Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт плову з яловичиною

Рецепт плову з яловичиною

31-01-2016, 17:00
777
Рецепт плову з яловичиною
Сьогодні ми розповімо вам, як смачно приготувати плов з яловичини. Таке блюдо чудово підійде як ситної вечері і різноманітить ваш повсякденний стіл.

Рецепт узбецького плову з яловичиною


Інгредієнти:

  • рис – 200 г;

  • вода фільтрована – 400 мл;

  • м'якоть яловичини – 450 г;

  • морква – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • спеції .


  • Приготування
    Для приготування плову з яловичини цибулину і моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо довільними шматочками, але не змішуємо. Після цього пасеруємо цибулька в рослинному масло і додаємо яловичину, нарізану шматочками. Через 10 хвилин кидаємо моркву, спеції і обсмажуємо все разом до готовності. Потім висипаємо промитий рис і заливаємо чистою водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 20 хвилин. В кінці приготування додаємо свіжу зелень, перемішуємо і подаємо плов, розклавши по тарілках.

    Рецепт плову з яловичиною в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 500 г;

  • рис – 2 ст.;

  • вода фільтрована – 4 ст.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 8 зубчиків;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо ретельно промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Моркву чистимо і натираємо на тертці з середніми отворами. Цибулини обробляємо і дрібно шаткуємо. Тепер беремо ємність мультиварки і, наливши в неї масло, викладаємо м'ясо. Зверху розподіляємо овочі і насипаємо рис. Підсолюємо за смаком і заливаємо водою. Часник чистимо, додаємо в плов, закриваємо кришку приладу і вибираємо програму «Плов». Приблизно через годину відкриваємо кришку, ретельно все перемішуємо і насолоджуємося приголомшливим смаком і ароматом страви.

    Плов з яловичини в казані


    Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • рис – 2 ст.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • сало – 100 г;

  • барбарис сушений – 1 ч. ложка;

  • перець червоний – 1 ч. ложка;

  • коріандр мелений – 1 ч. ложка;

  • кумін – 1 ч. ложка;

  • сіль дрібна.


  • Приготування
    Цибулю і моркву очищаємо, обполіскуємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Яловичину обробляємо і рубаємо невеликими кубиками. Розігріваємо Казан, кладемо шматочок сала і вытапливаем його. Обсмажені шкварки виймаємо, перекладаємо на тарілку і присипаємо сіллю за смаком. В розпечене масло кидаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Потім викладаємо м'ясо, перемішуємо і смажимо, помішуючи. Через 15 хвилин додаємо моркву і всі спеції, крім барбарису. Підрум'янюємо вміст, а потім заливаємо крутим окропом, солимо за смаком і кидаємо часник. Варимо хвилин 10 на середньому вогні, всипаємо рівним шаром промитий рис, знову заливаємо окропом і вмикаємо самий сильний вогонь. Після закипання, кидаємо барбарис і тушкуємо плов близько півгодини, прикривши кришкою. З готового плову виймаємо часникові головки, перемішуємо і розкладаємо страву по тарілках.

    Рецепт плову з яловичиною і грибами


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 300 г;

  • свіжі печериці – за смаком;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • рис – 500 г;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • прянощі – за смаком;
  • Рецепт плову з яловичиною

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Рис ретельно промиваємо і замочуємо на деякий час. Казан підігріваємо і пасеруємо в ньому на рослинному маслі дрібно нашатковану цибулю. Потім додаємо нарізані пластинами гриби і м'ясо. Обсмажуємо все разом 15 хвилин, а потім кидаємо нарізану тонкою соломкою моркву і підрум'янюємо ще 10 хвилин. Далі додаємо за смаком сіль. У каструльку наливаємо чисту воду, кип'ятимо її, додаємо спеції і варимо 2 години при закритій кришці. Рис висипаємо поверх м'яса, заливаємо ароматною водою і тушкуємо до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узбецький плов - рецепт
    Узбецький плов - рецепт
    Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
    Плов з яловичиною в мультиварці
    Плов з яловичиною в мультиварці
    З кількох десятків рецептів плову, можна виділити той, що приготований саме з яловичини. І не даремно, адже він виходить неймовірно ароматним і
    Плов з грибами
    Плов з грибами
    Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як