Православні християни більшу частину року не вживають м'яса, однак це не означає, що потрібно зовсім голодувати або їсти тільки сирі овочі і каші на воді. Пропонуємо вам рецепти пісного плову в мультиварці, які дозволять урізноманітнити ваше меню в будь-який час року.
Пісний плов з грибами в мультиварці
Інгредієнти: гриби свіжі– 305 м; рис – 355 г; морква – 75 г; цибулина – 45 г; масло рослинне – 55 мл; спеції . Приготування Цибулину і моркву очищаємо і дрібненько нарізаємо. Гриби обполіскуємо і шаткуємо тонкими пластинками. Рис промиваємо до прозорості води кілька разів. У посуд мультиварки наливаємо масло, цибулька і кидаємо підрум'янюємо його до прозорого стану на «Смаження». Потім додаємо моркву і гриби. Далі викладаємо рівним шаром рис, приправляємо спеціями і заливаємо все холодною водою. Вибираємо «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу.
Пісний плов з овочами в мультиварці
Інгредієнти: рис сухий – 355 г; вода – 705 мл; морква – 85 м; цибулина – 65 г; часник – 4 зубки; спеції; масло рослинне – 35 мл; куркума – за смаком; солодкий перець – 105 р. Приготування Перед тим, як почати готувати пісний плов в мультиварці, готуємо всі інгредієнти. Цибулину і моркву чистимо, дрібно нарізаємо, а болгарський перець обробляємо і шаткуємо смужками. Посуд мультиварки промазуємо масло, викладаємо підготовлені овочі, спеції, перемішуємо і вмикаємо «Випічку» на 30 хвилин. Після цього додаємо очищені зубчики часнику і засипаємо промитий рис. Заливаємо все холодною водою і готуємо страву у відповідній програмі до сигналу. Готовий плов виходить неймовірно ароматним, розсипчастим і дуже смачним.
Рецепт пісного плову з айвою в мультиварці
Інгредієнти: білий сухий рис – 305 м; айва – 2 шт.; цибулина – 85 м; морква – 105 г; барбарис – за смаком; спеції і приправа до плову; свіжа зелень – для прикраси; олія рослинна; вода – 355 мл Приготування Рис промиваємо кілька разів руками, поки вода не стане абсолютно прозорою. Потім висипаємо крупу в каструлю, ошпарюємо окропом і запарюємо кілька хвилин. Не гаючи часу, обробляємо всі овочі, а потім нарізаємо їх: морква – тоненькою соломкою, а цибулю – кубиками. У посуд мультиварки наливаємо масло, розігріваємо його і кидаємо спочатку цибулю. Підрум'янюємо його на «Випікання» до напівпрозорого стану, а потім додаємо моркву і обсмажуємо до м'якості. Айву промиваємо, насухо витираємо рушником і рубаємо маленькими кубиками.
Викладаємо до овочевої обжарке промитий рис, розрівнюємо його ложкою і зверху укладаємо айву. Приправляємо блюдо сушеним барбарисом, підсолюємо за смаком і кидаємо приправу для плову. Заливаємо вміст гарячою водою і готуємо страву 35 хвилин, вибравши на дисплеї програму «Плов». Подаємо готову страву в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Пісний плов з сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти: рис пропарений – 195 г; морква – 55 г; чорнослив сухий, курага, родзинки, фініки – за смаком; олія рослинна; барбарис, шафран. спеції. Приготування Сухофрукти ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом і залишаємо для набухання на деякий час. Далі курагу і чорнослив нарізаємо тонкими смужками. Моркву чистимо і розрізаємо брусочками. У посуд мультиварки наливаємо рослинне масло і кидаємо в неї моркву. Рис промиваємо і висипаємо рівним шаром поверх овочів. Додаємо сухофрукти, підсолюємо і кидаємо приправи. Заливаємо все гарячою водою і злегка перемішуємо вміст. Виставляємо програму «Плов» і чекаємо звукового сигналу готовності.