» » Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет
У дні Великого Посту особливо актуальні пісні страви, рецепти на кожен день яких рясніють розмаїттям і допоможуть кожному скласти правильне і збалансоване повсякденне меню. Наваристое гаряче, апетитне друге та чудовий смачний десерт можна приготувати і без участі скоромних продуктів.

Що приготувати пісне і смачне?


Навіть самі прості пісні страви можна перетворити в живильний кулінарний шедевр, якщо підійти до питання їх приготування правильно.

  • Будь гаряче, приготоване на перше на овочевому бульйоні, стане більш ситним, якщо додати до складу квасоля, горох, маш, сочевицю або гриби.

  • Овочі для більшої насиченості переважно попередньо обсмажити на олії.

  • При приготуванні других страв, застосовують пісні продукти: овочі, гриби, злакові доповнюють зеленню і ароматними спеціями, приправами, а при подачі пісними соусами, майонезом без яєць.

  • Нехитрі рецепти допоможуть приготувати смачні пісні млинці, печиво, десерти.


  • Пісні щі

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Вивчаючи пісні страви на перше, рецепти на кожен день яких припускають приготування гарячого на овочевому бульйоні, особливу увагу привертає велика варіацій щів. Їх готують зі свіжої або квашеною капустою , з квасолею, з додаванням свіжих томатів або без. Далі буде представлена версія ароматного страви з грибами.
    Інгредієнти:

  • капуста квашена – 05 кг;

  • гриби – 250 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • бульйон овочевий – 15 л;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • запашний перець і лавр;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • На сковороді окремо обсмажують, а потім протушивают до м'якості квашену капусту з морквою і цибулю з грибами.

  • У бульйоні варять до готовності картоплю.

  • Додають капустяну і грибну піджарку, лавр, перець, приправи, варять 5 хвилин.

  • Додають в пісні щі з квашеної капусти часник, зелень, дають настоятися.


  • Пісний суп з квасолею


    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Приготувати смачний пісний суп можна з квасолею, яка додасть гарячого поживність і насиченість. Бобові в даному випадку краще відварювати самостійно, попередньо вимочивши в протягом декількох годин і не використовувати консервовані, щоб отримувати максимально насичений бульйон.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 250 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • овочевий бульйон – 2 л;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • помідор – 1-2 шт.;

  • паприка мелена і кунжут – по 1 ст. ложці;

  • запашний перець і лавр;

  • сіль, перець, орегано і петрушка.


  • Приготування

  • Закладають вимочену квасоля в киплячу воду і варять до готовності і м'якості.

  • Додають картоплю, варять 15 хвилин.

  • На маслі обсмажують цибулю з морквою, додавши в кінці нарізаний помідор, паприку і кунжут.

  • Перекладають піджарку в суп.

  • Приправляють пісний квасолевий суп лавром, перцем травами, варять ще 5 хвилин.


  • Пісна підлива

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Присмачити під час посту гарнір з картоплі , макаронів або злакових каш, можна смачною грибною підливою, яка додасть страві відсутню соковитість і додаткові смакові ноти. При використанні печериць можна додати в склад для більш насиченого аромату трохи грибного порошку з висушених лісових мешканців.
    Інгредієнти:

  • гриби – 350 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • цибуля – 3 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 1 л;

  • сіль, перець, спеції, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують на маслі підготовлені гриби.

  • Додають цибулю, смажать ще 10 хвилин.

  • Всипають окремо спасеровану до кремового відтінку борошно, вливають воду, приправляють за смаком, додавши сіль, перець, спеції і часник.

  • Після загустіння пісна грибна підлива буде готова до подачі.


  • Пісні котлети з гречки – рецепт

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Завжди затребувані під час посту пісні страви, рецепти на кожен день яких припускають приготування їх у вигляді котлет. В якості основи для створення виробів найчастіше використовуються овочі або відварені злакові. Далі представлена версія смачного страви з гречки, яку можна замінити будь-який інший кашею.
    Інгредієнти:

  • гречка – 1 склянка;

  • вода – 05 л;

  • гриби або картопля – 350 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 1-2 ст. ложки;

  • сіль, перець, олія для смаження.


  • Приготування

  • Гречку промивають, заливають водою, підсолюють і варять під кришкою на самому тихому вогні до повної готовності крупи і вбирання вологи.

  • Перетирають картоплю і віджимають або при використанні грибів обсмажують їх і подрібнюють у блендері.

  • Додають спасеровану цибулю, розтирають масу товкачиком, приправляють, всипають при необхідності борошно.

  • Формують зволоженими руками пісні гречані котлети, підрум'янюють її їх в олії з двох сторін.


  • Пісні пельмені

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Навчившись готувати пісне тісто для пельменів і підібравши йому доречне супровід у вигляді рослинного наповнення походження, можна і під час посту поласувати улюбленим страв. Начинкою в даному випадку будуть кабачки, які при бажанні можна замінити грибами, картоплею, капустою, редькою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 05 кг;

  • вода – 200 мл;

  • олія – 50 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • мускатний горіх, запашний і гострий перець, сіль – по щіпці;

  • кабачки – 2 шт.


  • Приготування

  • Кабачки нарізають, проварюють в сотейнику до м'якості, пюрируют блендером, після чого уварюють до загусання, приправляють за смаком, додавши прянощі і часник.

  • Змішують борошно з сіллю, додають олію і воду, вимішують 15 хвилин до гладкості, залишають на 40 хвилин.

  • З тіста і кабачкової маси формують пельмені, відварюють в підсоленій воді до готовності, подають з рослинним маслом, перцем і зеленню.


  • Пісні деруни з картоплі – рецепт

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Вибираючи пісні рецепти на кожен день, не варто забувати про апетитних і поживних драниках. Вироби вдаються цілком гідними за смаком і без додавання яєць. Надмірної їх жирності вдасться уникнути, виклавши готові рум'яні вироби на паперові серветки або рушники для поглинання надлишків олії.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • борошно – 60-100 м;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування

  • Протирають на тертці або подрібнюють в комбайні очищену картоплю і цибулю.

  • Додають борошно, сіль, перець, перемішують.

  • Смажать з отриманої основи виробу на манер оладок, накладаючи порції картопляної маси в розігріте масло і підрум'янюючи їх з двох сторін.


  • Пісний майонез – рецепт

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Зробивши пісний майонез своїми руками, відкривається маса можливостей для приготування різноманітних рослинних і грибних салатів. Крім того соус можна подавати до пісної випічки, несолодким млинців, дерунам, пельменів, різним других страв або супів. Кількість солі та цукру в рецепті можна змінювати за смаком.


    Інгредієнти:

  • вода – 100 мл;

  • олія рафінована – 100 мл;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • борошно – 15 ст. ложки;

  • гірчиця і цукор – по 1/2 ч. ложці;

  • сіль і мелений чорний перець – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Борошно змішують з водою і заварюють, довівши до кипіння і проваріть 15 секунд.

  • Після охолодження вмішують в борошняну основу сіль, перець, гірчицю, цукор, лимонний сік.

  • З'єднують отриману суміш з маслом і збивають блендером 20 секунд або до побіління і загустіння.


  • Пісний паштет із квасолі з грибами

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Для різноманітності в піст можна приготувати паштет із квасолі. Неймовірно смачно додати в склад трохи заморожених ніжок підберезників, білих грибів або будь-яких інших лісових, проте якщо таких немає, можна використати і просто печериці або гливи. Бобові перед відварюванням обов'язково вимочують, міняючи воду.
    Інгредієнти:

  • квасоля – 2 склянки;

  • гриби – 300 г;

  • часник – 2-3 зубки;

  • цибуля – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • орегано і чебрець – по 1/2 ч. ложці;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Вимочують і відварюють до м'якості квасоля.

  • Обсмажують на маслі цибулю і гриби.

  • Додають квасолю, 100 мл води, орегано, чебрець, сіль, перець, припускають під кришкою 20-30 хвилин.

  • Збивають пісний паштет в блендері і дають повністю охолонути перед подачею.


  • Пісна тушкована капуста

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Навіть таке, здавалося б, банальне блюдо як тушкована капуста, можна зробити пісної версії не менш смачним, ніж з додаванням м'яса або копченостей. В даному випадку насиченість яству додадуть попередньо обсмажені з цибулею, часником і ароматними травами гриби. Томатне пюре можна замінити пастою або кетчупом.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 качан;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • гриби – 350 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • томатне пюре – 200 г;

  • борошно – 30 г;

  • італійські трави – 1/2 ч. ложки;

  • сіль, цукор, перець.


  • Приготування

  • Капусту шаткують і обсмажують з тертої морквою на олії 7 хвилин.

  • Додають пюре, сіль, цукор, перець, тушкують 15 хвилин.

  • Обсмажують окремо борошно і гриби з цибулею, часником, додавши сіль, перець, трави, перекладають піджарку і борошняну масу до капусти.

  • Пісна солянка перемішується і прогрівається ще 5 хвилин.


  • Пісні коржі на сковороді

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Пісні коржі, приготовані за наступним рецептом, можуть стати чудовим доповненням до несолодким паштетів, соусів, всіляких першим або закусочних страв. Крім того виробами можна поласувати з чашкою гарячого чаю, прохолодного компоту разом з улюбленим варенням, рідким медом.
    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • вода – 1 склянка;

  • олія – 5 ст. ложок;

  • оцет – 2 ч. ложки;

  • цукор – 30 г;

  • сіль – щіпка;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • В різних мисках змішують сухі і рідкі інгредієнти, після чого з'єднують дві суміші, швидко перемішують і дають постояти 10 хвилин.

  • Зволоженою ложкою набирають порції тіста, умочують в борошні і викладають в розпечене масло.

  • Підрум'янюють її вироби на середньому вогні з двох сторін, викладають на серветки або паперовий рушник.


  • Пісні млинці на дріжджах

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Здивують чудовим смаком приготовані пісні млинці на воді з дріжджами без яєць. Ніхто не помітить підміни, і навіть ті, хто не дотримується посту, будуть насолоджуватися ласощами з задоволенням, нахвалюючи кулінарні здібності господині. Подавати вироби можна з різноманітними солодкими і десертними начинками.
    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • вода – 400 мл;

  • свіжі дріжджі – 20 г;

  • цукор – 40 г;

  • сіль – щіпка;

  • рослинне масло.


  • Приготування

  • У склянці теплої води розпускають дріжджі, додавши по ложці цукру і борошна, залишають на 20 хвилин в теплі.

  • Вмішують іншу воду, цукор, сіль і борошно, залишають в теплі на годину.

  • Змащують розігріту сковороду маслом за допомогою пензлика, випікають млинці, розподіляючи порції тіста по дну і підрум'янюючи їх з двох сторін.


  • Пісне печиво на швидку руку

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Поданий далі рецепт пісного печива в домашніх умовах можна виконати для отримання солодкого десерту, для чого залишають склад інгредієнтів. Виключивши зі списку цукрову пудру і ваніль, а додавши сіль і компоненти у вигляді запашних сухих трав або пікантних прянощів, вдасться продегустувати закусочний несолодкий крекер.
    Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;

  • вода – 60 мл;

  • розпушувач і ванільний цукор – 1/4 ч. ложки;

  • цукрова пудра – 50 г;

  • рослинне масло – 75 мл.


  • Приготування

  • Змішують в мисці всі складові до отримання однорідного тіста, дають полежати в холодильнику близько 30 хвилин.

  • Розкочують ком до отримання пласта товщиною 3-5 мм, розрізають на прямокутники, квадрати або ромби і випікають печиво на пергаменті в прогрітій до 180 градусів духовці до рум'янцю.


  • Пісний хліб в хлібопічці

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Рецепт пісного хліба може бути лаконічний і виконуватися з представлених у даному розділі інгредієнтів. При бажанні смакові і поживні характеристики рум'яної домашньої буханця можна легко урізноманітнити, додавши до складу обсмажені насіння, горіхи, сухофрукти, або всілякі прянощі: кмин, коріандр, корицю, кардамон.
    Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;

  • вода – 1 склянка;

  • сухі дріжджі – 1 ст. ложка;

  • цукор і масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • У ємність хлібопічки закладають просіяне борошно, інші сухі і рідкі компоненти, орієнтуючись на рекомендації інструкції до пристрою.

  • Випікають хліб на режимі «Основний», відривають після сигналу кришку і через 10 хвилин викладають рум'яну гарячу хлібину на рушник.


  • Пісний плов в мультиварці

    Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет

    Пісний плов – рецепт, який особливо зручно виконувати за допомогою мультиварки. Відсутність м'яса в складі не завадить страви вийти розсипчастим, насиченим смаком і ароматним. Крім зіри з барбарисом до складу можна додати інші прянощі або сухофрукти: родзинки, чорнослив, розпарену курагу.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • вода – 2 склянки;

  • масло рослинне – 5 ст. ложок;

  • часник – 1 головка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • барбарис – 2 ст. ложки;

  • зіра – 05 ч. ложки;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • В олії на «Випікання» обсмажують нарізану цибулю з морквою 10 хвилин.

  • Додають зіру, сушений барбарис, а через хвилину промитий рис і вимиту головку часнику цілком.

  • Заливають вміст крутим окропом, додають сіль за смаком і переводять пристрій на програму «Рис» або «Плов».

  • Подають ароматний плов з зеленню.
    Додав: admin | 17-03-2018, 19:46
    Переглядів: 28