Гороховий суп без м'яса
Супи без м'ясних інгредієнтів — це окрема категорія, яка ідеально підходить для пісного меню або для вегетаріанців.
Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати гороховий суп без м'яса.
Інгредієнти:
горох — 250-270 г;
морква — 180-100 г;
цибуля — 130-150 г;
цибуля-порей — 50 г;
кінза — 3 гілочки;
рослинне масло — 40-50 мл;
вода — 23-25 л;
сіль.
Приготування
Горох кладемо в друшляк, промиваємо його, висипаємо в каструлю. Заливаємо позначеним вище кількістю води. Починаємо нагрівати. При цьому буде з'являтися піна. Прибираємо її за допомогою черпака. Якщо крім шуму в ополоник буде потрапляти вода, то доливаємо приблизно така ж кількість в каструлю. Як тільки вся піна буде прибрана, кладемо в каструлю сіль. Варимо горох, помішуючи. Періодично перевіряємо його готовність — натискаємо на горошинку. Якщо її можна розчавити — горох готовий. Зазвичай для цього потрібно від 40 хвилин до 2 годин.
Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, подрібнюємо. Цибуля-порей моєму і теж подрібнюємо. Пасеруємо ці овочі на сковороді. Додаємо до гороху, варимо 5 хвилин. В кінці посипаємо суп рубаною кінзою.
Інгредієнти:
горох — 180-200 г;
аджика — 1 ст. ложка;
орегано — 5-6 гілочок;
сода — 1 ч. ложка;
картопля — 350-450 г;
сіль;
цибуля-порей — 130-150 г;
морква — 100-120 г;
масло рослинне — 50 мл;
вода — 2 л.
Приготування
Горох замочуємо у воді, посипавши содою. Цибулю-порей і моркву готуємо, а потім пасеруємо в чашу мультиварки на програмі «Смаження». Картопля теж готуємо, ріжемо кубиками і відправляємо до цибулі-порею і моркви. Моєму горох. Кладемо його разом з аджикою в чашу. Заливаємо окропом. На програмі «Тушкування» готуємо суп 1 годину. За пару хвилин до готовності посипаємо суп орегано.
Інгредієнти:
горох — 300-320 г;
вершкове масло — 25-40 г;
часникові зубчики — 3 шт.;
селера — 1 невеликий корінь;
морква — 120-150 г;
цвітна капуста — 400-420 г;
м'ята — 3-4 листочка;
сіль;
вода — 2 л.
Приготування
Замочуємо горох. В ідеалі — на ніч, щоб вийшло 8-10 годин, проте можна і вдень, години на 2-4. Перекладаємо горох в каструлю з водою і варимо.
Моркву та цвітну капусту чистимо, миємо і крупно ріжемо. Корінь селери очищаємо, промиваємо, рубаємо. Після 1 години варіння додаємо до гороху морква, селера і цвітну капусту. Варимо хвилин 20 а потім відправляємо в кухонний комбайн або блендер. Подрібнюємо до повної однорідності. Повертаємо суп в каструлю. Солимо, приправляємо порізаної дрібно м'ятою і часником і варимо 1-2 хвилини. Потім кладемо в суп шматочок масла.
Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати гороховий суп без м'яса.
Гороховий суп без м'яса - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Горох кладемо в друшляк, промиваємо його, висипаємо в каструлю. Заливаємо позначеним вище кількістю води. Починаємо нагрівати. При цьому буде з'являтися піна. Прибираємо її за допомогою черпака. Якщо крім шуму в ополоник буде потрапляти вода, то доливаємо приблизно така ж кількість в каструлю. Як тільки вся піна буде прибрана, кладемо в каструлю сіль. Варимо горох, помішуючи. Періодично перевіряємо його готовність — натискаємо на горошинку. Якщо її можна розчавити — горох готовий. Зазвичай для цього потрібно від 40 хвилин до 2 годин.
Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, подрібнюємо. Цибуля-порей моєму і теж подрібнюємо. Пасеруємо ці овочі на сковороді. Додаємо до гороху, варимо 5 хвилин. В кінці посипаємо суп рубаною кінзою.
Гороховий суп без м'яса в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Горох замочуємо у воді, посипавши содою. Цибулю-порей і моркву готуємо, а потім пасеруємо в чашу мультиварки на програмі «Смаження». Картопля теж готуємо, ріжемо кубиками і відправляємо до цибулі-порею і моркви. Моєму горох. Кладемо його разом з аджикою в чашу. Заливаємо окропом. На програмі «Тушкування» готуємо суп 1 годину. За пару хвилин до готовності посипаємо суп орегано.
Гороховий суп-пюре без м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо горох. В ідеалі — на ніч, щоб вийшло 8-10 годин, проте можна і вдень, години на 2-4. Перекладаємо горох в каструлю з водою і варимо.
Моркву та цвітну капусту чистимо, миємо і крупно ріжемо. Корінь селери очищаємо, промиваємо, рубаємо. Після 1 години варіння додаємо до гороху морква, селера і цвітну капусту. Варимо хвилин 20 а потім відправляємо в кухонний комбайн або блендер. Подрібнюємо до повної однорідності. Повертаємо суп в каструлю. Солимо, приправляємо порізаної дрібно м'ятою і часником і варимо 1-2 хвилини. Потім кладемо в суп шматочок масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити гороховий суп з м'ясом?
Про те, як зварити суп гороховий, напевно, знає кожна господиня. Проте у всіх він виходить смачним? Пропонуємо кілька відмінних рецептів цього
Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?
Рецептів горохового супу існує кілька десятків, проте самим улюбленим завжди був той, що зварений з копченими реберцями. Пропонуємо три цікаві
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій