Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою
Пісний борщ з квасолею – ідеальний варіант для гарячого включення в меню під час посту або в раціон вегетаріанців. Після трапези не залишиться сумнівів у поживності страви і його прекрасною здібності на довго і якісно вгамовувати почуття голоду.
Готується пісний борщ з квасолею без м'яса на овочевому або грибному бульйоні, який варять з додаванням всіляких коріння і лука.
Квасоля використовують консервовану або сиру. Останню попередньо вимочують у воді 12 і більше годин, після чого промивають і варять до м'якості, перш ніж додавати інші інгредієнти.
Капусту в борщ додають сиру або квашену, попередньо припустив її в сотейнику або сковороді. Крім білокачанних сортів допускається використання суцвіть цвітної капусти або щавлю.
Крім капусти в складі борщу присутній буряк, морква, цибуля, картопля, болгарський перець і томат у вигляді помідорів, пасти або соусу.
З спецій і приправ традиційно додають лавр, горошини запашного і чорного перцю, зелень, часник.
Традиційний пісний борщ з буряком і квасолею може бути приготований без обсмажування овочів і використання рослинного масла. При цьому етап створення овочевий заправки опускається, буряк і моркву закладаються в бульйон з квасолею першими, а картопля та інші овочі, додаються через 10 хвилин варіння.
Інгредієнти:
овочевий бульйон – 25 л;
квасоля червона – 1 склянка;
капуста – 250 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
помідори – 4 шт.;
часник – 2 зубки;
болгарський перець – 05 шт.;
масло – 40 мл;
сіль, перець, цукор, спеції.
Приготування
Замочують і відварюють в бульйоні квасоля.
Додають картоплю, варять 10 хвилин.
Закладають піджарку з лука, моркви і буряків, додають помідори і часник.
Кидають в каструлю перець, капусту, приправи.
Через 15 хвилин борщ з червоною квасолею буде готовий.
Швидше за часом готується пісний борщ з консервованою квасолею. Не потрібно чекати розмочування бобів та їх тривалої варіння, а просто додати компонент в кінці приготування овочів. Можна доповнити склад селерою або коренем петрушки, а замість томатної пасти додати свіжі помідори, соус або кетчуп.
Інгредієнти:
овочевий бульйон – 25 л;
квасоля консервована – 1 банка;
капуста – 300 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
паста томатна – 40 г;
болгарський перець – 05 шт.;
часник – 1 зубок;
масло – 40 мл;
сіль, перець, цукор, приправи.
Приготування
У бульйоні варять картоплю 10 хвилин.
Додають піджарку з буряка, моркви з цибулею і пасти.
Закладають капусту, перець, всі приправи, варять 10 хвилин.
Вмішують квасоля, часник.
Через 5 хвилин томління пісний борщ з квасолею можна пробувати.
Борщ з білою квасолею готується з консервованими в своєму соку помідорами, які необхідно позбавити від шкірки, при наявності, і перетерти плоди на тертці. Боби підійдуть консервовані, які слід додати в кінці варіння або сирі, попередньо замочивши їх і відваривши до повної готовності.
Інгредієнти:
овочевий бульйон – 25 л;
квасоля біла – 200 г;
капуста – 300 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
помідори у власному соку – 200 г;
часник – 1 зубок;
масло – 40 мл;
сіль, перець, цукор, приправи.
Приготування
Квасолю відварюють в бульйоні.
Додають картоплю, а через 10 хвилин капусту, обсмажену буряк і моркву з цибулею і томатами.
Приправляють пісний борщ з білою квасолею і варять до готовності всіх овочів, додавши в кінці приготування подрібнений часник.
Наступна версія гарячого відрізняється меншою калорійністю за рахунок додавання замість традиційних бобів квасолеві стручків. Для цього готується окремо в сковороді або сотейнику заправка для борщу з морквою і стручкової квасолею, нарізаною невеликими скибочками. Додається піджарка в кінці варіння страви.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
квасоля стручкова – 250 г;
капуста – 300 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
томатний сік – 05 л;
болгарський перець – 70 г;
масло – 40 мл;
сіль, перець, цукор, лавр, зелень.
Приготування
Варять кубики картоплі у воді 10 хвилин.
Окремо смажать буряк, додають в каструлю разом з капустою.
Смажать цибулю з морквою, квасолею, вливають томатний сік, припускають, виливають до овочів.
Приправляють борщ зі стручковою квасолею, додають солодкий перець, варять 10 хвилин.
Особливий насичений смак з приємною кислинкою набуває пісний борщ із квасолею, якщо його зварити з квашеною капустою. Заготовку при надмірній кислотності промивають під проточною водою, віджимають, а потім припускають у сковороді або сотейнику до бажаної м'якості, додавши при необхідності цукор.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
квасоля – 200 г;
капуста квашена – 250 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
томатна паста – 100 г;
часник – 2 зубки;
олія – 60 мл;
цукор – 10 г;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Замочують і квасолю відварюють.
Обсмажують трохи і протушивают з додаванням масла і цукру капусту.
Закладають до квасолі картоплю, варять до м'якості.
Додають капусту, піджарку з моркви, цибулі, буряків і томату, вводять приправи.
Варять борщ з квашеною капустою і квасолею 5-10 хвилин, додають часник, зелень, дають настоятися.
Не поступається за поживністю класичним версіями зварений пісний борщ з грибами та квасолею. Особливо смачним гаряче буде на овочевому бульйоні, який при варінні додають білі гриби або грибний порошок для насиченості і аромату. Всі овочі крім капусти і картоплі слід перед додаванням в каструлю обсмажити.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
квасоля – 200 г;
гриби – 200 г;
капуста – 250 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
помідори – 4 шт.;
часник – 2 зубки;
олія – 60 мл;
болгарський перець – 1 шт.;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Відварюють замочену квасоля, додають картоплю і капусту.
Обсмажують окремо гриби і овочі, додавши пасту, викладають у каструлю.
Приправляють пісний борщ з грибами і квасолею, проварюють 10 хвилин, додавши в кінці часник і зелень.
Якщо традиційний борщ зі свіжої капусти з квасолею набрид і хочеться додати страві оригінальності і легкості, можна замінити белокочанный овоч суцвіттями цвітної капусти. В даному випадку як не можна до місця буде зелена цибуля, яку можна додати в тарілку при подачі або в каструлю в кінці варіння.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
квасоля – 150 г;
капуста цвітна – 200 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
томатне пюре – 200 г;
часник – 1 зубок;
масло – 40 мл;
зелена цибуля – 2 стебла;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
У каструлю з відвареною квасолею закладають картоплю, а через 10 хвилин суцвіття капусти.
Обсмажують буряк і моркву з цибулею, додавши томат.
Перекладають овочі в каструлю, додають приправи, зелень, готують ще 5-10 хвилин.
Рецепт борщу з квасолею і щавлем особливо доречний у весняний період, коли відчувається нестача вітамінів. При бажанні можна додавати в склад і іншу зелень: черемшу, лободу, кропиву, шпинат. Зручно використовувати консервовану квасолю, яку додати, попередньо відкинувши боби на сито.
Інгредієнти:
вода – 2 л;
квасоля – 1 банка;
щавель – 2 пучка;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
томатна паста – 3 ст. ложки;
масло – 40 мл;
сіль, перець, лавр, кріп і петрушка.
Приготування
У воді варять картоплю 10 хвилин.
Додають болгарський перець, а через 5 хвилин піджарку з буряків, цибулі, моркви і томатів.
Додають щавель, приправи, варять гаряче 5 хвилин, подають із зеленню.
Якщо хто не пробував додавати в борщ чорнослив, обов'язково слід заповнити прогалину і оцінити переваги цієї версії гарячого. Сухофрукт необхідно взяти без кісточок і нарізати соломкою або кубиками. Особливі ноти додадуть коріння селери і петрушки, які включають до складу піджарки.
Інгредієнти:
вода – 25 л;
квасоля – 100 г;
чорнослив – 7 шт.;
капуста – 250 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
корінь селери і петрушки – по 50 г;
болгарський перець – 1 шт.;
томатна паста – 2-3 ст. ложки;
масло – 40 мл;
сіль, перець, цукор, спеції.
Приготування
Квасолю відварюють.
Додають картоплю, припущену окремо буряки, варять 10 хвилин.
Додають обсмажені коріння з цибулею і томатом, капусту, солодкий перець, чорнослив, приправи.
Варять борщ з чорносливом і квасолею 10 хвилин.
В дозволені дні можна зварити смачний пісний борщ з кількою в томаті і квасолею. Консерви повинні бути якісними з цілими рибинами, без стороннього присмаку. При бажанні можна коригувати склад і техніку виконання рецепта, додаючи інші овочі або замінюючи квасоля готової консервованої.
Інгредієнти:
вода – 25 л;
квасоля – 100 г;
кілька в томатному соусі – 1 банка;
капуста – 300 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
масло – 40 мл;
сіль, перець, спеції, зелень.
Приготування
До відвареної квасолі закладають картоплю і готують 10 хвилин.
Додають капусту, обсмажену цибулю з морквою і буряком з додаванням помідорів.
Приправляють борщ, закладають консерви, дають поваритися 10-15 хвилин, подають з петрушкою або кропом.
Легко і просто готувати пісний борщ з квасолею в мультиварці . Вимочену не менше 12 годин і промиту квасолю в даному випадку закладають разом з картоплею та іншими овочами. Тим, хто віддає перевагу у страві капусту з легким хрускотом, необхідно додати її разом з болгарським перцем за 30 хвилин до закінчення обраної програми.
Інгредієнти:
вода – 25 л;
квасоля – 200 г;
капуста – 250 г;
буряк – 1 шт.;
картопля – 3 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
томатна паста – 3 ст. ложки;
масло – 40 мл;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Обсмажують на маслі в режимі «Випічка» цибулю з морквою і буряком.
Додають розмочену квасолю, картоплю, капусту, солодкий перець, пасту.
Заливають вміст чаші водою, приправляють і готують в режимі «Суп» або «Мультиповар» 15 години.
Як приготувати борщ з квасолею?
Готується пісний борщ з квасолею без м'яса на овочевому або грибному бульйоні, який варять з додаванням всіляких коріння і лука.
Рецепт борщу з квасолею і буряком
Традиційний пісний борщ з буряком і квасолею може бути приготований без обсмажування овочів і використання рослинного масла. При цьому етап створення овочевий заправки опускається, буряк і моркву закладаються в бульйон з квасолею першими, а картопля та інші овочі, додаються через 10 хвилин варіння.
Інгредієнти:
Приготування
Борщ з консервованою квасолею
Швидше за часом готується пісний борщ з консервованою квасолею. Не потрібно чекати розмочування бобів та їх тривалої варіння, а просто додати компонент в кінці приготування овочів. Можна доповнити склад селерою або коренем петрушки, а замість томатної пасти додати свіжі помідори, соус або кетчуп.
Інгредієнти:
Приготування
Борщ з білою квасолею – рецепт приготування
Борщ з білою квасолею готується з консервованими в своєму соку помідорами, які необхідно позбавити від шкірки, при наявності, і перетерти плоди на тертці. Боби підійдуть консервовані, які слід додати в кінці варіння або сирі, попередньо замочивши їх і відваривши до повної готовності.
Інгредієнти:
Приготування
Борщ зі стручковою квасолею – рецепт
Наступна версія гарячого відрізняється меншою калорійністю за рахунок додавання замість традиційних бобів квасолеві стручків. Для цього готується окремо в сковороді або сотейнику заправка для борщу з морквою і стручкової квасолею, нарізаною невеликими скибочками. Додається піджарка в кінці варіння страви.
Інгредієнти:
Приготування
Борщ з квашеною капустою і квасолею
Особливий насичений смак з приємною кислинкою набуває пісний борщ із квасолею, якщо його зварити з квашеною капустою. Заготовку при надмірній кислотності промивають під проточною водою, віджимають, а потім припускають у сковороді або сотейнику до бажаної м'якості, додавши при необхідності цукор.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний борщ з грибами й квасолею
Не поступається за поживністю класичним версіями зварений пісний борщ з грибами та квасолею. Особливо смачним гаряче буде на овочевому бульйоні, який при варінні додають білі гриби або грибний порошок для насиченості і аромату. Всі овочі крім капусти і картоплі слід перед додаванням в каструлю обсмажити.
Інгредієнти:
Приготування
Борщ з цвітної капусти з квасолею
Якщо традиційний борщ зі свіжої капусти з квасолею набрид і хочеться додати страві оригінальності і легкості, можна замінити белокочанный овоч суцвіттями цвітної капусти. В даному випадку як не можна до місця буде зелена цибуля, яку можна додати в тарілку при подачі або в каструлю в кінці варіння.
Інгредієнти:
Приготування
Зелений борщ з квасолею
Рецепт борщу з квасолею і щавлем особливо доречний у весняний період, коли відчувається нестача вітамінів. При бажанні можна додавати в склад і іншу зелень: черемшу, лободу, кропиву, шпинат. Зручно використовувати консервовану квасолю, яку додати, попередньо відкинувши боби на сито.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний борщ з чорносливом і квасолею
Якщо хто не пробував додавати в борщ чорнослив, обов'язково слід заповнити прогалину і оцінити переваги цієї версії гарячого. Сухофрукт необхідно взяти без кісточок і нарізати соломкою або кубиками. Особливі ноти додадуть коріння селери і петрушки, які включають до складу піджарки.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний борщ з кількою і квасолею
В дозволені дні можна зварити смачний пісний борщ з кількою в томаті і квасолею. Консерви повинні бути якісними з цілими рибинами, без стороннього присмаку. При бажанні можна коригувати склад і техніку виконання рецепта, додаючи інші овочі або замінюючи квасоля готової консервованої.
Інгредієнти:
Приготування
Борщ з квасолею в мультиварці
Легко і просто готувати пісний борщ з квасолею в мультиварці . Вимочену не менше 12 годин і промиту квасолю в даному випадку закладають разом з картоплею та іншими овочами. Тим, хто віддає перевагу у страві капусту з легким хрускотом, необхідно додати її разом з болгарським перцем за 30 хвилин до закінчення обраної програми.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці
Борщ без м'яса являє собою вітамінне блюдо, яке підійде для вегетаріанців. Існує безліч його різновидів рецептів: з щавлем, грибами, сосисками,
Як приготувати щі - рецепти кислих щів з квашеної і свіжої капусти, щавлю і з квасолею
Розібравшись з тим, як приготувати щі, вдасться кожен раз балувати своє сімейство іншою версією гарячого. Смачне і апетитне блюдо виходить і за
Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом
Легке і поживне блюдо - пісний суп з квасолею, яке робить дієту абсолютно не складним. Ці боби компенсують нестачу амінокислот і відмова від
Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках
Пісна солянка готується без додавання м'ясних продуктів і сировини тваринного жиру. Вельми гідні смакові і поживні характеристики страва набуває за
Страви без м'яса - рецепт горохового супу, салату, борщу, плову і підливи
Страви без м'яса затребувані під час посту, включаються в раціоні вегетаріанців або застосовуються в дієтичному меню, де потрібно знизити
Пісний борщ з квасолею
Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде