Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках
Пісна солянка внесе чимале різноманітність у меню, позбавлене м'ясних страв, доповнивши його як мінімум парою різних за смаковими характеристиками кулінарних композицій. Апетитний суп з маслинами і лимоном на перше або смачна тушкована капуста на друге будуть із захопленням прийняті їдцями.
Солянка без м'яса може бути приготована в якості рідкого гарячого на обід на перше або як поживне друге, для чого використовують різні базові компоненти і застосовують абсолютно різну технологію.
Для супу знадобиться бульйон з овочів і овочевий набір, в який входять в залежності від рецепту цибулю, моркву, солодкий перець, картопля, капуста, часто солоні огірки і томат. Незмінним супроводом страви будуть оливки або маслини і часточки лимона.
Для густий солянки, що подається на друге, знадобиться свіжа або квашеная капуста, доповненням якої можуть бути всілякі овочі, гриби, бобові, томат, різні приправи і зелень.
Пісна солянка зі свіжої капусти може подаватися як самостійне блюдо або використовуватися в якості наповнення для приготування пирогів і всілякої випічки. Замість томатної пасти до складу можна додати перетерті свіжі помідори, томатний сік, соус або кетчуп та інші приправи на вибір.
Інгредієнти:
капуста – 1 кг;
цибулю і моркву – по 2 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
лавр і перець запашний – по 3 шт.;
масло рослинне – 40 мл;
сіль, перець чорний мелений, зелень.
Приготування
Обсмажують цибулю і моркву в маслі.
Додають нашатковану капусту, пасту, приправи і спеції, тушкують під кришкою, періодично розмішуючи, до м'якості овочів.
Подається пісна капустяна солянка з зеленню.
Поданий далі рецепт смачної солянки з капусти без м'яса дозволить оцінити більш пікантні характеристики за рахунок використання квашеного овоча і його гармонійного поєднання з чорносливом і солодким перцем. Ідеальною приправою в даному випадку буде кмин, який при непереносимості можна замінити приправу хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
капуста квашена – 05 кг;
цибуля – 1 шт.;
чорнослив – 5 шт.;
червоний солодкий перець – 1/4 шт.;
кмин – 05 ч. ложки;
масло рослинне – 40 мл;
цукор – 1 ст. ложка або за смаком;
сіль, перець.
Приготування
На маслі обсмажують цибулю, закладають капусту, болгарський перець, всі приправи, тушкують страва до м'якості овочів.
Додають нарізану соломкою чорнослив, перемішують і дають яству потомитися ще 5-7 хвилин.
Смачна солянка без м'яса з чорносливом подається самостійно або подається з картоплею.
Більш поживною буде пісна солянка, приготовлена з квасолею, яку попередньо потрібно замочити на кілька годин, а потім промити і відварити майже до готовності. Додаткове спільне ловлення бобів з капустою і томатом дозволить компонентів обмінятися смаками і злитися воєдино в апетитну страву.
Інгредієнти:
капуста – 700 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
квасоля – 15 склянки;
томатна паста – 2 ст. ложки;
сушена петрушка – 1 ст. ложка;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець, лавр.
Приготування
Замочують і квасолю відварюють.
Обсмажують на олії цибулю, додавши в процесі моркву.
Закладають капусту, томатну пасту, квасоля, страву приправляють за смаком, прикривають кришкою.
Приблизно через 20-30 хвилин гасіння пісна солянка з квасолею буде готова.
Надзвичайно ароматної і насиченою виходить пісна грибна солянка, особливо якщо готувати її з боровками, лисичками, іншими представниками грибного царства. Через брак цілком підійдуть печериці і навіть гливи. Додаткову пікантність яству додадуть додані до складу мариновані огірки.
Інгредієнти:
капуста – 700 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
гриби – 600 г;
томатна паста – 2 ст. ложки;
огірки мариновані – 150 г;
масло рослинне – 50 мл;
часник – 2 зубки;
сіль, перець, лавр, спеції, сушена чи свіжа зелень.
Приготування
Гриби відварюють до готовності в підсоленій воді з додаванням спецій.
Обсмажують на олії цибулю з морквою.
Додають капусту, томатну пасту, нарізані або перетерті огірки.
Приправляють масу, тушкують 15 хвилин.
Додають гриби, часник, зелень.
Через 15 хвилин пісна солянка з грибами буде готова.
Приготування пісної солянки за таким рецептом дозволить забезпечити обідню трапезу смачнючим наваристим гарячим на перше. Пахощі наваристого супу, звареного на грибному бульйоні з додаванням солінь, не залишить байдужими навіть вибагливих і перебірливих в їжі споживачів.
Інгредієнти:
печериці – 400 г;
білі сушені гриби – 50 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
борошно – 20 г;
томатна паста – 2 ст. ложки;
огірки солоні – 2-3 шт.;
вода – 2 л;
масло рослинне – 50 мл;
маслини й лимон – за смаком;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Відварюють попередньо замочені білі гриби.
Обсмажують на олії цибулю з морквою.
Додають борошно, а через хвилину пасту, огірки, трохи грибного бульйону, припускають 10-15 хвилин.
Обсмажують окремо на олії печериці, перекладають разом із заправкою в каструлю, заливають водою.
Приправляють за смаком.
Через 5 хвилин тихого кипіння суп-солянка без м'яса буде готова.
Пісна рибна солянка буде особливо ароматною, якщо частина свіжої риби замінити копченої. Не зайвими будуть в складі гриби, які просто додають до складу для густоти, або використовують при варінні бульйону. Допускається замінювати чорні маслини зеленими оливками, які додадуть яству більш яскраво виражену кислинку.
Інгредієнти:
риба – 700 г;
гриби – 200 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
борошно – 15-20 г;
томатна паста – 2 ст. ложки;
огірки солоні – 2-3 шт.;
вода – 15-2 л;
масло рослинне – 50 мл;
огірковий розсіл, маслини й лимон – за смаком;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Рибу відварюють, позбавляють від кісток, повертають в проціджений бульйон.
Обсмажують на маслі цибулю, моркву.
Додають огірки, борошно, томат, трохи бульйону, тушкують до м'якості компонентів, перекладають у каструлю.
Туди ж відправляють обсмажені гриби, розсіл і приправи за смаком.
Подається пісна солянка з маслинами і шматочками лимона.
Пісна солянка, рецепт якої буде представлений таким, готується з капусти, яку доповнюють в процесі гасіння відвареною окремо рисом. Отримане блюдо – ідеальне рішення для подачі до повсякденного вечері. Крім того масу можна використовувати в якості начинки для домашніх пирогів.
Інгредієнти:
капуста – 500 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
рис – 150 г;
томатна паста – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Відварюють окремо рис, промивають, дають стекти.
Обсмажують цибулю і моркву.
Додають капусту, пасту, спеції, тушкують до м'якості.
Вмішують до капустяної маси рис, приправляють за смаком, прогрівають 5 хвилин.
Солянка без м'яса – рецепт, який можна виконати в суто овочевому складі на перше. Характерну кислинку додасть страві асорті із солоних огірків, квашеної капусти і томатів, які допускається використовувати в свіжому вигляді, консервованому або замінити томатною пастою, соком, соусом або кетчупом.
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.;
капуста квашена – 200 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
помідори – 300 г;
огірки солоні – 2-3 шт.;
вода – 2-25 л;
масло рослинне – 50 мл;
маслини й лимон – за смаком;
сіль, перець, лавр, зелень.
Приготування
Картоплю відварюють у воді до м'якості.
Обсмажують цибулю з морквою.
Додають огірки, капусту, перетерті томати, тушкують до м'якості компонентів.
Перекладають овочеву заправу до картоплі, приправляють, варять 5 хвилин.
При подачі додають лимон, маслини.
Незвичайне пахощі набуває овочева пісна солянка, якщо приготувати її в горщиках в духовці. Склад можна варіювати на свій розсуд, замінюючи білі гриби печерицями, картопля квасолею, болгарським перцем. Замість води можна використовувати для заливки грибний або овочевий бульйон.
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.;
капуста – 200 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
білі гриби – 200 г;
вода – 1 склянка;
масло рослинне – 40 мл;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Шаткуємо капусту і картоплю, вкладають в горщики.
Обсмажують на олії цибулю з морквою, додавши в кінці відварені і нарізані гриби.
Викладають піджарку на овочі і потроху доливають підсоленої води.
Готують в прикритих кришками горщиках 1 годину при 180 градусах.
Елементарно і без клопоту готується солянка без м'яса в мультиварці . Використовуючи лісові гриби, їх необхідно відварити з додаванням спецій. При бажанні можна обійтися і без попереднього обсмажування овочевих складових, просто укласти складові зі списку в чашу і дочекатися закінчення програми «Гасіння».
Інгредієнти:
капуста – 800 г;
гриби – 05 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
солоні огірки – 200 г;
томатний соус – 150 г;
масло рослинне – 40 мл;
сіль, перець, цукор, лавр.
Приготування
Обсмажують на «Випікання» цибулю з морквою, додавши масло.
Закладають гриби, продовжують смажити ще 5 хвилин.
Викладають в чашу капусту, соус приправи, перемикають прилад на «Гасіння» на годину.
Як приготувати пісну солянку?
Солянка без м'яса може бути приготована в якості рідкого гарячого на обід на перше або як поживне друге, для чого використовують різні базові компоненти і застосовують абсолютно різну технологію.
Пісна солянка з капусти – рецепт
Пісна солянка зі свіжої капусти може подаватися як самостійне блюдо або використовуватися в якості наповнення для приготування пирогів і всілякої випічки. Замість томатної пасти до складу можна додати перетерті свіжі помідори, томатний сік, соус або кетчуп та інші приправи на вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна солянка з квашеної капусти
Поданий далі рецепт смачної солянки з капусти без м'яса дозволить оцінити більш пікантні характеристики за рахунок використання квашеного овоча і його гармонійного поєднання з чорносливом і солодким перцем. Ідеальною приправою в даному випадку буде кмин, який при непереносимості можна замінити приправу хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна солянка з квасолею – рецепт
Більш поживною буде пісна солянка, приготовлена з квасолею, яку попередньо потрібно замочити на кілька годин, а потім промити і відварити майже до готовності. Додаткове спільне ловлення бобів з капустою і томатом дозволить компонентів обмінятися смаками і злитися воєдино в апетитну страву.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна грибна солянка – рецепт
Надзвичайно ароматної і насиченою виходить пісна грибна солянка, особливо якщо готувати її з боровками, лисичками, іншими представниками грибного царства. Через брак цілком підійдуть печериці і навіть гливи. Додаткову пікантність яству додадуть додані до складу мариновані огірки.
Інгредієнти:
Приготування
Суп пісна солянка – рецепт
Приготування пісної солянки за таким рецептом дозволить забезпечити обідню трапезу смачнючим наваристим гарячим на перше. Пахощі наваристого супу, звареного на грибному бульйоні з додаванням солінь, не залишить байдужими навіть вибагливих і перебірливих в їжі споживачів.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна рибна солянка – рецепт
Пісна рибна солянка буде особливо ароматною, якщо частина свіжої риби замінити копченої. Не зайвими будуть в складі гриби, які просто додають до складу для густоти, або використовують при варінні бульйону. Допускається замінювати чорні маслини зеленими оливками, які додадуть яству більш яскраво виражену кислинку.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна солянка з рисом
Пісна солянка, рецепт якої буде представлений таким, готується з капусти, яку доповнюють в процесі гасіння відвареною окремо рисом. Отримане блюдо – ідеальне рішення для подачі до повсякденного вечері. Крім того масу можна використовувати в якості начинки для домашніх пирогів.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна солянка з солоними огірками
Солянка без м'яса – рецепт, який можна виконати в суто овочевому складі на перше. Характерну кислинку додасть страві асорті із солоних огірків, квашеної капусти і томатів, які допускається використовувати в свіжому вигляді, консервованому або замінити томатною пастою, соком, соусом або кетчупом.
Інгредієнти:
Приготування
Пісна солянка в горщику
Незвичайне пахощі набуває овочева пісна солянка, якщо приготувати її в горщиках в духовці. Склад можна варіювати на свій розсуд, замінюючи білі гриби печерицями, картопля квасолею, болгарським перцем. Замість води можна використовувати для заливки грибний або овочевий бульйон.
Інгредієнти:
Приготування
Солянка пісна в мультиварці
Елементарно і без клопоту готується солянка без м'яса в мультиварці . Використовуючи лісові гриби, їх необхідно відварити з додаванням спецій. При бажанні можна обійтися і без попереднього обсмажування овочевих складових, просто укласти складові зі списку в чашу і дочекатися закінчення програми «Гасіння».
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет
Щоб приготувати пісні страви, рецепти на кожен день і для свят допоможуть з правитися із завданням без клопоту. Знаючи секрети отримання чудових і
Страви без м'яса - рецепт горохового супу, салату, борщу, плову і підливи
Страви без м'яса затребувані під час посту, включаються в раціоні вегетаріанців або застосовуються в дієтичному меню, де потрібно знизити
Солянка з капусти в мультиварці
Безсумнівна гідність солянки з капусти полягає в тому, що подавати її цілком доречно і в холодному, і в гарячому вигляді. Крім того, солянку люблять
Солянка з свіжої капусти
Солянкою у нас прийнято називати не тільки суп з декількома видами м'яса, але і тушковану капусту. Як раз про солянці зі свіжої капусти ми і
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів