» » Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою
Пісний борщ з квасолею – ідеальний варіант для гарячого включення в меню під час посту або в раціон вегетаріанців. Після трапези не залишиться сумнівів у поживності страви і його прекрасною здібності на довго і якісно вгамовувати почуття голоду.

Як приготувати борщ з квасолею?


Готується пісний борщ з квасолею без м'яса на овочевому або грибному бульйоні, який варять з додаванням всіляких коріння і лука.

  • Квасоля використовують консервовану або сиру. Останню попередньо вимочують у воді 12 і більше годин, після чого промивають і варять до м'якості, перш ніж додавати інші інгредієнти.

  • Капусту в борщ додають сиру або квашену, попередньо припустив її в сотейнику або сковороді. Крім білокачанних сортів допускається використання суцвіть цвітної капусти або щавлю.

  • Крім капусти в складі борщу присутній буряк, морква, цибуля, картопля, болгарський перець і томат у вигляді помідорів, пасти або соусу.

  • З спецій і приправ традиційно додають лавр, горошини запашного і чорного перцю, зелень, часник.


  • Рецепт борщу з квасолею і буряком

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Традиційний пісний борщ з буряком і квасолею може бути приготований без обсмажування овочів і використання рослинного масла. При цьому етап створення овочевий заправки опускається, буряк і моркву закладаються в бульйон з квасолею першими, а картопля та інші овочі, додаються через 10 хвилин варіння.
    Інгредієнти:

  • овочевий бульйон – 25 л;

  • квасоля червона – 1 склянка;

  • капуста – 250 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • болгарський перець – 05 шт.;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, цукор, спеції.


  • Приготування

  • Замочують і відварюють в бульйоні квасоля.

  • Додають картоплю, варять 10 хвилин.

  • Закладають піджарку з лука, моркви і буряків, додають помідори і часник.

  • Кидають в каструлю перець, капусту, приправи.

  • Через 15 хвилин борщ з червоною квасолею буде готовий.


  • Борщ з консервованою квасолею


    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Швидше за часом готується пісний борщ з консервованою квасолею. Не потрібно чекати розмочування бобів та їх тривалої варіння, а просто додати компонент в кінці приготування овочів. Можна доповнити склад селерою або коренем петрушки, а замість томатної пасти додати свіжі помідори, соус або кетчуп.
    Інгредієнти:

  • овочевий бульйон – 25 л;

  • квасоля консервована – 1 банка;

  • капуста – 300 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • паста томатна – 40 г;

  • болгарський перець – 05 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, цукор, приправи.


  • Приготування

  • У бульйоні варять картоплю 10 хвилин.

  • Додають піджарку з буряка, моркви з цибулею і пасти.

  • Закладають капусту, перець, всі приправи, варять 10 хвилин.

  • Вмішують квасоля, часник.

  • Через 5 хвилин томління пісний борщ з квасолею можна пробувати.


  • Борщ з білою квасолею – рецепт приготування

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Борщ з білою квасолею готується з консервованими в своєму соку помідорами, які необхідно позбавити від шкірки, при наявності, і перетерти плоди на тертці. Боби підійдуть консервовані, які слід додати в кінці варіння або сирі, попередньо замочивши їх і відваривши до повної готовності.
    Інгредієнти:

  • овочевий бульйон – 25 л;

  • квасоля біла – 200 г;

  • капуста – 300 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори у власному соку – 200 г;

  • часник – 1 зубок;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, цукор, приправи.


  • Приготування

  • Квасолю відварюють в бульйоні.

  • Додають картоплю, а через 10 хвилин капусту, обсмажену буряк і моркву з цибулею і томатами.

  • Приправляють пісний борщ з білою квасолею і варять до готовності всіх овочів, додавши в кінці приготування подрібнений часник.


  • Борщ зі стручковою квасолею – рецепт

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Наступна версія гарячого відрізняється меншою калорійністю за рахунок додавання замість традиційних бобів квасолеві стручків. Для цього готується окремо в сковороді або сотейнику заправка для борщу з морквою і стручкової квасолею, нарізаною невеликими скибочками. Додається піджарка в кінці варіння страви.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • квасоля стручкова – 250 г;

  • капуста – 300 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • томатний сік – 05 л;

  • болгарський перець – 70 г;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, цукор, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Варять кубики картоплі у воді 10 хвилин.

  • Окремо смажать буряк, додають в каструлю разом з капустою.

  • Смажать цибулю з морквою, квасолею, вливають томатний сік, припускають, виливають до овочів.

  • Приправляють борщ зі стручковою квасолею, додають солодкий перець, варять 10 хвилин.


  • Борщ з квашеною капустою і квасолею

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Особливий насичений смак з приємною кислинкою набуває пісний борщ із квасолею, якщо його зварити з квашеною капустою. Заготовку при надмірній кислотності промивають під проточною водою, віджимають, а потім припускають у сковороді або сотейнику до бажаної м'якості, додавши при необхідності цукор.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • квасоля – 200 г;

  • капуста квашена – 250 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • томатна паста – 100 г;

  • часник – 2 зубки;

  • олія – 60 мл;

  • цукор – 10 г;



  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування



  • Замочують і квасолю відварюють.

  • Обсмажують трохи і протушивают з додаванням масла і цукру капусту.

  • Закладають до квасолі картоплю, варять до м'якості.

  • Додають капусту, піджарку з моркви, цибулі, буряків і томату, вводять приправи.

  • Варять борщ з квашеною капустою і квасолею 5-10 хвилин, додають часник, зелень, дають настоятися.


  • Пісний борщ з грибами й квасолею

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Не поступається за поживністю класичним версіями зварений пісний борщ з грибами та квасолею. Особливо смачним гаряче буде на овочевому бульйоні, який при варінні додають білі гриби або грибний порошок для насиченості і аромату. Всі овочі крім капусти і картоплі слід перед додаванням в каструлю обсмажити.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • квасоля – 200 г;

  • гриби – 200 г;

  • капуста – 250 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • олія – 60 мл;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють замочену квасоля, додають картоплю і капусту.

  • Обсмажують окремо гриби і овочі, додавши пасту, викладають у каструлю.

  • Приправляють пісний борщ з грибами і квасолею, проварюють 10 хвилин, додавши в кінці часник і зелень.


  • Борщ з цвітної капусти з квасолею

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Якщо традиційний борщ зі свіжої капусти з квасолею набрид і хочеться додати страві оригінальності і легкості, можна замінити белокочанный овоч суцвіттями цвітної капусти. В даному випадку як не можна до місця буде зелена цибуля, яку можна додати в тарілку при подачі або в каструлю в кінці варіння.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • квасоля – 150 г;

  • капуста цвітна – 200 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • томатне пюре – 200 г;

  • часник – 1 зубок;

  • масло – 40 мл;

  • зелена цибуля – 2 стебла;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • У каструлю з відвареною квасолею закладають картоплю, а через 10 хвилин суцвіття капусти.

  • Обсмажують буряк і моркву з цибулею, додавши томат.

  • Перекладають овочі в каструлю, додають приправи, зелень, готують ще 5-10 хвилин.


  • Зелений борщ з квасолею

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Рецепт борщу з квасолею і щавлем особливо доречний у весняний період, коли відчувається нестача вітамінів. При бажанні можна додавати в склад і іншу зелень: черемшу, лободу, кропиву, шпинат. Зручно використовувати консервовану квасолю, яку додати, попередньо відкинувши боби на сито.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • квасоля – 1 банка;

  • щавель – 2 пучка;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, лавр, кріп і петрушка.


  • Приготування

  • У воді варять картоплю 10 хвилин.

  • Додають болгарський перець, а через 5 хвилин піджарку з буряків, цибулі, моркви і томатів.

  • Додають щавель, приправи, варять гаряче 5 хвилин, подають із зеленню.


  • Пісний борщ з чорносливом і квасолею

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Якщо хто не пробував додавати в борщ чорнослив, обов'язково слід заповнити прогалину і оцінити переваги цієї версії гарячого. Сухофрукт необхідно взяти без кісточок і нарізати соломкою або кубиками. Особливі ноти додадуть коріння селери і петрушки, які включають до складу піджарки.
    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • квасоля – 100 г;

  • чорнослив – 7 шт.;

  • капуста – 250 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • корінь селери і петрушки – по 50 г;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • томатна паста – 2-3 ст. ложки;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, цукор, спеції.


  • Приготування

  • Квасолю відварюють.

  • Додають картоплю, припущену окремо буряки, варять 10 хвилин.

  • Додають обсмажені коріння з цибулею і томатом, капусту, солодкий перець, чорнослив, приправи.

  • Варять борщ з чорносливом і квасолею 10 хвилин.


  • Пісний борщ з кількою і квасолею

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    В дозволені дні можна зварити смачний пісний борщ з кількою в томаті і квасолею. Консерви повинні бути якісними з цілими рибинами, без стороннього присмаку. При бажанні можна коригувати склад і техніку виконання рецепта, додаючи інші овочі або замінюючи квасоля готової консервованої.
    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • квасоля – 100 г;

  • кілька в томатному соусі – 1 банка;

  • капуста – 300 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, спеції, зелень.


  • Приготування

  • До відвареної квасолі закладають картоплю і готують 10 хвилин.

  • Додають капусту, обсмажену цибулю з морквою і буряком з додаванням помідорів.

  • Приправляють борщ, закладають консерви, дають поваритися 10-15 хвилин, подають з петрушкою або кропом.


  • Борщ з квасолею в мультиварці

    Пісний борщ з квасолею червоною, білою і стручковою - рецепти без м'яса зі свіжою та квашеною капустою

    Легко і просто готувати пісний борщ з квасолею в мультиварці . Вимочену не менше 12 годин і промиту квасолю в даному випадку закладають разом з картоплею та іншими овочами. Тим, хто віддає перевагу у страві капусту з легким хрускотом, необхідно додати її разом з болгарським перцем за 30 хвилин до закінчення обраної програми.
    Інгредієнти:

  • вода – 25 л;

  • квасоля – 200 г;

  • капуста – 250 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • масло – 40 мл;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Обсмажують на маслі в режимі «Випічка» цибулю з морквою і буряком.

  • Додають розмочену квасолю, картоплю, капусту, солодкий перець, пасту.

  • Заливають вміст чаші водою, приправляють і готують в режимі «Суп» або «Мультиповар» 15 години.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:27
    Переглядів: 13