Пісний плов

Пісний плов
Поєднання рису і овочів – це дуже смачне і поживне блюдо, яке можна приготувати з будь-яких свіжих або заморожених овочів , наявних в холодильнику. Пропонуємо вам кілька рецептів овочевого плову, який завжди виходить неймовірно ароматним і ситним.

Пісний плов в мультиварці


Інгредієнти:

  • рис пропарений – 3 ст.;

  • вода – 6 ст.;

  • болгарський перець – 5 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • куркума – щіпка;

  • коріандр – щіпка;

  • спеції;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати овочевий плов? Отже, спочатку чистимо моркву і шаткуємо її соломкою. Точно також чинимо з обробленим болгарським перцем. Цибулину і часник дрібненько рубаємо. Тепер наливаємо в каструлю олію, викладаємо підготовлені овочі і перемішуємо. Закриваємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і час на 40 хвилин. Після сигналу готовності, додаємо куркуму, коріандр, знову перемішуємо і викладаємо промитий рис. Перемішуємо його з овочами, вливаємо підігріту воду, солимо за смаком і готуємо страву в режимі «Плов». Перед подачею на стіл прикрашаємо овочевий плов свіжою зеленню!

    Рецепт пісного овочевого плову


    Інгредієнти:

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • морква – 1 шт.;

  • лісові гриби – 300 г;

  • зелений консервований горошок – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • вода фільтрована – 400 мл;

  • болгарський перець – 05 шт.;

  • длинозернистый рис -1 ст.;

  • цибулина – 1 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо всі овочі: чистимо їх, обполіскуємо і нарізаємо невеликою соломкою. Подрібнюємо гриби довільними шматочками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. В окремому чавунці прогріваємо масло, висипаємо спочатку цибулю, а потім моркву до золотистого кольору. До обсмажених овочів додаємо болгарський перець і рис. Гарненько перемішуємо масу і готуємо ще кілька хвилин. Далі акуратно вливаємо воду, додаємо спеції, доводимо до кипіння і ставимо на слабенький вогонь. Через 10 хвилин знімаємо кришку і висипаємо підготовлені гриби. Після цього готуємо плов ще 10 хвилин, додаємо горошок, тушкуємо 5 хвилин і знімаємо з плити.

    Овочевий плов з грибами


    Інгредієнти:

  • рис пропарений – 1 ст.;

  • свіжі печериці – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • перець червоний болгарський – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, обполіскуємо, подрібнюємо ножем і пасеруємо на розпеченому маслі. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою і відправляємо в сковороду. Болгарський перчик ріжемо довільними шматочками і додаємо до овочів разом з помідорами і грибами. Вміст гарненько перемішаємо, підсолюємо, зменшимо вогонь і даємо прокипіти, додавши улюблені спеції. Рис промиваємо, висипаємо його до овочевої суміші, заливаємо водою і закриваємо кришкою. Як тільки рідина почне википати, додаємо туди кілька очищених зубчиків часнику. Хвилин через 10 рис повністю вбере всю воду, тому вимикаємо газ і даємо страву трохи «підійти».

    Овочевий Плов з рисом і кукурудзою


    Інгредієнти:

  • рис – 15 склянки;

  • цибулина – 1 шт.;

  • консервований горошок – 1 банку;

  • консервована кукурудза – 1 банка;

  • морква – 1 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • спеції;
  • Пісний плов

  • масло рослинне – 50 мл


  • Приготування
    Рис гарненько промиваємо і заливаємо фільтрованою водою. Цибулину і моркву чистимо, нарізаємо кубиками, а перець обробляємо від насіння і шаткуємо смужками. З консервованого горошку і солодкої кукурудзи зливаємо рідину. Тепер ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї масло і нагріваємо. Після цього викладаємо моркву пасеруємо її, помішуючи. Потім викладаємо інші овочі, перемішуємо і прогріваємо. Акуратно засипаємо рис, встромляємо часник і підсолюємо за смаком. Заливаємо все гарячою водою і тушкуємо плов до готовності рису.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:28
    Переглядів: 598