Пісний паштет з квасолі
Як правило, під словом паштет ми маємо на увазі щось рибне або м'ясне. Найчастіше так воно і є. Але є і винятки. Наприклад, паштет буває ще і фасолевым. Як приготувати пісний паштет з квасолі, ми вам зараз і розповімо. Незважаючи на свою простоту, паштет виходить дуже смачним, а до того ж ще і поживним.
Інгредієнти:
варена біла квасоля – 1 склянка;
сирі печериці – 100 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
гриби сушені – 30 г;
масло рослинне – 20 мл;
часник – 1 зубчик;
сіль, чорний перець.
Приготування
Цибулю шаткуємо і підсмажуємо на олії, на середньому вогні. Свіжі печериці нарізаємо кубиками і додаємо до цибулі, підсолюємо, для аромату додаємо подрібнені сухі гриби. Протушиваем всі разом, перчимо за смаком. Змішуємо відварну квасоля з цибулею і грибами і за допомогою блендера перетворюємо все в однорідну масу.
Інгредієнти:
квасоля біла – 1 кг;
горіхи волоські – 100 г;
часник – 2 зубчики;
цибуля ріпчаста – 130 г;
рослинне масло – 10 мл;
сіль;
зелень петрушки – 40 р.
Приготування
Квасоля заливаємо водою в пропорції 1:5. Варимо близько півтори години, а в самому кінці солимо. Квасоля відкидаємо на друшляк. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. За допомогою блендера подрібнюємо волоські горіхи. Дрібно рубаємо зелень петрушки, зубчики часнику продавлюємо через часниковий прес. У глибокій ємності з'єднуємо горіхи, смажену цибулю, квасолю, часник і петрушку. За смаком додаємо трошки рослинного масла. Вливаємо приблизно 100 мл відвару квасолі і все це перетираємо блендером. Якщо паштет виходить занадто сухим, додаємо ще трохи квасоляного відвару і добре перемішуємо.
Інгредієнти:
суха квасоля – 1 склянка;
сіль – 1 ч. ложка;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
цукор – 1 ч. ложка;
гірчиця готова – 05 ч. ложки;
рослинне масло – 20 мл;
перець чорний мелений.
Приготування
Квасоля заливаємо водою і залишаємо на ніч. На ранок промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити. Щоб квасоля варилася швидше, багато води вливати не потрібно, краще в міру википання доливати воду. Варимо квасолю до м'якості, потім зливаємо відвар, але не виливаємо його. Квасоля подрібнюємо у блендері, додаємо сіль, цукор, олія, лимонний сік, спеції і гірчицю. Добре розмішуємо. Вливаємо 20-30 мл квасоляного відвару, щоб консистенція паштету стала більш ніжною і знову перемішуємо. Прикрашаємо зеленню, намазуємо на бутерброди і ставимо на стіл.
Інгредієнти:
квасоля біла – 300 р;
часник – 1 зубчик;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
помідори сорту «Сливка» середньої величини – 6 шт.;
чорнослив без кісточок – 5 шт.;
олія рослинна;
сіль, спеції.
Приготування
Квасолю на ніч заливаємо холодною водою, вранці зливаємо її, вливаємо свіжу воду і ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо 5 хвилин, потім воду зливаємо, квасоля промиваємо холодною водою, знову заливаємо холодною водою і варимо до готовності. За допомогою блендера перетворюємо її в пюре, солимо, перчимо, додаємо рослинне масло. Тепер займаємося іншими інгредієнтами – часник ріжемо пластинками, а цибулю – дрібними кубиками. Помідори тремо на тертці або перетираємо блендером – нам потрібно пюре. Цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору і додаємо томатне пюре. Туди ж відправляємо і подрібнений чорнослив. Готуємо, поки вся рідина не випарується. За смаком солимо, приправляємо спеціями. А далі справа смаку – томатну масу можна перемішати з квасоляний, а можна викласти в ємність, чергуючи, шари. Смачно буде і так, і так.
Паштет із квасолі з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю шаткуємо і підсмажуємо на олії, на середньому вогні. Свіжі печериці нарізаємо кубиками і додаємо до цибулі, підсолюємо, для аромату додаємо подрібнені сухі гриби. Протушиваем всі разом, перчимо за смаком. Змішуємо відварну квасоля з цибулею і грибами і за допомогою блендера перетворюємо все в однорідну масу.
Паштет із квасолі з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля заливаємо водою в пропорції 1:5. Варимо близько півтори години, а в самому кінці солимо. Квасоля відкидаємо на друшляк. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. За допомогою блендера подрібнюємо волоські горіхи. Дрібно рубаємо зелень петрушки, зубчики часнику продавлюємо через часниковий прес. У глибокій ємності з'єднуємо горіхи, смажену цибулю, квасолю, часник і петрушку. За смаком додаємо трошки рослинного масла. Вливаємо приблизно 100 мл відвару квасолі і все це перетираємо блендером. Якщо паштет виходить занадто сухим, додаємо ще трохи квасоляного відвару і добре перемішуємо.
Пісний паштет
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля заливаємо водою і залишаємо на ніч. На ранок промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити. Щоб квасоля варилася швидше, багато води вливати не потрібно, краще в міру википання доливати воду. Варимо квасолю до м'якості, потім зливаємо відвар, але не виливаємо його. Квасоля подрібнюємо у блендері, додаємо сіль, цукор, олія, лимонний сік, спеції і гірчицю. Добре розмішуємо. Вливаємо 20-30 мл квасоляного відвару, щоб консистенція паштету стала більш ніжною і знову перемішуємо. Прикрашаємо зеленню, намазуємо на бутерброди і ставимо на стіл.
Паштет з білої квасолі з чорносливом і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Квасолю на ніч заливаємо холодною водою, вранці зливаємо її, вливаємо свіжу воду і ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо 5 хвилин, потім воду зливаємо, квасоля промиваємо холодною водою, знову заливаємо холодною водою і варимо до готовності. За допомогою блендера перетворюємо її в пюре, солимо, перчимо, додаємо рослинне масло. Тепер займаємося іншими інгредієнтами – часник ріжемо пластинками, а цибулю – дрібними кубиками. Помідори тремо на тертці або перетираємо блендером – нам потрібно пюре. Цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору і додаємо томатне пюре. Туди ж відправляємо і подрібнений чорнослив. Готуємо, поки вся рідина не випарується. За смаком солимо, приправляємо спеціями. А далі справа смаку – томатну масу можна перемішати з квасоляний, а можна викласти в ємність, чергуючи, шари. Смачно буде і так, і так.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з квасолі
Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом
Паштет із квасолі
З такого простого продукту як квасоля можна приготувати величезну кількість страв. Супи, борщі, гарніри, закуски Різноманітність велике. Якраз
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
Овочевий паштет
Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
Квасолевий цимес
Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось