» » Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці
Традиційне перші страви готуються на м'ясному бульйоні, але для різноманітності меню можна урізноманітнити, приготувавши борщ без м'яса, який виходить ні трохи не гірше. Вегетаріанське страва володіє незрівнянним смаком, воно вийде наваристим і дуже ситним.

Як приготувати борщ без м'яса?


Щоб зробити овочевий борщ без м'яса, дотримуються певні тонкощі:

  • Пісне страву готують на воді або овочевому бульйоні. По закінченню варіння його потрібно процідити.

  • Ідеальними умовами для борщу без м'яса є: буряк, томати, капуста, цибуля, морква, картопля.

  • Борщ без м'яса часто подають з часниковими пампушками. Якщо немає часу замішувати тісто і випікати хліб, можна натерти часником скоринку.


  • Борщ без м'яса – класичний рецепт

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Блюдо часто готують ті, хто дотримується вегетаріанства. Червоний борщ без м'яса готують без м'ясних продуктів і рослинної олії. Хоч ці інгредієнти і відсутні, страва виходить насиченим і смачним. Його приготування займає менше часу, ніж традиційного, а компоненти з легкістю можна знайти на кухні.
    Інгредієнти:

  • капуста – 400 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування

  • Каструлю з 15-2 л води закип'ятити.

  • Порізані капусту і картоплю кинути у воду, варити 30 хвилин.

  • Моркву і буряк обсмажити.

  • Додати цибулю, помідор. Тушкувати 15 хвилин.

  • З'єднати обидві частини в одній каструлі. Додати спеції і варити борщ без м'яса 10 хвилин.


  • Пісний борщ без м'яса


    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Під час дотримання посту можна зварити борщ з буряком і капустою без м'яса. В класичний варіант страви можна порізати щавель, зелень замінить оцет, додасть легку кислинку. Важливо дати яству настоятися, тому готувати його слід за 15 години до обіду або вечері. У цьому випадку смаки і аромати компонентів змішаються в один букет.
    Інгредієнти:

  • капуста – 400 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • щавель;

  • сіль.


  • Приготування

  • Закип'ятити 2 л води, кинути туди порізану капусту і картоплю, варити півгодини.

  • Зробити зажарку, додати її у воду.

  • Приєднати сіль, перець, варити борщ пісний, без м'яса 10 хвилин.


  • Борщ без м'яса з квашеною капустою – рецепт

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Такий варіант страви, як борщ із квашеної капусти без м'яса володіє яскравим смаком і ароматом. Спробувавши один раз, хочеться страва готувати і їсти кожен день. Якщо капуста виявиться надзвичайно кислої, її потрібно замочити в холодній воді або віджати розсіл. Цей компонент дуже гармонійно поєднується з зеленню.
    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • сіль.


  • Приготування

  • Воду закип'ятити, всипати картоплю, капусту і варити 5 хвилин.

  • Зробити зажарку. Прожарити 2 хвилини.

  • На сковорідку викласти натерту буряк і смажити ще 10 хвилин.

  • Викласти пасту і овочі протушкувати до м'якого стану.

  • Викласти овочі в каструлю, проварити кілька хвилин і додати сіль. Залишити на пару хвилин і зняти з вогню.


  • Рецепт зеленого борщу без м'яса

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Для приготування такого варіанту першого страви як зелений борщ без м'яса використовують зелений горошок і щавель. Обидва компонента надають йому насичений смак. Для готування можна брати як свіжий, так і консервований горох. Страва рекомендується готувати з розрахунку на один раз, воно втрачає смакові якості, якщо постоїть день або два.
    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • капуста – 300 г;

  • цибулю, моркву, буряк – по 1 шт.;

  • консервований горошок – 05 банки;

  • щавель – 05 пучка;

  • помідори – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування

  • Овочі порізати.

  • У окріп покласти картоплю. Потім через 3 хвилини моркву, цибулю і проварити хвилин 5.

  • Додати буряк, горошок і щавель. Помідори натерти і викласти в каструлю.

  • Прокип'ятити борщ зелений без м'яса 10 хвилин, зняти з вогню.


  • Борщ з сосисками без м'яса

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Якщо хочеться отримати ситне наваристое блюдо, можна зробити борщ без м'яса, рецепт якого включає додавання сосисок, вони замінять м'ясної компонент і додадуть оригінальний присмак. Крім того, страва вийде неймовірно поживним, замінить повноцінний ситний обід і різноманітить звичний раціон.


    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • капуста – 300 г;

  • цибулю, моркву, буряк – по 1 шт.;

  • сосиски – 5 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • спеції.


  • Приготування

  • Овочі порізати.

  • У окріп кинути картоплю і сосиски. Варити близько 20 хвилин.

  • Зробити зажарку, в кінці додати пасту.

  • Кип'ятити наваристий борщ без м'яса ще 5-10 хвилин.


  • Борщ з квасолею без м'яса – рецепт

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Червона квасоля – чудовий замінник м'яса, тому що в ній міститься рослинний білок. Використовуючи цей компонент для приготування пісного страви, її треба замочити на ніч у холодній воді. Дотримуючись нехитрі прийоми, вдасться приготувати страву, яка полюбить вся сім'я. Додати пікантності допоможе болгарський перець.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 200 г;

  • капуста – 200 г;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • картопля – 4 шт.;

  • буряк – 200 г;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування

  • Квасолю відварити до м'якості.

  • Обсмажити цибулю і моркву.

  • Додати натерту буряк. Пасту і воду (половину склянки) змішати, вилити до овочів. Тушкувати 10 хвилин.

  • У ємність налити 25 л води, закип'ятити. Всипати порізану картоплю. Через 5 хвилин додати квасолю і овочі зі сковороди.

  • Останніми викласти капусту і болгарський перець. Варити борщ з квасолею без м'яса, поки овочі не стануть м'якими


  • Рецепт борщу з грибами без м'яса

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    З різними інгредієнтами страва набуває нові смакові відтінки. Ще один неймовірно популярний рецепт – це борщ без м'яса з грибами , який легко готується і швидко з'їдається. Гриби можуть бути будь – свіжі або сушені, лисички, білі і опеньки. Головне, замочити їх у холодній воді за три години до приготування. Страви дають настоятися, перш ніж подають на стіл.
    Інгредієнти:

  • гриби – 150 г;

  • капуста – 250 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • вода – 2 л;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції і зелень.


  • Приготування

  • Гриби відварити протягом 10 хвилин. Потім воду злити і налити 2 л свіжої води.

  • Порізану цибулю, моркву і буряк обсмажити. Приєднати пасту.

  • Прокип'ятити гриби 10 хвилин, додати картоплю, а через 7 хвилин капусту. Відварити до м'якості.

  • Викласти в каструлю овочі зі сковороди, проварити смачний борщ без м'яса пару хвилин.


  • Борщ з квасолею і чорносливом без м'яса

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Існує дуже цікавий спосіб, як зробити борщ без м'яса на воді. Разом з квасолею можна підготувати і чорнослив, який збагатить блюдо корисними речовинами. Крім того, сухофрукт додасть пікантну нотку. Приготувати страву можна з сочевицею, яка вариться швидше, ніж квасоля, у цьому випадку картоплю додають за бажанням.
    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • буряк, цибуля, морква – по 1 шт.;

  • капуста – 300 г;

  • квасоля – 05 склянки;

  • картопля – 2 шт.;

  • чорнослив – 7 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Квасолю відварити.

  • Буряк обсмажити на сковороді.

  • Закип'ятити воду і кинути в неї порізані картоплю, цибулю, моркву і буряк.

  • Порізати капусту і додати у воду. Варити до розм'якшення овочів

  • Чорнослив порізати і кинути у воду разом з квасолею. Варити 10 хвилин.


  • Борщ без м'яса в мультиварці

    Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці

    Надзвичайно простим виходить рецепт борщу з буряками без м'яса, якщо він робиться з допомогою мультиварки. Щоб блюдо вийшло червоним і яскравим кольором, при тушкуванні буряків додають трохи оцту або лимонної кислоти. Щоб урізноманітнити смак страви, додають гриби або яйця, заправкою послужить зелень, спеції.
    Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;

  • буряк – 200 г ;

  • капуста – 300 г;

  • морква – 150 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • оцет – 2 ч. л.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Посічену цибулю і натерту моркву покласти в чашу і вибрати режим «Смаження».

  • Буряк натерти залити оцтом.

  • В мультиварці з'єднати буряки та овочі. Прогріти 5 хвилин і перемішати.

  • Додати пасту, посолити і поперчити. Покласти порізану картоплю і капусту.

  • Влити 3 л гарячої води, готувати в режимі «Гасіння».

  • В кінці приєднати часник.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:35
    Переглядів: 59