» » Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках
Пісна солянка внесе чимале різноманітність у меню, позбавлене м'ясних страв, доповнивши його як мінімум парою різних за смаковими характеристиками кулінарних композицій. Апетитний суп з маслинами і лимоном на перше або смачна тушкована капуста на друге будуть із захопленням прийняті їдцями.

Як приготувати пісну солянку?


Солянка без м'яса може бути приготована в якості рідкого гарячого на обід на перше або як поживне друге, для чого використовують різні базові компоненти і застосовують абсолютно різну технологію.

  • Для супу знадобиться бульйон з овочів і овочевий набір, в який входять в залежності від рецепту цибулю, моркву, солодкий перець, картопля, капуста, часто солоні огірки і томат. Незмінним супроводом страви будуть оливки або маслини і часточки лимона.

  • Для густий солянки, що подається на друге, знадобиться свіжа або квашеная капуста, доповненням якої можуть бути всілякі овочі, гриби, бобові, томат, різні приправи і зелень.


  • Пісна солянка з капусти – рецепт

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Пісна солянка зі свіжої капусти може подаватися як самостійне блюдо або використовуватися в якості наповнення для приготування пирогів і всілякої випічки. Замість томатної пасти до складу можна додати перетерті свіжі помідори, томатний сік, соус або кетчуп та інші приправи на вибір.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 2 шт.;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • лавр і перець запашний – по 3 шт.;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, перець чорний мелений, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують цибулю і моркву в маслі.

  • Додають нашатковану капусту, пасту, приправи і спеції, тушкують під кришкою, періодично розмішуючи, до м'якості овочів.

  • Подається пісна капустяна солянка з зеленню.


  • Пісна солянка з квашеної капусти


    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Поданий далі рецепт смачної солянки з капусти без м'яса дозволить оцінити більш пікантні характеристики за рахунок використання квашеного овоча і його гармонійного поєднання з чорносливом і солодким перцем. Ідеальною приправою в даному випадку буде кмин, який при непереносимості можна замінити приправу хмелі-сунелі.
    Інгредієнти:

  • капуста квашена – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • чорнослив – 5 шт.;

  • червоний солодкий перець – 1/4 шт.;

  • кмин – 05 ч. ложки;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка або за смаком;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують цибулю, закладають капусту, болгарський перець, всі приправи, тушкують страва до м'якості овочів.

  • Додають нарізану соломкою чорнослив, перемішують і дають яству потомитися ще 5-7 хвилин.

  • Смачна солянка без м'яса з чорносливом подається самостійно або подається з картоплею.


  • Пісна солянка з квасолею – рецепт

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Більш поживною буде пісна солянка, приготовлена з квасолею, яку попередньо потрібно замочити на кілька годин, а потім промити і відварити майже до готовності. Додаткове спільне ловлення бобів з капустою і томатом дозволить компонентів обмінятися смаками і злитися воєдино в апетитну страву.
    Інгредієнти:

  • капуста – 700 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • квасоля – 15 склянки;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • сушена петрушка – 1 ст. ложка;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець, лавр.


  • Приготування

  • Замочують і квасолю відварюють.

  • Обсмажують на олії цибулю, додавши в процесі моркву.

  • Закладають капусту, томатну пасту, квасоля, страву приправляють за смаком, прикривають кришкою.

  • Приблизно через 20-30 хвилин гасіння пісна солянка з квасолею буде готова.


  • Пісна грибна солянка – рецепт

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Надзвичайно ароматної і насиченою виходить пісна грибна солянка, особливо якщо готувати її з боровками, лисичками, іншими представниками грибного царства. Через брак цілком підійдуть печериці і навіть гливи. Додаткову пікантність яству додадуть додані до складу мариновані огірки.
    Інгредієнти:

  • капуста – 700 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • гриби – 600 г;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • огірки мариновані – 150 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, лавр, спеції, сушена чи свіжа зелень.


  • Приготування

  • Гриби відварюють до готовності в підсоленій воді з додаванням спецій.

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою.

  • Додають капусту, томатну пасту, нарізані або перетерті огірки.

  • Приправляють масу, тушкують 15 хвилин.

  • Додають гриби, часник, зелень.

  • Через 15 хвилин пісна солянка з грибами буде готова.


  • Суп пісна солянка – рецепт

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Приготування пісної солянки за таким рецептом дозволить забезпечити обідню трапезу смачнючим наваристим гарячим на перше. Пахощі наваристого супу, звареного на грибному бульйоні з додаванням солінь, не залишить байдужими навіть вибагливих і перебірливих в їжі споживачів.


    Інгредієнти:

  • печериці – 400 г;

  • білі сушені гриби – 50 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • борошно – 20 г;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • огірки солоні – 2-3 шт.;

  • вода – 2 л;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • маслини й лимон – за смаком;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють попередньо замочені білі гриби.

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою.

  • Додають борошно, а через хвилину пасту, огірки, трохи грибного бульйону, припускають 10-15 хвилин.

  • Обсмажують окремо на олії печериці, перекладають разом із заправкою в каструлю, заливають водою.

  • Приправляють за смаком.

  • Через 5 хвилин тихого кипіння суп-солянка без м'яса буде готова.


  • Пісна рибна солянка – рецепт

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Пісна рибна солянка буде особливо ароматною, якщо частина свіжої риби замінити копченої. Не зайвими будуть в складі гриби, які просто додають до складу для густоти, або використовують при варінні бульйону. Допускається замінювати чорні маслини зеленими оливками, які додадуть яству більш яскраво виражену кислинку.
    Інгредієнти:

  • риба – 700 г;

  • гриби – 200 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • борошно – 15-20 г;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • огірки солоні – 2-3 шт.;

  • вода – 15-2 л;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • огірковий розсіл, маслини й лимон – за смаком;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Рибу відварюють, позбавляють від кісток, повертають в проціджений бульйон.

  • Обсмажують на маслі цибулю, моркву.

  • Додають огірки, борошно, томат, трохи бульйону, тушкують до м'якості компонентів, перекладають у каструлю.

  • Туди ж відправляють обсмажені гриби, розсіл і приправи за смаком.

  • Подається пісна солянка з маслинами і шматочками лимона.


  • Пісна солянка з рисом

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Пісна солянка, рецепт якої буде представлений таким, готується з капусти, яку доповнюють в процесі гасіння відвареною окремо рисом. Отримане блюдо – ідеальне рішення для подачі до повсякденного вечері. Крім того масу можна використовувати в якості начинки для домашніх пирогів.
    Інгредієнти:

  • капуста – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • рис – 150 г;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють окремо рис, промивають, дають стекти.

  • Обсмажують цибулю і моркву.

  • Додають капусту, пасту, спеції, тушкують до м'якості.

  • Вмішують до капустяної маси рис, приправляють за смаком, прогрівають 5 хвилин.


  • Пісна солянка з солоними огірками

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Солянка без м'яса – рецепт, який можна виконати в суто овочевому складі на перше. Характерну кислинку додасть страві асорті із солоних огірків, квашеної капусти і томатів, які допускається використовувати в свіжому вигляді, консервованому або замінити томатною пастою, соком, соусом або кетчупом.
    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • капуста квашена – 200 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • помідори – 300 г;

  • огірки солоні – 2-3 шт.;

  • вода – 2-25 л;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • маслини й лимон – за смаком;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Картоплю відварюють у воді до м'якості.

  • Обсмажують цибулю з морквою.

  • Додають огірки, капусту, перетерті томати, тушкують до м'якості компонентів.

  • Перекладають овочеву заправу до картоплі, приправляють, варять 5 хвилин.

  • При подачі додають лимон, маслини.


  • Пісна солянка в горщику

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Незвичайне пахощі набуває овочева пісна солянка, якщо приготувати її в горщиках в духовці. Склад можна варіювати на свій розсуд, замінюючи білі гриби печерицями, картопля квасолею, болгарським перцем. Замість води можна використовувати для заливки грибний або овочевий бульйон.
    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • капуста – 200 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • білі гриби – 200 г;

  • вода – 1 склянка;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Шаткуємо капусту і картоплю, вкладають в горщики.

  • Обсмажують на олії цибулю з морквою, додавши в кінці відварені і нарізані гриби.

  • Викладають піджарку на овочі і потроху доливають підсоленої води.

  • Готують в прикритих кришками горщиках 1 годину при 180 градусах.


  • Солянка пісна в мультиварці

    Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках

    Елементарно і без клопоту готується солянка без м'яса в мультиварці . Використовуючи лісові гриби, їх необхідно відварити з додаванням спецій. При бажанні можна обійтися і без попереднього обсмажування овочевих складових, просто укласти складові зі списку в чашу і дочекатися закінчення програми «Гасіння».
    Інгредієнти:

  • капуста – 800 г;

  • гриби – 05 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • солоні огірки – 200 г;

  • томатний соус – 150 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, перець, цукор, лавр.


  • Приготування

  • Обсмажують на «Випікання» цибулю з морквою, додавши масло.

  • Закладають гриби, продовжують смажити ще 5 хвилин.

  • Викладають в чашу капусту, соус приправи, перемикають прилад на «Гасіння» на годину.
    Додав: admin | 21-03-2018, 18:56
    Переглядів: 23