» » Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом
Пісний суп з квасолею завжди користувався популярністю у наших предків, оскільки надавав сил для фізичної роботи і чудово вгамовує голод. Величезна кількість білка в цих бобах успішно конкурують з м'ясом, а ще містять безліч вітамінів. Щоб суп вийшов особливо смачним, варто врахувати деякі секрети приготування.

Як приготувати пісний суп з квасолі?


Пісний квасолевий суп можна приготувати з різних видів: квасоля стручкова свіжа, заморожена, консервована, суха. І кожен раз страва вийде з іншим смаком і ароматом. Досвідчені господині пробують всі варіанти, щоб вибрати блюдо для всієї родини.

  • Ідеально з квасолею поєднуються чебрець, базилік, кореандр.

  • Боби замочують перед варінням до 10 годин, щоб не забродили

  • Використовувати потрібно тільки холодну воду, а потім промити.

  • Солити пісний суп з квасолею треба наприкінці варіння, інакше боби погано розваряться.


  • Пісний квасолевий суп з червоної квасолі - рецепт

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Найвідоміше блюдо - пісний суп з червоної квасолі, для нього беруть тільки сухі боби, консервовані не годяться. Саме клопітка в приготуванні – замочування основного продукту, а процедура приготування дуже проста, з нею впораються і малодосвідчені господині. Квасоля – дуже ситне блюдо, подають суп з грінками і легким салатом.
    Інгредієнти :

  • квасоля – 350 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томатний соус – 120 г;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • спеції;

  • вода – 25 л.


  • Приготування

  • Вимочену квасолю залити водою, відварити.

  • Картоплю порізати, додати у відвар.

  • Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити з томатом, закласти.

  • Варити 15 хвилин, всипати спеції, посолити.

  • Пісний суп з квасолею повинен настоятися 30-40 хвилин.


  • Пісний квасолевий суп з білої квасолі - рецепт


    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Спортсменам і прихильникам дієт краще вибрати пісний суп з білої квасолі, оскільки вона менш калорійна, ніж кольорова, і швидше засвоюється, а ще багатшими на клітковину, містить сірку, що позитивно впливає на стан шкіри і волосся. А гурманам доведеться за смаком рецепт італійців - тосканський суп.
    Інгредієнти :

  • квасоля – 300 г;

  • вершки – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • селера – 1 стебло;

  • оливкова олія – 3 ст. л.;

  • цибулю-шалот – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • сухий шавлія – 6 листочків.


  • Приготування

  • Замочену квасолю відварити.

  • Цибулю порізати, обсмажити.

  • Покласти чавлений часник, тушкувати 5 хвилин.

  • Моркву і селеру натерти, додати з сіллю і приправами.

  • Половину звареної квасолі з бульйоном покласти до овочів, пасерувати 10 хвилин.

  • Додати шавлія.

  • Суміш подрібнити в блендері, перелити з вершками, посолити, закип'ятити.

  • Пісний суп з білою квасолею посипають петрушкою.


  • Пісний суп із замороженої стручкової квасолі

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Не всі господині вирішуються приготувати пісний суп із стручкової квасолі, а адже це чудове блюдо. Важлива особливість – болгарський перець, він не тільки надає оригінальний смак, але і робить частування гарним на вигляд. Подається суп із зеленню і сметаною, відмінно доповнять обід житні грінки з часником.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • квасоля – 400 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 05 шт.;

  • перець - 05 шт.;

  • петрушка – 1 пучок;

  • вода – 2 л.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, відварити до готовності.

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити.

  • Перець подробити соломкою, петрушку порізати.

  • Додати квасолю, варити 2 хвилини.

  • Закласти зажарку, перець, закип'ятити.

  • Петрушку кладуть у вже готовий пісний суп зі стручковою квасолею.


  • Пісний суп з консервованою квасолею

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Якщо час сильно підтискає, а члени сім'ї зачекались з обідом, можна швидко приготувати дуже смачний пісний квасолевий суп з консервованої квасолі. Страва вийде ситним і ароматним, для оригінальності багато господарок кладуть куркуму, орегано або паприку, а приправляють не дуже гострою аджикою.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3-4 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • квасоля – 1 банка;

  • часник – 1 зубчик;

  • сіль – 1 ст. л.;

  • мелений перець – 025 ч. л.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • вода – 1 л.;

  • петрушка – 1 пучок.


  • Приготування

  • Картоплю порізати, відварити до готовності.

  • Моркву натерти, обсмажити, покласти в суп разом з лавровим листом.

  • З консервованої квасолі злити рідину, додати, закип'ятити.

  • Посипати зеленню.


  • Пісний суп з квасолею і грибами - рецепт

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Смачний пісний суп з квасолею готують з додаванням грибів. Годяться, як свіжі, так і сушені, особливо гарні білі або рижики. Сухі заливають гарячою водою на годину, потім варять, відвар годиться під основу для супу, їм розбавляють квасолевий бульйон. Можна використовувати і консервовані гриби , але їх закладають в кінці варіння.


    Інгредієнти :

  • квасоля – 250 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби – 300 г;

  • петрушка – 1 пучок;

  • вода – 1 л.


  • Приготування

  • Замочену квасолю відварити до готовності.

  • Картоплю порізати, додати в бульйон.

  • Обсмажити цибулю з морквою і грибами, доповісти до картоплі.

  • Вариться пісний суп з квасолею і грибами 20 хвилин, потім треба посолити, заправити зеленню.


  • Пісний томатний суп з квасолею

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Дуже оригінальним називають пісний суп з квасолі в томатному соусі, для якого беруть свіжі помідори. З них треба зняти шкірку, для цього томати обшпарюють окропом на 10 хвилин, а потім заливають холодною водою. Використовується ще й консервована квасоля, можна класти і мариновані помідори, але в кінці варіння.
    Інгредієнти :

  • помідори – 4 шт.;

  • квасоля – 400 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • томат-паста – 400 г;

  • часник – 1 головка;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • хмелі-сунелі, чорний перець – 05 ч. л.;

  • кінза, базилік - 05 ч. л.


  • Приготування

  • Порубати зелень і помідори.

  • Морква і цибулю порізати, часник придушити, злегка згасити.

  • Додати томатну пасту, закип'ятити, покласти помідори.

  • Перекласти в киплячу воду, всипати квасолю.

  • Посолити, варити 10 хвилин, доповісти спеції, зелень.


  • Пісний суп з квасолею і рисом

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Популярним в меню досвідчених господинь давно став селянський пісний квасолевий суп, це винахід приписують італійцям, а назву він отримав за дуже ситний склад: квасоля, рис і картоплю одночасно і без м'яса, що істотно економило бюджет. Звідси і назва, цей пісний квасолевий суп – рецепт дуже простий.
    Інгредієнти :

  • квасоля – 400 г;

  • картопля – 2-3 шт.;

  • вода – 3 л;

  • рис – 025 ст.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Замочену квасолю відварити до готовності.

  • Картоплю порізати, додати до бобам.

  • Половину цибулі і моркви подрібнити.

  • Покласти в суп разом з промитим рисом, варити 20 хвилин.

  • Обсмажити другу половину цибулі і моркви, пасерувати з борошном.

  • Додати зажарку в суп, посолити, поперчити.

  • Варити 10 хвилин, заправити зеленню.


  • Пісний суп з квасолею та капустою

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Якщо хочеться, щоб смачний пісний квасолевий суп вийшов погустіше, можна додати в нього капусту. Цей овоч дуже багатий вітаміном С, гальмує перетворення глюкози в жир, корисний при серцево-судинних захворюваннях, так що такий рецепт для дієти – те що потрібно: готується без картоплі, з болгарським перцем.
    Інгредієнти :

  • капуста – 200 г;

  • перець – 3 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • вода – 1 л;

  • квасоля – 250 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Замочену квасолю відварити.

  • Помідори, цибулю і моркву нарізати, обсмажити.

  • Капусту і перець порубати, обсмажити з овочами.

  • Перекласти в суп, закип'ятити.

  • Варити 20 хвилин.

  • Посолити, додати зелень і спеції.


  • Пісний суп-пюре з червоної квасолі

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Відмінно різноманітить меню пісний квасолевий суп-пюре для його приготування боби потрібно вимочувати не менше 9 годин. Можна додавати картопля, болгарський перець, помідори, але в класичному варіанті використовується тільки селера. Страва буде смачніше, якщо покласти трохи вершків в кінці варіння.
    Інгредієнти :

  • квасоля – 300 г;

  • селера – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • зіра – 05 ч. л.;

  • вода – 1 л.


  • Приготування

  • Замочену квасолю відварити.

  • Моркву натерти, обсмажити.

  • Селера нарізати, згасити з морквою 5 хвилин.

  • Закласти в суп, варити 15 хвилин.

  • Збити до пюре, покласти вершки, зіру, закип'ятити.


  • Пісний квасолевий суп в мультиварці

    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом

    Можна ще приготувати швидко пісний суп з квасолею в мультиварці це вийде менш клопітно, хоча замочувати боби все одно доведеться. Засмажку можна робити і в чаші, і на сковорідці, досвідчені господині радять класти більш корисну алдыгейскую сіль. Оригінальний смак забезпечує ще квасолева борошно.
    Інгредієнти :

  • квасоля – 250 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • Томат-паста – 2 ч. л.;

  • вода – 2 л;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування

  • Квасолю відварити.

  • Цибулю, часник і моркву подрібнити, обсмажити.

  • Додати томат-пасту, протушкувати.

  • Картоплю порізати, покласти в чашу разом з бобами і засмажкою.

  • У режимі «Гасіння» готувати 2 години.

  • В кінці посолити, поперчити, додати січену зелень.
    Додав: admin | 21-03-2018, 19:02
    Переглядів: 125