Супи без м'ясних інгредієнтів — це окрема категорія, яка ідеально підходить для пісного меню або для вегетаріанців.
Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати гороховий суп без м'яса.
Гороховий суп без м'яса - рецепт
Інгредієнти: горох — 250-270 г; морква — 180-100 г; цибуля — 130-150 г; цибуля-порей — 50 г; кінза — 3 гілочки; рослинне масло — 40-50 мл; вода — 23-25 л; сіль. Приготування Горох кладемо в друшляк, промиваємо його, висипаємо в каструлю. Заливаємо позначеним вище кількістю води. Починаємо нагрівати. При цьому буде з'являтися піна. Прибираємо її за допомогою черпака. Якщо крім шуму в ополоник буде потрапляти вода, то доливаємо приблизно така ж кількість в каструлю. Як тільки вся піна буде прибрана, кладемо в каструлю сіль. Варимо горох, помішуючи. Періодично перевіряємо його готовність — натискаємо на горошинку. Якщо її можна розчавити — горох готовий. Зазвичай для цього потрібно від 40 хвилин до 2 годин.
Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо, подрібнюємо. Цибуля-порей моєму і теж подрібнюємо. Пасеруємо ці овочі на сковороді. Додаємо до гороху, варимо 5 хвилин. В кінці посипаємо суп рубаною кінзою.
Гороховий суп без м'яса в мультиварці
Інгредієнти: горох — 180-200 г; аджика — 1 ст. ложка; орегано — 5-6 гілочок; сода — 1 ч. ложка; картопля — 350-450 г; сіль; цибуля-порей — 130-150 г; морква — 100-120 г; масло рослинне — 50 мл; вода — 2 л. Приготування Горох замочуємо у воді, посипавши содою. Цибулю-порей і моркву готуємо, а потім пасеруємо в чашу мультиварки на програмі «Смаження». Картопля теж готуємо, ріжемо кубиками і відправляємо до цибулі-порею і моркви. Моєму горох. Кладемо його разом з аджикою в чашу. Заливаємо окропом. На програмі «Тушкування» готуємо суп 1 годину. За пару хвилин до готовності посипаємо суп орегано.
Гороховий суп-пюре без м'яса
Інгредієнти: горох — 300-320 г; вершкове масло — 25-40 г; часникові зубчики — 3 шт.; селера — 1 невеликий корінь; морква — 120-150 г; цвітна капуста — 400-420 г; м'ята — 3-4 листочка; сіль; вода — 2 л. Приготування Замочуємо горох. В ідеалі — на ніч, щоб вийшло 8-10 годин, проте можна і вдень, години на 2-4. Перекладаємо горох в каструлю з водою і варимо.
Моркву та цвітну капусту чистимо, миємо і крупно ріжемо. Корінь селери очищаємо, промиваємо, рубаємо. Після 1 години варіння додаємо до гороху морква, селера і цвітну капусту. Варимо хвилин 20 а потім відправляємо в кухонний комбайн або блендер. Подрібнюємо до повної однорідності. Повертаємо суп в каструлю. Солимо, приправляємо порізаної дрібно м'ятою і часником і варимо 1-2 хвилини. Потім кладемо в суп шматочок масла.