Пісний плов в мультиварці
Православні християни більшу частину року не вживають м'яса, однак це не означає, що потрібно зовсім голодувати або їсти тільки сирі овочі і каші на воді. Пропонуємо вам рецепти пісного плову в мультиварці, які дозволять урізноманітнити ваше меню в будь-який час року.
Інгредієнти:
гриби свіжі– 305 м;
рис – 355 г;
морква – 75 г;
цибулина – 45 г;
масло рослинне – 55 мл;
спеції .
Приготування
Цибулину і моркву очищаємо і дрібненько нарізаємо. Гриби обполіскуємо і шаткуємо тонкими пластинками. Рис промиваємо до прозорості води кілька разів. У посуд мультиварки наливаємо масло, цибулька і кидаємо підрум'янюємо його до прозорого стану на «Смаження». Потім додаємо моркву і гриби. Далі викладаємо рівним шаром рис, приправляємо спеціями і заливаємо все холодною водою. Вибираємо «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу.
Інгредієнти:
рис сухий – 355 г;
вода – 705 мл;
морква – 85 м;
цибулина – 65 г;
часник – 4 зубки;
спеції;
масло рослинне – 35 мл;
куркума – за смаком;
солодкий перець – 105 р.
Приготування
Перед тим, як почати готувати пісний плов в мультиварці, готуємо всі інгредієнти. Цибулину і моркву чистимо, дрібно нарізаємо, а болгарський перець обробляємо і шаткуємо смужками. Посуд мультиварки промазуємо масло, викладаємо підготовлені овочі, спеції, перемішуємо і вмикаємо «Випічку» на 30 хвилин. Після цього додаємо очищені зубчики часнику і засипаємо промитий рис. Заливаємо все холодною водою і готуємо страву у відповідній програмі до сигналу. Готовий плов виходить неймовірно ароматним, розсипчастим і дуже смачним.
Інгредієнти:
білий сухий рис – 305 м;
айва – 2 шт.;
цибулина – 85 м;
морква – 105 г;
барбарис – за смаком;
спеції і приправа до плову;
свіжа зелень – для прикраси;
олія рослинна;
вода – 355 мл
Приготування
Рис промиваємо кілька разів руками, поки вода не стане абсолютно прозорою. Потім висипаємо крупу в каструлю, ошпарюємо окропом і запарюємо кілька хвилин. Не гаючи часу, обробляємо всі овочі, а потім нарізаємо їх: морква – тоненькою соломкою, а цибулю – кубиками. У посуд мультиварки наливаємо масло, розігріваємо його і кидаємо спочатку цибулю. Підрум'янюємо його на «Випікання» до напівпрозорого стану, а потім додаємо моркву і обсмажуємо до м'якості. Айву промиваємо, насухо витираємо рушником і рубаємо маленькими кубиками.
Викладаємо до овочевої обжарке промитий рис, розрівнюємо його ложкою і зверху укладаємо айву. Приправляємо блюдо сушеним барбарисом, підсолюємо за смаком і кидаємо приправу для плову. Заливаємо вміст гарячою водою і готуємо страву 35 хвилин, вибравши на дисплеї програму «Плов». Подаємо готову страву в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Інгредієнти:
рис пропарений – 195 г;
морква – 55 г;
чорнослив сухий, курага, родзинки, фініки – за смаком;
олія рослинна;
барбарис, шафран.
спеції.
Приготування
Сухофрукти ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо для набухання на деякий час. Далі курагу і чорнослив нарізаємо тонкими смужками. Моркву чистимо і розрізаємо брусочками. У посуд мультиварки наливаємо рослинне масло і кидаємо в неї моркву. Рис промиваємо і висипаємо рівним шаром поверх овочів. Додаємо сухофрукти, підсолюємо і кидаємо приправи. Заливаємо все гарячою водою і злегка перемішуємо вміст. Виставляємо програму «Плов» і чекаємо звукового сигналу готовності.
Пісний плов з грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину і моркву очищаємо і дрібненько нарізаємо. Гриби обполіскуємо і шаткуємо тонкими пластинками. Рис промиваємо до прозорості води кілька разів. У посуд мультиварки наливаємо масло, цибулька і кидаємо підрум'янюємо його до прозорого стану на «Смаження». Потім додаємо моркву і гриби. Далі викладаємо рівним шаром рис, приправляємо спеціями і заливаємо все холодною водою. Вибираємо «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу.
Пісний плов з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати готувати пісний плов в мультиварці, готуємо всі інгредієнти. Цибулину і моркву чистимо, дрібно нарізаємо, а болгарський перець обробляємо і шаткуємо смужками. Посуд мультиварки промазуємо масло, викладаємо підготовлені овочі, спеції, перемішуємо і вмикаємо «Випічку» на 30 хвилин. Після цього додаємо очищені зубчики часнику і засипаємо промитий рис. Заливаємо все холодною водою і готуємо страву у відповідній програмі до сигналу. Готовий плов виходить неймовірно ароматним, розсипчастим і дуже смачним.
Рецепт пісного плову з айвою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо кілька разів руками, поки вода не стане абсолютно прозорою. Потім висипаємо крупу в каструлю, ошпарюємо окропом і запарюємо кілька хвилин. Не гаючи часу, обробляємо всі овочі, а потім нарізаємо їх: морква – тоненькою соломкою, а цибулю – кубиками. У посуд мультиварки наливаємо масло, розігріваємо його і кидаємо спочатку цибулю. Підрум'янюємо його на «Випікання» до напівпрозорого стану, а потім додаємо моркву і обсмажуємо до м'якості. Айву промиваємо, насухо витираємо рушником і рубаємо маленькими кубиками.
Викладаємо до овочевої обжарке промитий рис, розрівнюємо його ложкою і зверху укладаємо айву. Приправляємо блюдо сушеним барбарисом, підсолюємо за смаком і кидаємо приправу для плову. Заливаємо вміст гарячою водою і готуємо страву 35 хвилин, вибравши на дисплеї програму «Плов». Подаємо готову страву в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Пісний плов з сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Сухофрукти ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо для набухання на деякий час. Далі курагу і чорнослив нарізаємо тонкими смужками. Моркву чистимо і розрізаємо брусочками. У посуд мультиварки наливаємо рослинне масло і кидаємо в неї моркву. Рис промиваємо і висипаємо рівним шаром поверх овочів. Додаємо сухофрукти, підсолюємо і кидаємо приправи. Заливаємо все гарячою водою і злегка перемішуємо вміст. Виставляємо програму «Плов» і чекаємо звукового сигналу готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булгур в мультиварці
Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
Узбецький плов - рецепт
Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
Рецепт плову з яловичиною
Найбільш популярним і самим смачним виходить плов, рецепт якого заснований на яловичині. Пропонуємо кілька не складних варіантів його приготування і
Плов з яловичиною в мультиварці
З кількох десятків рецептів плову, можна виділити той, що приготований саме з яловичини. І не даремно, адже він виходить неймовірно ароматним і
Пісний плов
Пісний плов — це зовсім не рисова каша з морквою та цибулею, як звикло вважати більшість людей. Без м'яса можна приготувати дуже смачне блюдо, яке
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з