Пісний суп з квасолею завжди користувався популярністю у наших предків, оскільки надавав сил для фізичної роботи і чудово вгамовує голод. Величезна кількість білка в цих бобах успішно конкурують з м'ясом, а ще містять безліч вітамінів. Щоб суп вийшов особливо смачним, варто врахувати деякі секрети приготування.
Як приготувати пісний суп з квасолі?
Пісний квасолевий суп можна приготувати з різних видів: квасоля стручкова свіжа, заморожена, консервована, суха. І кожен раз страва вийде з іншим смаком і ароматом. Досвідчені господині пробують всі варіанти, щоб вибрати блюдо для всієї родини.
Ідеально з квасолею поєднуються чебрець, базилік, кореандр. Боби замочують перед варінням до 10 годин, щоб не забродили Використовувати потрібно тільки холодну воду, а потім промити. Солити пісний суп з квасолею треба наприкінці варіння, інакше боби погано розваряться. Пісний квасолевий суп з червоної квасолі - рецепт
Найвідоміше блюдо - пісний суп з червоної квасолі, для нього беруть тільки сухі боби, консервовані не годяться. Саме клопітка в приготуванні – замочування основного продукту, а процедура приготування дуже проста, з нею впораються і малодосвідчені господині. Квасоля – дуже ситне блюдо, подають суп з грінками і легким салатом.
Інгредієнти :
квасоля – 350 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; томатний соус – 120 г; картопля – 3-4 шт.; спеції; вода – 25 л. Приготування
Вимочену квасолю залити водою, відварити. Картоплю порізати, додати у відвар. Моркву і цибулю подрібнити, обсмажити з томатом, закласти. Варити 15 хвилин, всипати спеції, посолити. Пісний суп з квасолею повинен настоятися 30-40 хвилин. Пісний квасолевий суп з білої квасолі - рецепт
Спортсменам і прихильникам дієт краще вибрати пісний суп з білої квасолі, оскільки вона менш калорійна, ніж кольорова, і швидше засвоюється, а ще багатшими на клітковину, містить сірку, що позитивно впливає на стан шкіри і волосся. А гурманам доведеться за смаком рецепт італійців - тосканський суп.
Інгредієнти :
квасоля – 300 г; вершки – 100 г; морква – 1 шт.; селера – 1 стебло; оливкова олія – 3 ст. л.; цибулю-шалот – 1 шт.; часник – 2 зубчики; сухий шавлія – 6 листочків. Приготування
Замочену квасолю відварити. Цибулю порізати, обсмажити. Покласти чавлений часник, тушкувати 5 хвилин. Моркву і селеру натерти, додати з сіллю і приправами. Половину звареної квасолі з бульйоном покласти до овочів, пасерувати 10 хвилин. Додати шавлія. Суміш подрібнити в блендері, перелити з вершками, посолити, закип'ятити. Пісний суп з білою квасолею посипають петрушкою. Пісний суп із замороженої стручкової квасолі
Не всі господині вирішуються приготувати пісний суп із стручкової квасолі, а адже це чудове блюдо. Важлива особливість – болгарський перець, він не тільки надає оригінальний смак, але і робить частування гарним на вигляд. Подається суп із зеленню і сметаною, відмінно доповнять обід житні грінки з часником.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.; квасоля – 400 г; цибуля – 1 шт.; морква – 05 шт.; перець - 05 шт.; петрушка – 1 пучок; вода – 2 л. Приготування
Картоплю порізати, відварити до готовності. Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити. Перець подробити соломкою, петрушку порізати. Додати квасолю, варити 2 хвилини. Закласти зажарку, перець, закип'ятити. Петрушку кладуть у вже готовий пісний суп зі стручковою квасолею. Пісний суп з консервованою квасолею
Якщо час сильно підтискає, а члени сім'ї зачекались з обідом, можна швидко приготувати дуже смачний пісний квасолевий суп з консервованої квасолі. Страва вийде ситним і ароматним, для оригінальності багато господарок кладуть куркуму, орегано або паприку, а приправляють не дуже гострою аджикою.
Інгредієнти :
картопля – 3-4 шт.; морква – 2 шт.; квасоля – 1 банка; часник – 1 зубчик; сіль – 1 ст. л.; мелений перець – 025 ч. л.; лавровий лист – 1 шт.; вода – 1 л.; петрушка – 1 пучок. Приготування
Картоплю порізати, відварити до готовності. Моркву натерти, обсмажити, покласти в суп разом з лавровим листом. З консервованої квасолі злити рідину, додати, закип'ятити. Посипати зеленню. Пісний суп з квасолею і грибами - рецепт
Смачний пісний суп з квасолею готують з додаванням грибів. Годяться, як свіжі, так і сушені, особливо гарні білі або рижики. Сухі заливають гарячою водою на годину, потім варять, відвар годиться під основу для супу, їм розбавляють квасолевий бульйон. Можна використовувати і консервовані гриби , але їх закладають в кінці варіння.
Інгредієнти :
квасоля – 250 г; картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; гриби – 300 г; петрушка – 1 пучок; вода – 1 л. Приготування
Замочену квасолю відварити до готовності. Картоплю порізати, додати в бульйон. Обсмажити цибулю з морквою і грибами, доповісти до картоплі. Вариться пісний суп з квасолею і грибами 20 хвилин, потім треба посолити, заправити зеленню. Пісний томатний суп з квасолею
Дуже оригінальним називають пісний суп з квасолі в томатному соусі, для якого беруть свіжі помідори. З них треба зняти шкірку, для цього томати обшпарюють окропом на 10 хвилин, а потім заливають холодною водою. Використовується ще й консервована квасоля, можна класти і мариновані помідори, але в кінці варіння.
Інгредієнти :
помідори – 4 шт.; квасоля – 400 г; цибуля – 2 шт.; морква – 1 шт.; томат-паста – 400 г; часник – 1 головка; лавровий лист – 2 шт.; хмелі-сунелі, чорний перець – 05 ч. л.; кінза, базилік - 05 ч. л. Приготування
Порубати зелень і помідори. Морква і цибулю порізати, часник придушити, злегка згасити. Додати томатну пасту, закип'ятити, покласти помідори. Перекласти в киплячу воду, всипати квасолю. Посолити, варити 10 хвилин, доповісти спеції, зелень. Пісний суп з квасолею і рисом
Популярним в меню досвідчених господинь давно став селянський пісний квасолевий суп, це винахід приписують італійцям, а назву він отримав за дуже ситний склад: квасоля, рис і картоплю одночасно і без м'яса, що істотно економило бюджет. Звідси і назва, цей пісний квасолевий суп – рецепт дуже простий.
Інгредієнти :
квасоля – 400 г; картопля – 2-3 шт.; вода – 3 л; рис – 025 ст.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; борошно – 1 ст. л.; зелень – 1 пучок. Приготування
Замочену квасолю відварити до готовності. Картоплю порізати, додати до бобам. Половину цибулі і моркви подрібнити. Покласти в суп разом з промитим рисом, варити 20 хвилин. Обсмажити другу половину цибулі і моркви, пасерувати з борошном. Додати зажарку в суп, посолити, поперчити. Варити 10 хвилин, заправити зеленню. Пісний суп з квасолею та капустою
Якщо хочеться, щоб смачний пісний квасолевий суп вийшов погустіше, можна додати в нього капусту. Цей овоч дуже багатий вітаміном С, гальмує перетворення глюкози в жир, корисний при серцево-судинних захворюваннях, так що такий рецепт для дієти – те що потрібно: готується без картоплі, з болгарським перцем.
Інгредієнти :
капуста – 200 г; перець – 3 шт.; помідори – 2 шт.; вода – 1 л; квасоля – 250 г; цибуля – 1 шт.; кріп – 1 пучок. Приготування
Замочену квасолю відварити. Помідори, цибулю і моркву нарізати, обсмажити. Капусту і перець порубати, обсмажити з овочами. Перекласти в суп, закип'ятити. Варити 20 хвилин. Посолити, додати зелень і спеції. Пісний суп-пюре з червоної квасолі
Відмінно різноманітить меню пісний квасолевий суп-пюре для його приготування боби потрібно вимочувати не менше 9 годин. Можна додавати картопля, болгарський перець, помідори, але в класичному варіанті використовується тільки селера. Страва буде смачніше, якщо покласти трохи вершків в кінці варіння.
Інгредієнти :
квасоля – 300 г; селера – 300 г; морква – 1 шт.; зіра – 05 ч. л.; вода – 1 л. Приготування
Замочену квасолю відварити. Моркву натерти, обсмажити. Селера нарізати, згасити з морквою 5 хвилин. Закласти в суп, варити 15 хвилин. Збити до пюре, покласти вершки, зіру, закип'ятити. Пісний квасолевий суп в мультиварці
Можна ще приготувати швидко пісний суп з квасолею в мультиварці це вийде менш клопітно, хоча замочувати боби все одно доведеться. Засмажку можна робити і в чаші, і на сковорідці, досвідчені господині радять класти більш корисну алдыгейскую сіль. Оригінальний смак забезпечує ще квасолева борошно.
Інгредієнти :
квасоля – 250 г; картопля – 4 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 2 шт.; Томат-паста – 2 ч. л.; вода – 2 л; часник – 2 зубчики. Приготування
Квасолю відварити. Цибулю, часник і моркву подрібнити, обсмажити. Додати томат-пасту, протушкувати. Картоплю порізати, покласти в чашу разом з бобами і засмажкою. У режимі «Гасіння» готувати 2 години. В кінці посолити, поперчити, додати січену зелень.