Як правило, під словом паштет ми маємо на увазі щось рибне або м'ясне. Найчастіше так воно і є. Але є і винятки. Наприклад, паштет буває ще і фасолевым. Як приготувати пісний паштет з квасолі, ми вам зараз і розповімо. Незважаючи на свою простоту, паштет виходить дуже смачним, а до того ж ще і поживним.
Паштет із квасолі з грибами
Інгредієнти: варена біла квасоля – 1 склянка; сирі печериці – 100 г; цибуля ріпчаста – 110 г; гриби сушені – 30 г; масло рослинне – 20 мл; часник – 1 зубчик; сіль, чорний перець. Приготування Цибулю шаткуємо і підсмажуємо на олії, на середньому вогні. Свіжі печериці нарізаємо кубиками і додаємо до цибулі, підсолюємо, для аромату додаємо подрібнені сухі гриби. Протушиваем всі разом, перчимо за смаком. Змішуємо відварну квасоля з цибулею і грибами і за допомогою блендера перетворюємо все в однорідну масу.
Паштет із квасолі з горіхами
Інгредієнти: квасоля біла – 1 кг; горіхи волоські – 100 г; часник – 2 зубчики; цибуля ріпчаста – 130 г; рослинне масло – 10 мл; сіль; зелень петрушки – 40 р. Приготування Квасоля заливаємо водою в пропорції 1:5. Варимо близько півтори години, а в самому кінці солимо. Квасоля відкидаємо на друшляк. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. За допомогою блендера подрібнюємо волоські горіхи. Дрібно рубаємо зелень петрушки, зубчики часнику продавлюємо через часниковий прес. У глибокій ємності з'єднуємо горіхи, смажену цибулю, квасолю, часник і петрушку. За смаком додаємо трошки рослинного масла. Вливаємо приблизно 100 мл відвару квасолі і все це перетираємо блендером. Якщо паштет виходить занадто сухим, додаємо ще трохи квасоляного відвару і добре перемішуємо.
Пісний паштет
Інгредієнти: суха квасоля – 1 склянка; сіль – 1 ч. ложка; лимонний сік – 1 ст. ложка; цукор – 1 ч. ложка; гірчиця готова – 05 ч. ложки; рослинне масло – 20 мл; перець чорний мелений. Приготування Квасоля заливаємо водою і залишаємо на ніч. На ранок промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити. Щоб квасоля варилася швидше, багато води вливати не потрібно, краще в міру википання доливати воду. Варимо квасолю до м'якості, потім зливаємо відвар, але не виливаємо його. Квасоля подрібнюємо у блендері, додаємо сіль, цукор, олія, лимонний сік, спеції і гірчицю. Добре розмішуємо. Вливаємо 20-30 мл квасоляного відвару, щоб консистенція паштету стала більш ніжною і знову перемішуємо. Прикрашаємо зеленню, намазуємо на бутерброди і ставимо на стіл.
Паштет з білої квасолі з чорносливом і помідорами
Інгредієнти: квасоля біла – 300 р; часник – 1 зубчик; цибуля ріпчаста – 1 шт.; помідори сорту «Сливка» середньої величини – 6 шт.; чорнослив без кісточок – 5 шт.; олія рослинна; сіль, спеції. Приготування Квасолю на ніч заливаємо холодною водою, вранці зливаємо її, вливаємо свіжу воду і ставимо на вогонь. Після закипання
проварюємо 5 хвилин, потім воду зливаємо, квасоля промиваємо холодною водою, знову заливаємо холодною водою і варимо до готовності. За допомогою блендера перетворюємо її в пюре, солимо, перчимо, додаємо рослинне масло. Тепер займаємося іншими інгредієнтами – часник ріжемо пластинками, а цибулю – дрібними кубиками. Помідори тремо на тертці або перетираємо блендером – нам потрібно пюре. Цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору і додаємо томатне пюре. Туди ж відправляємо і подрібнений чорнослив. Готуємо, поки вся рідина не випарується. За смаком солимо, приправляємо спеціями. А далі справа смаку – томатну масу можна перемішати з квасоляний, а можна викласти в ємність, чергуючи, шари. Смачно буде і так, і так.