Рецепт плову з яловичиною
Сьогодні ми розповімо вам, як смачно приготувати плов з яловичини. Таке блюдо чудово підійде як ситної вечері і різноманітить ваш повсякденний стіл.
Інгредієнти:
рис – 200 г;
вода фільтрована – 400 мл;
м'якоть яловичини – 450 г;
морква – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
свіжа зелень – за смаком;
спеції .
Приготування
Для приготування плову з яловичини цибулину і моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо довільними шматочками, але не змішуємо. Після цього пасеруємо цибулька в рослинному масло і додаємо яловичину, нарізану шматочками. Через 10 хвилин кидаємо моркву, спеції і обсмажуємо все разом до готовності. Потім висипаємо промитий рис і заливаємо чистою водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 20 хвилин. В кінці приготування додаємо свіжу зелень, перемішуємо і подаємо плов, розклавши по тарілках.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 500 г;
рис – 2 ст.;
вода фільтрована – 4 ст.;
морква – 1 шт.;
цибулина – 2 шт.;
часник – 8 зубчиків;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
М'ясо ретельно промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Моркву чистимо і натираємо на тертці з середніми отворами. Цибулини обробляємо і дрібно шаткуємо. Тепер беремо ємність мультиварки і, наливши в неї масло, викладаємо м'ясо. Зверху розподіляємо овочі і насипаємо рис. Підсолюємо за смаком і заливаємо водою. Часник чистимо, додаємо в плов, закриваємо кришку приладу і вибираємо програму «Плов». Приблизно через годину відкриваємо кришку, ретельно все перемішуємо і насолоджуємося приголомшливим смаком і ароматом страви.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г;
рис – 2 ст.;
цибулина – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
часник – 1 головка;
сало – 100 г;
барбарис сушений – 1 ч. ложка;
перець червоний – 1 ч. ложка;
коріандр мелений – 1 ч. ложка;
кумін – 1 ч. ложка;
сіль дрібна.
Приготування
Цибулю і моркву очищаємо, обполіскуємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Яловичину обробляємо і рубаємо невеликими кубиками. Розігріваємо Казан, кладемо шматочок сала і вытапливаем його. Обсмажені шкварки виймаємо, перекладаємо на тарілку і присипаємо сіллю за смаком. В розпечене масло кидаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Потім викладаємо м'ясо, перемішуємо і смажимо, помішуючи. Через 15 хвилин додаємо моркву і всі спеції, крім барбарису. Підрум'янюємо вміст, а потім заливаємо крутим окропом, солимо за смаком і кидаємо часник. Варимо хвилин 10 на середньому вогні, всипаємо рівним шаром промитий рис, знову заливаємо окропом і вмикаємо самий сильний вогонь. Після закипання, кидаємо барбарис і тушкуємо плов близько півгодини, прикривши кришкою. З готового плову виймаємо часникові головки, перемішуємо і розкладаємо страву по тарілках.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 300 г;
свіжі печериці – за смаком;
цибулина – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
рис – 500 г;
олія рослинна;
спеції;
прянощі – за смаком;
вода фільтрована.
Приготування
Рис ретельно промиваємо і замочуємо на деякий час. Казан підігріваємо і пасеруємо в ньому на рослинному маслі дрібно нашатковану цибулю. Потім додаємо нарізані пластинами гриби і м'ясо. Обсмажуємо все разом 15 хвилин, а потім кидаємо нарізану тонкою соломкою моркву і підрум'янюємо ще 10 хвилин. Далі додаємо за смаком сіль. У каструльку наливаємо чисту воду, кип'ятимо її, додаємо спеції і варимо 2 години при закритій кришці. Рис висипаємо поверх м'яса, заливаємо ароматною водою і тушкуємо до готовності.
Рецепт узбецького плову з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування плову з яловичини цибулину і моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо довільними шматочками, але не змішуємо. Після цього пасеруємо цибулька в рослинному масло і додаємо яловичину, нарізану шматочками. Через 10 хвилин кидаємо моркву, спеції і обсмажуємо все разом до готовності. Потім висипаємо промитий рис і заливаємо чистою водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 20 хвилин. В кінці приготування додаємо свіжу зелень, перемішуємо і подаємо плов, розклавши по тарілках.
Рецепт плову з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо ретельно промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Моркву чистимо і натираємо на тертці з середніми отворами. Цибулини обробляємо і дрібно шаткуємо. Тепер беремо ємність мультиварки і, наливши в неї масло, викладаємо м'ясо. Зверху розподіляємо овочі і насипаємо рис. Підсолюємо за смаком і заливаємо водою. Часник чистимо, додаємо в плов, закриваємо кришку приладу і вибираємо програму «Плов». Приблизно через годину відкриваємо кришку, ретельно все перемішуємо і насолоджуємося приголомшливим смаком і ароматом страви.
Плов з яловичини в казані
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву очищаємо, обполіскуємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Яловичину обробляємо і рубаємо невеликими кубиками. Розігріваємо Казан, кладемо шматочок сала і вытапливаем його. Обсмажені шкварки виймаємо, перекладаємо на тарілку і присипаємо сіллю за смаком. В розпечене масло кидаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Потім викладаємо м'ясо, перемішуємо і смажимо, помішуючи. Через 15 хвилин додаємо моркву і всі спеції, крім барбарису. Підрум'янюємо вміст, а потім заливаємо крутим окропом, солимо за смаком і кидаємо часник. Варимо хвилин 10 на середньому вогні, всипаємо рівним шаром промитий рис, знову заливаємо окропом і вмикаємо самий сильний вогонь. Після закипання, кидаємо барбарис і тушкуємо плов близько півгодини, прикривши кришкою. З готового плову виймаємо часникові головки, перемішуємо і розкладаємо страву по тарілках.
Рецепт плову з яловичиною і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Рис ретельно промиваємо і замочуємо на деякий час. Казан підігріваємо і пасеруємо в ньому на рослинному маслі дрібно нашатковану цибулю. Потім додаємо нарізані пластинами гриби і м'ясо. Обсмажуємо все разом 15 хвилин, а потім кидаємо нарізану тонкою соломкою моркву і підрум'янюємо ще 10 хвилин. Далі додаємо за смаком сіль. У каструльку наливаємо чисту воду, кип'ятимо її, додаємо спеції і варимо 2 години при закритій кришці. Рис висипаємо поверх м'яса, заливаємо ароматною водою і тушкуємо до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Узбецький плов - рецепт
Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
Плов з яловичиною в мультиварці
З кількох десятків рецептів плову, можна виділити той, що приготований саме з яловичини. І не даремно, адже він виходить неймовірно ароматним і
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
Як приготувати плов з яловичини?
Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як