Поєднання рису і овочів – це дуже смачне і поживне блюдо, яке можна приготувати з будь-яких свіжих або заморожених овочів , наявних в холодильнику. Пропонуємо вам кілька рецептів овочевого плову, який завжди виходить неймовірно ароматним і ситним.
Пісний плов в мультиварці
Інгредієнти: рис пропарений – 3 ст.; вода – 6 ст.; болгарський перець – 5 шт.; морква – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 3 зубчики; куркума – щіпка; коріандр – щіпка; спеції; масло рослинне – 3 ст. ложки. Приготування Як приготувати овочевий плов? Отже, спочатку чистимо моркву і шаткуємо її соломкою. Точно також чинимо з обробленим болгарським перцем. Цибулину і часник дрібненько рубаємо. Тепер наливаємо в каструлю олію, викладаємо підготовлені овочі і перемішуємо. Закриваємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і час на 40 хвилин. Після сигналу готовності, додаємо куркуму, коріандр, знову перемішуємо і викладаємо промитий рис. Перемішуємо його з овочами, вливаємо підігріту воду, солимо за смаком і готуємо страву в режимі «Плов». Перед подачею на стіл прикрашаємо овочевий плов свіжою зеленню!
Рецепт пісного овочевого плову
Інгредієнти: масло рослинне – 3 ст. ложки; морква – 1 шт.; лісові гриби – 300 г; зелений консервований горошок – 3 ст. ложки; спеції; вода фільтрована – 400 мл; болгарський перець – 05 шт.; длинозернистый рис -1 ст.; цибулина – 1 шт. Приготування Спочатку готуємо всі овочі: чистимо їх, обполіскуємо і нарізаємо невеликою соломкою. Подрібнюємо гриби довільними шматочками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко. В окремому чавунці прогріваємо масло, висипаємо спочатку цибулю, а потім моркву до золотистого кольору. До обсмажених овочів додаємо болгарський перець і рис. Гарненько перемішуємо масу і готуємо ще кілька хвилин. Далі акуратно вливаємо воду, додаємо спеції, доводимо до кипіння і ставимо на слабенький вогонь. Через 10 хвилин знімаємо кришку і висипаємо підготовлені гриби. Після цього готуємо плов ще 10 хвилин, додаємо горошок, тушкуємо 5 хвилин і знімаємо з плити.
Овочевий плов з грибами
Інгредієнти: рис пропарений – 1 ст.; свіжі печериці – 200 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; перець червоний болгарський – 1 шт.; олія рослинна; помідори – 2 шт.; часник – 1 головка; спеції; олія рослинна. Приготування Чистимо цибулину, обполіскуємо, подрібнюємо ножем і пасеруємо на розпеченому маслі. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою і відправляємо в сковороду. Болгарський перчик ріжемо довільними шматочками і додаємо до овочів разом з помідорами і грибами. Вміст гарненько перемішаємо, підсолюємо, зменшимо вогонь і даємо прокипіти, додавши улюблені спеції. Рис промиваємо, висипаємо його до овочевої суміші, заливаємо водою і закриваємо кришкою. Як тільки рідина почне википати, додаємо туди кілька очищених зубчиків часнику. Хвилин через 10 рис повністю вбере всю воду, тому вимикаємо газ і даємо страву трохи «підійти».
Овочевий Плов з рисом і кукурудзою
Інгредієнти: рис – 15 склянки; цибулина – 1 шт.; консервований горошок – 1 банку; консервована кукурудза – 1 банка; морква – 1 шт.; перець солодкий – 1 шт.; спеції; масло рослинне – 50 мл Приготування Рис гарненько промиваємо і заливаємо фільтрованою водою. Цибулину і моркву чистимо, нарізаємо кубиками, а перець обробляємо від насіння і шаткуємо смужками. З консервованого горошку і солодкої кукурудзи зливаємо рідину. Тепер ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї масло і нагріваємо. Після цього викладаємо моркву пасеруємо її, помішуючи. Потім викладаємо інші овочі, перемішуємо і прогріваємо. Акуратно засипаємо рис, встромляємо часник і підсолюємо за смаком. Заливаємо все гарячою водою і тушкуємо плов до готовності рису.