Пісний плов
Поєднання рису і овочів – це дуже смачне і поживне блюдо, яке можна приготувати з будь-яких свіжих або заморожених овочів , наявних в холодильнику. Пропонуємо вам кілька рецептів овочевого плову, який завжди виходить неймовірно ароматним і ситним.
Інгредієнти:
рис пропарений – 3 ст.;
вода – 6 ст.;
болгарський перець – 5 шт.;
морква – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
куркума – щіпка;
коріандр – щіпка;
спеції;
масло рослинне – 3 ст. ложки.
Приготування
Як приготувати овочевий плов? Отже, спочатку чистимо моркву і шаткуємо її соломкою. Точно також чинимо з обробленим болгарським перцем. Цибулину і часник дрібненько рубаємо. Тепер наливаємо в каструлю олію, викладаємо підготовлені овочі і перемішуємо. Закриваємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і час на 40 хвилин. Після сигналу готовності, додаємо куркуму, коріандр, знову перемішуємо і викладаємо промитий рис. Перемішуємо його з овочами, вливаємо підігріту воду, солимо за смаком і готуємо страву в режимі «Плов». Перед подачею на стіл прикрашаємо овочевий плов свіжою зеленню!
Інгредієнти:
масло рослинне – 3 ст. ложки;
морква – 1 шт.;
лісові гриби – 300 г;
зелений консервований горошок – 3 ст. ложки;
спеції;
вода фільтрована – 400 мл;
болгарський перець – 05 шт.;
длинозернистый рис -1 ст.;
цибулина – 1 шт.
Приготування
Спочатку готуємо всі овочі: чистимо їх, обполіскуємо і нарізаємо невеликою соломкою. Подрібнюємо гриби довільними шматочками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. В окремому чавунці прогріваємо масло, висипаємо спочатку цибулю, а потім моркву до золотистого кольору. До обсмажених овочів додаємо болгарський перець і рис. Гарненько перемішуємо масу і готуємо ще кілька хвилин. Далі акуратно вливаємо воду, додаємо спеції, доводимо до кипіння і ставимо на слабенький вогонь. Через 10 хвилин знімаємо кришку і висипаємо підготовлені гриби. Після цього готуємо плов ще 10 хвилин, додаємо горошок, тушкуємо 5 хвилин і знімаємо з плити.
Інгредієнти:
рис пропарений – 1 ст.;
свіжі печериці – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
перець червоний болгарський – 1 шт.;
олія рослинна;
помідори – 2 шт.;
часник – 1 головка;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Чистимо цибулину, обполіскуємо, подрібнюємо ножем і пасеруємо на розпеченому маслі. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою і відправляємо в сковороду. Болгарський перчик ріжемо довільними шматочками і додаємо до овочів разом з помідорами і грибами. Вміст гарненько перемішаємо, підсолюємо, зменшимо вогонь і даємо прокипіти, додавши улюблені спеції. Рис промиваємо, висипаємо його до овочевої суміші, заливаємо водою і закриваємо кришкою. Як тільки рідина почне википати, додаємо туди кілька очищених зубчиків часнику. Хвилин через 10 рис повністю вбере всю воду, тому вимикаємо газ і даємо страву трохи «підійти».
Інгредієнти:
рис – 15 склянки;
цибулина – 1 шт.;
консервований горошок – 1 банку;
консервована кукурудза – 1 банка;
морква – 1 шт.;
перець солодкий – 1 шт.;
спеції;
масло рослинне – 50 мл
Приготування
Рис гарненько промиваємо і заливаємо фільтрованою водою. Цибулину і моркву чистимо, нарізаємо кубиками, а перець обробляємо від насіння і шаткуємо смужками. З консервованого горошку і солодкої кукурудзи зливаємо рідину. Тепер ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї масло і нагріваємо. Після цього викладаємо моркву пасеруємо її, помішуючи. Потім викладаємо інші овочі, перемішуємо і прогріваємо. Акуратно засипаємо рис, встромляємо часник і підсолюємо за смаком. Заливаємо все гарячою водою і тушкуємо плов до готовності рису.
Пісний плов в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати овочевий плов? Отже, спочатку чистимо моркву і шаткуємо її соломкою. Точно також чинимо з обробленим болгарським перцем. Цибулину і часник дрібненько рубаємо. Тепер наливаємо в каструлю олію, викладаємо підготовлені овочі і перемішуємо. Закриваємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і час на 40 хвилин. Після сигналу готовності, додаємо куркуму, коріандр, знову перемішуємо і викладаємо промитий рис. Перемішуємо його з овочами, вливаємо підігріту воду, солимо за смаком і готуємо страву в режимі «Плов». Перед подачею на стіл прикрашаємо овочевий плов свіжою зеленню!
Рецепт пісного овочевого плову
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо всі овочі: чистимо їх, обполіскуємо і нарізаємо невеликою соломкою. Подрібнюємо гриби довільними шматочками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. В окремому чавунці прогріваємо масло, висипаємо спочатку цибулю, а потім моркву до золотистого кольору. До обсмажених овочів додаємо болгарський перець і рис. Гарненько перемішуємо масу і готуємо ще кілька хвилин. Далі акуратно вливаємо воду, додаємо спеції, доводимо до кипіння і ставимо на слабенький вогонь. Через 10 хвилин знімаємо кришку і висипаємо підготовлені гриби. Після цього готуємо плов ще 10 хвилин, додаємо горошок, тушкуємо 5 хвилин і знімаємо з плити.
Овочевий плов з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, обполіскуємо, подрібнюємо ножем і пасеруємо на розпеченому маслі. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою і відправляємо в сковороду. Болгарський перчик ріжемо довільними шматочками і додаємо до овочів разом з помідорами і грибами. Вміст гарненько перемішаємо, підсолюємо, зменшимо вогонь і даємо прокипіти, додавши улюблені спеції. Рис промиваємо, висипаємо його до овочевої суміші, заливаємо водою і закриваємо кришкою. Як тільки рідина почне википати, додаємо туди кілька очищених зубчиків часнику. Хвилин через 10 рис повністю вбере всю воду, тому вимикаємо газ і даємо страву трохи «підійти».
Овочевий Плов з рисом і кукурудзою
Інгредієнти:
Приготування
Рис гарненько промиваємо і заливаємо фільтрованою водою. Цибулину і моркву чистимо, нарізаємо кубиками, а перець обробляємо від насіння і шаткуємо смужками. З консервованого горошку і солодкої кукурудзи зливаємо рідину. Тепер ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї масло і нагріваємо. Після цього викладаємо моркву пасеруємо її, помішуючи. Потім викладаємо інші овочі, перемішуємо і прогріваємо. Акуратно засипаємо рис, встромляємо часник і підсолюємо за смаком. Заливаємо все гарячою водою і тушкуємо плов до готовності рису.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з креветками
Якщо ви любите морепродукти, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Давайте розберемося, як приготувати плов з креветками - вишукане й делікатесне
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Овочевий плов
Овочевий плов - це ще один різновид популярного і дуже смачного блюда. Звичайно, рецепт зовсім не схожий на традиційний, але смак від цього гірше не
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з