Вернуться назад Распечатать

Гороховий суп без м'яса

Гороховий суп без м'яса
Супи без м'ясних інгредієнтів — це окрема категорія, яка ідеально підходить для пісного меню або для вегетаріанців.
Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати гороховий суп без м'яса.

Гороховий суп без м'яса - рецепт


Інгредієнти:

  • горох — 250-270 г;

  • морква — 180-100 г;

  • цибуля — 130-150 г;

  • цибуля-порей — 50 г;

  • кінза — 3 гілочки;

  • рослинне масло — 40-50 мл;

  • вода — 23-25 л;

  • сіль.


  • Приготування
    Горох кладемо в друшляк, промиваємо його, висипаємо в каструлю. Заливаємо позначеним вище кількістю води. Починаємо нагрівати. При цьому буде з'являтися піна. Прибираємо її за допомогою черпака. Якщо крім шуму в ополоник буде потрапляти вода, то доливаємо приблизно така ж кількість в каструлю. Як тільки вся піна буде прибрана, кладемо в каструлю сіль. Варимо горох, помішуючи. Періодично перевіряємо його готовність — натискаємо на горошинку. Якщо її можна розчавити — горох готовий. Зазвичай для цього потрібно від 40 хвилин до 2 годин.
    Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, подрібнюємо. Цибуля-порей моєму і теж подрібнюємо. Пасеруємо ці овочі на сковороді. Додаємо до гороху, варимо 5 хвилин. В кінці посипаємо суп рубаною кінзою.

    Гороховий суп без м'яса в мультиварці


    Інгредієнти:

  • горох — 180-200 г;

  • аджика — 1 ст. ложка;

  • орегано — 5-6 гілочок;

  • сода — 1 ч. ложка;

  • картопля — 350-450 г;

  • сіль;

  • цибуля-порей — 130-150 г;

  • морква — 100-120 г;

  • масло рослинне — 50 мл;

  • вода — 2 л.


  • Приготування
    Горох замочуємо у воді, посипавши содою. Цибулю-порей і моркву готуємо, а потім пасеруємо в чашу мультиварки на програмі «Смаження». Картопля теж готуємо, ріжемо кубиками і відправляємо до цибулі-порею і моркви. Моєму горох. Кладемо його разом з аджикою в чашу. Заливаємо окропом. На програмі «Тушкування» готуємо суп 1 годину. За пару хвилин до готовності посипаємо суп орегано.

    Гороховий суп-пюре без м'яса


    Інгредієнти:

  • горох — 300-320 г;

  • вершкове масло — 25-40 г;

  • часникові зубчики — 3 шт.;

  • селера — 1 невеликий корінь;

  • морква — 120-150 г;

  • цвітна капуста — 400-420 г;

  • м'ята — 3-4 листочка;

  • сіль;

  • вода — 2 л.
  • Гороховий суп без м'яса


    Приготування
    Замочуємо горох. В ідеалі — на ніч, щоб вийшло 8-10 годин, проте можна і вдень, години на 2-4. Перекладаємо горох в каструлю з водою і варимо.
    Моркву та цвітну капусту чистимо, миємо і крупно ріжемо. Корінь селери очищаємо, промиваємо, рубаємо. Після 1 години варіння додаємо до гороху морква, селера і цвітну капусту. Варимо хвилин 20 а потім відправляємо в кухонний комбайн або блендер. Подрібнюємо до повної однорідності. Повертаємо суп в каструлю. Солимо, приправляємо порізаної дрібно м'ятою і часником і варимо 1-2 хвилини. Потім кладемо в суп шматочок масла.