварювати не потрібно, тільки добре промити кілька разів.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний суп в мультиварці
Менш клопітно приготувати пісний розсольник з перловкою в мультиварці, обсмажувати овочі можна окремо на сковороді, але зручніше робити це в чаші. Огірки краще порізати соломкою, а цибулю та моркву – кубиками. Перловку класти тільки попередньо вимочену, але варити окремо немає потреби.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом
Легке і поживне блюдо - пісний суп з квасолею, яке робить дієту абсолютно не складним. Ці боби компенсують нестачу амінокислот і відмова від
Пісні роли в домашніх умовах - класичні, гарячі і солодкі рецепти
Пісні роли являють собою варіацію страви, в якому відсутні м'ясні і рибні компоненти. В якості начинки використовується сир тофу, всілякі овочі,
Розсольник з перловкою в мультиварці
Улюблений багатьма розсольник пропонуємо приготувати в диво-приладі - мультиварці. Далі максимально детально опишемо нескладний процес створення
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька
Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим